Αθλητισμός

Εμιλιάνο Σάλα: Τι λένε οι εμπειρογνώμονες για τον τρόπο που συνέβη το δυστύχημα

Το μικρό αεροσκάφος δεν έπεσε ανεξέλεγκτο στην θάλασσα. Όπως όλα δείχνουν ο πιλότος κατέβαλε κάθε προσπάθεια για να σωθούν.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα σε αεροπορικά θέματα, Μίσελ Πολάκο, ο πιλότος του αεροσκάφους, που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα στο Κάρντιφ, προσπάθησε να το προσγειώσει στο νερό.

Η κατάσταση στην οποία βρέθηκε το αεροσκάφος που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα στο Κάρντιφ μαρτυρά τον τρόπο που έπεσε στη θάλασσα.

Ο Μισέλ Πολάκο, ο οποίος είναι εμπειρογνώμονας σε αεροπορικά θέματα, μίλησε στον σταθμό «Europe1» για τα ευρήματα και την κατάσταση του αεροσκάφους στα 67 μέτρα κάτω από το νερό κι υποστήριξε ότι το αεροσκάφος δεν έπεσε ανεξέλεγκτο κι ότι ο πιλότος έκανε ότι μπορούσε για να το προσγειώσει.

«Μπορούμε να υποθέσουμε ότι το αεροπλάνο δεν έπεσε ανεξέλεγκτο στο νερό, αλλά ο πιλότος πιθανότατα κατέβαλε κάθε προσπάθεια για όσο το δυνατόν πιο ομαλή επαφή με τη θάλασσα όταν θα σταμάτησε να λειτουργεί η μηχανή του μικρού αεροσκάφους. Βέβαια, ούτως ή άλλως ήταν πολύ δύσκολη η αποστολή αυτή…», δήλωσε.

Να σημειωθεί ότι αυτές τις ώρες γίνεται προσπάθεια να ανασυρθεί η μία σωρός που έχει εντοπιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ