Αρχείο

Το μυστικό που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο που καθαρίζεις πατάτες (βίντεο)

Μερικές μικρές συμβουλές για να κάνουμε τη ζωή μας στην κουζίνα πιο εύκολη. Δείτε Εδώ το κόλπο για να καθαρίζουμε πανεύκολα τις βραστές πατάτες.

Όλοι λατρεύουμε τον πουρέ και την πατατοσαλάτα, αλλά κανείς δεν έχει όρεξη να κάθεται με τις ώρες και να καθαρίζει με τον αποφλοιωτή λαχανικών -ή ακόμα χειρότερα με το μαχαίρι- τις πατάτες. Το καθάρισμα του αγαπημένου λαχανικού ωστόσο μπορεί να γίνει τρομακτικά εύκολο.

https://youtu.be/fpicycqLtrs

Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε την πατάτα στο κέντρο περιμετρικά δημιουργώντας έναν κύκλο. Ο πιο εύκολος τρόπος για να το καταφέρουμε είναι να κρατάμε το μαχαίρι σταθερό με το ένα χέρι και να γυρίζουμε την πατάτα με το άλλο. Φροντίζουμε να μην χρησιμοποιούμε πολλή δύναμη, γιατί ιδανικά θέλουμε το μαχαίρι να χαράξει μόνο τη φλούδα και όχι τη σάρκα του λαχανικού. Ύστερα, τοποθετούμε τις πατάτες σε μία μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό. Τις αφήνουμε πάνω από δυνατή φωτιά και μόλις βράσουν, τις σουρώνουμε. Μόλις κρυώσουν, απλά τραβάμε τη φλούδα από τις δύο άκρες και την αφαιρούμε με μία μόνο κίνηση. Τέλειο;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ