Αρχείο

Υπερδνειστερία: "Θέλουμε ένωση με την Ρωσία" - Eσπευσμένα στρατό στέλνει το ΝΑΤΟ και στην Μολδαβία - Δείτε βίντεο και εικόνες

Ο Πρόεδρος της Υπερδνειστερίας, Εβγκένι Σέβτσουκ, με δηλώσεις εξέφρασε την ελπίδα του για ένωση της χώρας του με την Ρωσία, όπως ίσχυε στα πλαίσια της ΕΣΣΔ.

Η δήλωση αυτή ήρθε μετά την παρέλαση για την 71η επέτειο της «Ημέρας της Νίκης» στην οποία συμμετείχαν και στρατιωτικοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

«Σήμερα έγινε μία μοναδική παρέλαση. Οι στρατιωτικοί των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ήταν από τις βασικές συμμετοχές. Ως γνωστόν, κατά την περίοδο του πολέμου, ήμασταν όλοι ενωμένοι ανεξαρτήτως εθνικότητας για την άμυνα της κοινής μας πατρίδας. Αυτό είναι που μας ενώνει. Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα-αν συμβεί γρήγορα, ακόμα καλύτερα- θα ζούμε σε μία χώρα», δήλωσε ο Σέβτσουκ.

Η Υπερδνειστερία (επίσης:Τρανσνίστρια), είναι περιοχή της Μολδαβίας στην Ανατολική Ευρώπη.

Το μη αναγνωρισμένο αυτό κράτος είναι εκ των πραγμάτων ανεξάρτητο από τη Μολδαβία από τις 2 Σεπτεμβρίου του 1990, οπότε και διακήρυξε την ανεξαρτησία του και βοηθημένο από Ρώσους, Κοζάκους και Ουκρανούς εθελοντές, και τη 14η Ρωσική (πρώην Σοβιετική) Στρατιά, νίκησε τις Μολδαβικές δυνάμεις στον Πόλεμο της Υπερδνειστερίας.

Ενώ υπάρχει κατάπαυση του πυρός από το 1992, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναγνωρίζει την Υπερδνειστερία ως περιοχή «παγωμένης διαμάχης».

Η Υπερδνειστερία συνεχίζει να ισχυρίζεται ανεξαρτησία και διατηρεί κυριαρχία στην περιοχή της.

Σε δημοψήφισμα στις 17 Σεπτεμβρίου 2006 οι ψηφοφόροι της αυτοανακηρυγμένης Δημοκρατίας ψήφισαν με ποσοστό 93,1% υπέρ της ανεξαρτητοποίησής τους από τη Μολδαβία και της ένωσης με τη Ρωσία (με την οποία η περιοχή δεν συνορεύει).

Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα για ένωση με την Ρωσία.

Για το λόγο αυτό το ΝΑΤΟ έχει στείλει στρατό και στην Μολδαβία ενώ στην περιοχή υπάρχει η ρωσική στρατιωτική δύναμη.

Οι κάτοικοι πάντως της Μολδαβίας αντιδρούν στην ΝΑΤΟϊκή παρουσία...

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=7qZyHzCcxFU]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Ap3H4BEhZIM]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=56LGOSVpW_Q]

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LS_5SJmZKyE]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...