Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Το αεροδρόμιο στο Ντιγιαρμπακίρ δέχθηκε επίθεση με ρουκέτες-Σε γενική επίθεση εναντίον των Τούρκων ΡΚΚ και YPJ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Κούρδοι  ξεκίνησαν σύμφωνα με  όλες τις ενδείξεις γενική στρατιωτική επίθεση τόσο στις ένοπλες δυνάμεις,   όσο και στην ίδια την χώρα με μπαράζ επιθέσεων.

Αμυντικοί αναλυτές τονίζουν ότι έχουμε μια προσχεδιασμένη γενική κουρδική επίθεση τόσο στην τουρκική "πολεμική μηχανή" στην Συρία , όσο και σε εγκαταστάσεις στο εσωτερικό της χώρας.    

Τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν στο κτίριο του πολιτικού αεροδρομίου στην πόλη του Ντιγιαρμπακίρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, αναφέρει το Reuters και άλλα ΜΜΕ .

Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, δεν  υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο μετακινήθηκαν  σε ένα πιο ασφαλές μέρος.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο στόχος της επίθεσης ήταν ένα αστυνομικό σημείο ελέγχου. Ματαίωση πτήσεων λόγω περιστατικού δεν είχαμε αλλά η ένταση επικρατεί στο αεροδρόμιο .

Η επίθεση πραγματοποιήθηκα από μέλη του  εκτός νόμου Κουρδικού Εργατικού  Κόμματος (ΡΚΚ).

Οι τουρκικές αρχές σε ολόκληρη την χώρα έχουν τεθεί σε ύψιστο συναγερμό , διότι υπάρχουν πληροφορίες για μαζικά χτυπήματα με βόμβες ή ρουκέτες σε ολόκληρη την τουρκική επικράτεια.

Το σκηνικό προκαλεί φόβο και πανικό στον τουρκικό λαό , ο οποίος εδώ και ένα χρόνο μετράει συνεχώς θύματα βομβιστικών επιθέσεων.

Ο Ερντογάν μπορεί να επικράτησε του προσφάτου πραξικοπήματος όπως όλοι γνωρίζουν , αλλά το εάν θα επιβιώσει στην συνέχεια αυτού του ολέθρου που χτυπάει την χώρα είναι παντελώς άγνωστο.

https://youtu.be/NvJlOzrXRc0

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ