Αθλητισμός

Superleague: Την Παρασκευή κρίνεται η επανέναρξη του πρωταθλήματος

Την Παρασκευή (04/01) θα γίνει τελικά η συνάντηση των εκπροσώπων της Superleague με τους αντίστοιχους των διαιτητών, από την οποία θα προκύψει και η επανέναρξη του πρωταθλήματος, με Έλληνες ή ξένους διαιτητές.

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν την ερχόμενη Παρασκευή (4/1) όλοι οι αρμόδιοι φορείς του ποδοσφαίρου προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον του αθλήματος μετά την αναβολή των αγώνων της 15ης ημέρας της Super League λόγω της επίθεσης και του ξυλοδαρμού που υπέστη ο διαιτητής Θανάσης Τζήλος στη Λάρισα.

Στη συνάντηση που θα κριθεί και το πότε τελικά θα γίνει η επανέναρξη του πρωταθλήματος θα παραστούν εκ μέρους των διαιτητών οι Ιωάννης Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Παπαπέτρου, Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης, τη FIFA και την UEFA θα εκπροσωπήσει ο Τσέχος Πετρ Φούσεκ και την ΕΠΟ ο πρόεδρος, Ευάγγελος Γραμμένος. Επίσης θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι της ελληνικής Πολιτείας, της αστυνομίας και της Super League.

Οι διαιτητές έχουν θέσει ως βασικό θέμα στη συζήτηση την ασφάλειά τους, ενώ οι ομάδες πρέπει να αποφασίσουν για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων. Οι ΠΑΕ της Super League ψήφισαν να διεξαχθεί η 15η αγωνιστική που αναβλήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο το διάστημα 12-14 Ιανουαρίου και να γίνει μετακύλιση των υπολοίπων αγωνιστικών του πρωταθλήματος κατά μία εβδομάδα.

Όμως τρεις ομάδες ήταν αντίθετες με αυτό το ενδεχόμενο και μία εξ αυτών ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο για να αλλάξει η απόφαση.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ