Αρχείο

Ρωσική προειδοποίηση στην Άγκυρα να «μαζέψει» τους Τούρκους στρατιώτες που πολεμούν εντός Συρίας

Ο  Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε με πάσα επισημότητα  ότι η Ρωσία έχει πληροφορίες που αναφέρουν ότι Τούρκοι στρατιώτες ευρίσκονται  μερικές εκατοντάδες μέτρα  μέσα στο συριακό έδαφος, με αποστολή να  εμποδίσουν τις  κουρδικές ομάδες να  ενισχύσουν τις  θέσεις τους, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Σε μια συνέντευξη του στην  ρωσική τηλεοπτική εκπομπή REN , σήμερα  Κυριακή, ο « δεινόσαυρος»  της ρωσικής διπλωματίας Σ. Λαβρόφ έστειλε σαφή προειδοποίηση , τονίζοντας ακριβώς με διπλωματική γλώσσα  περί  «υφέρπουσας  στρατιωτικής διεύρυνσης» της Τουρκίας στην βόρεια Συρία.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, Τούρκοι στρατιώτες σκάβουν χαρακώματα  μερικές εκατοντάδες μέτρα στο εσωτερικό της Συρίας. Για να αντιμετωπίσουν του Κούρδους αντάρτες», τόνισε ο ίδιος.

Ο Λαβρόφ είπε ότι είχε δει τις εκθέσεις της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών GRU , οι  οποίες ανέφεραν για την παρουσία  τουρκικών αρμάτων μάχης  στα σύνορα με την Συρία τα οποία είναι  έτοιμα για προέλαση, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στην Συρία.

Ο Ρώσος  υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να «διακηρύττει» αυθαίρετα  δήθεν κυριαρχικό δικαίωμα της που αφορά την δημιουργία  ζώνης ασφαλείας στο συριακό έδαφος,  με σκοπό να  εμποδίσει την ενοποίηση των κουρδικών θυλάκων  στα ανατολικά και δυτικά.

Η Μόσχα έχει τοποθετήσει την « σφαίρα στην θαλάμη» έχει σημαδέψει και είναι απόλυτα έτοιμη να πυροδοτήσει κατά της  Τουρκίας , η οποία πραγματικά δεν «παίρνει πλέον  από λόγια».

Από εδώ και στο εξής μέχρι τον Ιούνιο θα παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες για την έναρξη του ρωσο-τουρκικού πολέμου, ο οποίος είναι πολύ κοντά όσο ποτέ.

Όσο για τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ.Ερντογάν, έτσι που διαμόρφωσε την κατάσταση στην Τουρκία εφαρμόζοντας μια ισλαμιστικού τύπου δικτατορία, ο πόλεμος με την Ρωσία είναι μόνη διέξοδος,  για να «γλυτώσει» ακόμα και από τους Αμερικανούς που ετοιμάζονται να τον «σβήσουν» από το χάρτη.

Η Ελλάδα θα βρεθεί ανάμεσα σε δύο πυρά , με τον  πόλεμο Τουρκίας και Ρωσίας από την μία πλευρά και τους μετανάστες/πρόσφυγες από την άλλη. Για  αυτό ήρθε και ο νατοϊκός στόλος με "επίλεκτα" πολεμικά πλοία στο Αιγαίο πέλαγος , αναμένοντας  τα "γεγονότα".

https://youtu.be/xGwHL-mzIaY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ