Αρχείο

Θρίλερ ανοικτά της Κύπρου: Αμερικανικό E-3A AWACS δέχθηκε παρεμβολές από ρωσικό σύστημα Krasukha-4; Πολεμικές εξελίξεις στη Συρία

Ένα θρίλερ εκτυλίχθηκε χθες ανοικτά της Κύπρου όταν αμερικανικό αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως E-3A AWACS, φέρεται να δέχθηκε ισχυρότατες παρεμβολές από ρωσικό επίγειο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Krasukha-4 στην Συρία, ενώ κατά άλλες πηγές δεν πλησίασε στα 300 χλμ. που είναι η εμβέλεια του ρωσικού συστήματος.

Το αμερικανικό αεροσκάφος απογειώθηκε επιβεβαιωμένα από νατοϊκή βάση της Γερμανίας, προσγειώθηκε στο Άκτιο στην Πρέβεζα για ανεφοδιασμό σύμφωνα με το Ita Mil Radar και στην συνέχεια κινήθηκε στα διεθνή ύδατα ανοικτά την Κύπρου και πλησίον του Λιβάνου, προκειμένου να εντοπίσει την θέση των «συριακών» πυραύλων S-300, οι οποίοι έχουν τρομοκρατήσει Αμερικανούς και Ισραηλινούς.

Εκεί σύμφωνα με ορισμένα ρωσικά ΜΜΕ, φέρεται να δέχθηκε ισχυρότατες ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει στην βάση του.

Μια άλλη εκδοχή αναφέρει ότι περισσότερο από το 95% του χρόνου πτήσης του, το αμερικανικό αεροσκάφος δεν πλησίασε την ρωσική βάση Khmeimim πιο κοντά από τα 300 χλμ.

Αυτό υποδεικνύει ότι το αμερικανικό πλήρωμα του αεροσκάφους E-3A Sentry AWACS δεν επιχείρησε για ευνόητους λόγους να εισέλθει στη ζώνη εμβέλειας των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου.

Mετά την παράδοση ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 στο συριακό στρατό, τα κατασκοπευτικά αμερικάνικα αεροσκάφη έχουν «ξεσαλώσει» στην κυριολεξία, σύμφωνα με τους Ρώσους, κάνοντας συνεχώς εναέριες πτήσεις πλησίον των συριακών ακτών όπου βρίσκονται οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις με σκοπό να εντοπίσουν τους πυραύλους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ έχουν εντείνει την δράση αεροσκαφών εναέριων ραντάρ στη Συρία και στην ανατολική Μεσόγειο, δημιουργώντας όμως σαφώς «συνθήκες ατυχήματος».

Το αμερικανικό αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως μεγάλης εμβέλειας E-3A Sentry AWACS πραγματοποίησε πτήση αναγνώρισης κοντά στα συριακά σύνορα χθες, ενώ αναμένονται και άλλες πτήσεις.

Πρόκειται για αεροσκάφος με κωδικό ουραίο αριθμό LX-N90446, με σήμα κλήσης NATO07, το οποίο απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Geilenkirchen (βόρεια της Γερμανίας).

Το αεροσκάφος πέταξε για 3 ώρες σε διεθνή ύδατα προσπαθώντας να ανιχνεύσει την περιοχή της ρωσικής αεροπορικής βάσης Hmeimim, κοντά στα σύνορα του Λιβάνου. Αυτό το αεροσκάφος είναι ικανό να ανιχνεύει στόχους σε απόσταση μέχρι 400 χλμ. (Σύμφωνα με άλλα δεδομένα, έως 500 χλμ.). Η ταχύτητα του είναι 750 km/h.

Η Ρωσία την ίδια στιγμή έχει ανακοινώσει προς όλες τις κατευθύνσεις την σαφή πρόθεσή της να καταρρίψει αμερικανικούς πυραύλους και ισραηλινά αεροσκάφη που θα επιχειρήσουν να εξουδετερώσουν τους συριακούς S-300, τους οποίους για τους επόμενους τρεις μήνες θα χειρίζονται Ρώσοι στρατιωτικοί οι οποίοι θα δέχονται εντολές από το συριακό προεδρικό μέγαρο.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ κατηγόρησε τη Ρωσία και το Ιράν ότι υποστηρίζουν τον Σύρο ηγέτη Μπασάρ Ασάντ, ενώ στο στόχο πάντα είναι οι ιρανικές πολιτοφυλακές και οι φρουροί της επανάστασης οι οποίοι εδρεύουν μέσα σε συριακές στρατιωτικές βάσεις.

Με όλο αυτό το σκηνικό η Κύπρος και οι νατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα όπως το Άκτιο και η Σούδα έχουν αποκτήσει τεράστια στρατιωτική σημασία που ομοιάζει με αυτή της εποχής του ψυχρού πολέμου και ακόμα πιο πολύ.

Υπενθυμίζουμε ότι η αναφερόμενη εμβέλεια του επίγειου συστήματος Η/Π EW Krasuha-4 είναι έως 300 χλμ.

Το συγκρότημα ηλεκτρονικού πολέμου «krasukha EW σύστημα-4» μεταφέρεται επί τροχοφόρου οχήματος και είναι ικανό να παράγει ευρυζωνικές παρεμβολές στις ραδιοεπικοινωνίες της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, του Αμερικανικού Στρατού, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών δορυφόρων πληροφοριών Lakros και Onyx.

Το σύστημα αυτό διαφέρει από το «Richag-AV», διότι λειτουργεί από το έδαφος, ενώ το άλλο είναι εγκατεστημένο σε αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Η Ρωσία έχει επίσης έτοιμο για επιχειρησιακή χρήση ένα νέο ηλεκτρομαγνητικό όπλο, τον πύραυλο Alabuga, ικανό να «εξουδετερώσει» όλα τα προηγμένα οπλικά συστήματα του εχθρού τα οποία στηρίζονται σε εξελιγμένα ηλεκτρονικά.

Πρόκειται για ένα ισχυρό πύραυλο EMR με το κωδικό όνομα «Alabuga» ο οποίος όταν εκραγεί στο κατάλληλο ύψος θα εκπέμψει ΗΜΠ σε ακτίνα 2500 χλμ. καταστρέφοντας όλα τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα.

Το όπλο αυτό βυθίζει οποιαδήποτε χώρα στο σκοτάδι και θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες σχεδόν σε όλο το φάσμα των ανθρωπινών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Ρωσικό ηλεκτρομαγνητικό «νέφος» στην Α.Μεσόγειο: Καθοριστικός ο ρόλος του EW στη συριακή διαμάχη), είχαμε αναφέρει και επιβεβαιωνόμαστε, ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέχουν τα πιο προηγμένα και αποτελεσματικά συστήματα αυτού του τύπου, με την χρήση των οποίων έχουν δημιουργήσει ήδη ένα ηλεκτρομαγνητικό (EW) «νέφος» που καλύπτει την Α.Μεσόγειο ενόψει της συριακής διαμάχης.

Πρόκειται για ένα πραγματικά τρομερό σχέδιο της Μόσχας, το οποίο έρχεται στην επιφάνεια, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματικούς και πλήθος δημοσιευμάτων, για την δημιουργία στην ουσία μιας τεράστιας βάσης ηλεκτρονικών και ηλεκτρομαγνητικών όπλων στην Συρία, με στόχο τον έλεγχο της Α.Μεσογείου και το μπλοκάρισμα νατοϊκών και άλλων δυνάμεων στην περιοχή χωρίς να «πέσει μία σφαίρα».

Σύμφωνα μάλιστα με τον επικεφαλής της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, υποστράτηγο Raymond Thomas, οι Ρώσοι φέρονται να «απενεργοποιούν» ακόμη και τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου EC-130 Compass Call της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας που πετούν κοντά στις συριακές ακτές ενώ η δράση αυτών των όπλων φτάνει έως την Κύπρο και την Τουρκία.

Η ουσία όμως είναι ότι στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο το επόμενο διάστημα θα έχει μεγάλη κυκλοφορία στρατιωτικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ, ενώ το Κρεμλίνο απέστειλε στολίσκο πυρηνοκίνητων υποβρυχίων σε μια σαφέστατη κίνηση επίδειξης των προθέσεων του όσον αφορά την Συρία.   

https://youtu.be/N3HHLUMnSnw?t=149

https://youtu.be/P0Ayv95EWvI?t=111

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ