Αρχείο

Θέλουν να βάλουν μικροτσιπ στους αθλητές με αφορμή το ντόπινγκ

Το πρόβλημα του ντόπινγκ συνεχίζει να αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τον αθλητισμό, αλλά όπως όλα δείχνουν, βρήκαν την λύση! Μαζικό τσιπάρισμα στους αθλητές, μετά τα περιβόητα βιολογικά διαβατήρια των αθλητών.

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια συνεδρίου για το ντόπινγκ στο Γουέστμινστερ, ο εκτελεστικός διευθυντής της παγκόσμιας ένωσης Ολυμπιονικών, Μάικ Μίλερ, πρότεινε να χρησιμοποιηθεί μικροτσίπ στους αθλητές.

«Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δε θα έπρεπε να το κάνουμε αυτό στους ανθρώπους, έχω να πω όμως ότι είμαστε ένα έθνος που αγαπά τα σκυλιά και δε διστάζουμε να τους βάλουμε τσιπ και όπως φαίνεται δεν τους προκαλεί και κάτι κακό. Γιατί λοιπόν να μην το κάνουμε και στους εαυτούς μας…» ήταν το αρχικό του σχόλιο, σύμφωνα με το Sport24.

«Προκειμένου να σταματήσουμε το ντόπινγκ πρέπει να βάλουμε τσιπ στους αθλητές σύμφωνα με την τελευταία τεχνολογία. Κάποιοι θα πουν ότι είναι παραβίαση της ιδιωτικότητας. Ο αθλητισμός είναι σαν ένα κλαμπ και υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες, αν κάποιος δεν θέλει να τους ακολουθήσει δεν θα μπει σε αυτόν.

Με τα μέσα που έχουμε μέχρι τώρα μπορούμε να δούμε εάν ένας αθλητής έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας τη στιγμή που παίρνουμε το δείγμα και εάν αυτή είναι ανιχνεύσιμη. Αντίθετα, το μικροτσιπ είναι η μοναδική λύση για να τσεκάρει έναν αθλητή ότι είναι καθαρός 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο», πρόσθεσε, σύμφωνα πάντα με την αθλητική ιστοσελίδα.

«Είναι μία ιδέα η οποία ρίχνω στο τραπέζι και δεν την έχω συζητήσει με κανέναν. Δεν θέλω να σφιγμομετρήσω τις αντιδράσεις των ανθρώπων με αυτό που λέω, αλλά πρέπει όλοι μας να προστατέψουμε τον «καθαρό» αθλητισμό»», κατέληξε.

Η εν λόγω πρόταση έκανε αμέσως το γύρο του κόσμου και δεν άργησαν, ευτυχώς, οι πρώτες αντιδράσεις ακόμα και από επίσημα χείλη. Ένας από αυτούς που τοποθετήθηκαν ήταν η διευθυντής του οργανισμού αντιντόπινγκ της Βρετανίας, Νικόλ Σαπστεντ.

«Φυσικά και καλωσορίζουμε την αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας η οποία θα μπορούσε να μας βοηθήσει στη μάχη κατά του ντόπινγκ. Μπορούμε όμως να είμαστε σίγουροι ότι με το συγκεκριμένο τρόπο θα μπορούσαμε να ανιχνεύσουμε όλες τις απαγορευμένες ουσίες και να αντιμετωπίσουμε όλους τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους κάποιος μπορεί να πάρει μία ουσία.

Υπάρχει μία λεπτή ισορροπία ανάμεσα στην ιδιωτικότητα και στο να αποδείξουμε ότι ένας αθλητής είναι «καθαρός». Είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε. Πρέπει να διεξάγουμε περισσότερες έρευνες για να βρούμε τεχνολογίες οι οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν την παγκόσμια κοινότητα να αντιμετωπίσει το ντόπινγκ», σημείωσε!

Απίστευτος πάντως ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να μας περάσουν την εμφύτευση μικροτσίπ, το οποίο φυσικά δεν θα είναι το απλό ηλεκτρονικό τσιπάκι αλλά θα βασίζεται στην ραγδαία πρόοδο της νανοτεχνολoγίας!

el.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ