Αρχείο

Εθνική προδοσία; Το ΑΠΕ υπονομεύει την εθνική κυριαρχία "βαφτίζοντας" νησιά του Αιγαίου και την Ελλάδα με τουρκικές ονομασίες!

Πολύ περίεργη κίνηση που κινείται στα όρια της εθνικής προδοσίας από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο στο τουρκόφωνο δελτίο του χρησιμοποιεί τις… τουρκικές ονομασίες των νησιών του Αιγαίου, κάτι που εδώ και δεκαετίες διεκδικεί η Τουρκία θέλοντας έτσι να υπονομεύσει την ελληνική κυριαρχία στα νησιά.

Πρόκειται για το δεύτερο "χτύπημα" μετά την επίσκεψη Α/ΓΕΑ στην Τουρκία όπου χαιρέτησε τους Τούρκους πιλότους  όπως είπαμε και στο άρθρο μας Οι φωτογραφίες της ντροπής: Ο Α/ΓΕΑ στον τουρκικό εξομοιωτή του F-35 την ημέρα της μαύρης επετείου του θανάτου του Ν.Σιαλμά (εικόνες, Βίντεο) .

Έτσι το εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων έσπευσε να βαφτίσει την Λέσβο, «Midilli Adasi» υιοθετώντας την τουρκική ονομασία του νησιού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΑΠΕ ξαναβαφτίζει και την Ελλάδα, αναφέροντας την χώρα μας ως «Yunanistan», ενώ σε άλλο ρεπορτάζ ειδαμε την Χιο να αναφερεται ως «Sakiz Adasi»…

Το ΑΠΕ που ουσιαστικά επιτελεί και εθνικό έργο εμφανίζεται να προβάλλει διεθνώς την οθωμανική ονομασία ενός εκ των πιο σημαντικών και πιο ευαίσθητων εθνικά, νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, προκαλώντας τουλάχιστον σύγχυση, ενώ πρακτικά δημιουργεί συνειρμούς στους τουρκόφωνους αναγνώστες του, για συνεχιζόμενους δεσμούς του Midilli Adasi με την διάδοχη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Τουρκία.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι σχεδόν καθημερινά στον πόλεμο ανακοινώσεων και ΝΟΤΑΜ που ανταλλάσσουν οι αρμόδιες αρχές των δυο χωρών, η Αθήνα καταγγέλλει την μη χρήση των διεθνώς αναγνωρισμένων ονομασιών των Ελληνικών νησιών από την Τουρκία. Το ίδιο ακριβώς δηλαδή που διαπράττει σήμερα το ίδιο το "Εθνικό" Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αν δεν αυτό δεν είναι υπονόμευση εθνικής κυριαρχίας και ενίσχυση της τουρκικής επιχειρηματολογίας τότε τι είναι;

με πληροφορίες από liberal.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ