Αρχείο

EKTAKTO: Η Τουρκία πρότεινε την παραχώρηση της βάσης του Ιντσιρλίκ στην Ρωσία - Βόμβα μεγατόνων για το ΝΑΤΟ αλλά και την Ελλάδα...

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με την Τουρκία. Πριν από λίγο ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μ.Τσαβούσογλου, πρότεινε να δοθεί η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στην Ρωσία για να τη χρησιμοποιήσει κατά τη μάχη του ISIS.

"Θα συνεργαστούμε με οποιονδήποτε μάχεται το ISIS. Το κάνουμε εδώ και καιρό και έχουμε ανοίξει τη βάση του Ιντσιρλίκ για όσους θέλουν να μάχονται τους τρομοκράτες. Γιατί να μην συνεργαστούμε με τη Ρωσία με τους ίδιους όρους; To ΙSIS είναι ο κοινός μας εχθρός και πρέπει να πολεμήσουμε αυτόν τον εχθρό. Oι κοινές μας προσπάθειες είναι σημαντικές για να αποφευχθούν αρνητικά ατυχήματα

Η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ βρίσκεται πέντε μίλια βόρεια της τουρκικής πόλης Adana κοντά στα σύνορα με την Συρία.

Η βάση φιλοξενεί μαχητικά από τις ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ τα οποία συμμετέχουν στον υπό αμερικανικό συνασπισμό.

Όσο αφορά την Αίγυπτο ο Μ.Τσαβούσογλου είπε:

"O Aιγυπτιακός λαός είναι αδερφός μας. Θέλουμε ισχυρή Αίγυπτο. Θέλουμε μια Αίγυπτο με ασφαλές εγκαταστάσεις. Για το μουσουλμανικό κόσμο για τον Αραβικό κόσμο στην Μέση Ανατολή, είναι αδερφή χώρα. Η Αίγυπτος μπορεί να συνεισφέρει στην Παλαιστίνη"..

Μεγάλος χαμένος η Ελλάδα από την γεωπολιτική ανατροπή...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ