Απόψεις

Τα δύο Ισλάμ: Όσο και να βολεύει το “τσουβάλιασμα” αυτή είναι η αλήθεια

Η κοινωνία προετοιμάζει το έγκλημα. Ο εγκληματίας το διαπράττει, έλεγε ο Ιταλός δραματουργός, Vittorio Alfieri...

Ο άντρας που συνελήφθη μετά την τρομοκρατική επίθεση της Πέμπτης στη Νίκαια της Γαλλίας, αναγνωρίστηκε ως ο 21χρονος Μπραχίμ Αουσισούη από την Τυνησία, μετανάστης που μεταφέρθηκε με πλοίο μέσω της Μεσογείου και στο ιταλικό νησί της Λαμπεντούζα και κατόπιν έφτασε στην Γαλλία. Τυνήσιος που διαμένει στην Γαλλία... Σπάνιο φαινόμενο.... Λες και από τότε που η Τυνησία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία στις 20 Μαρτίου 1956 δεν έκαναν το ίδιο ή παρόμοιο ταξίδι εκατομμύρια Τυνήσιοι. Αλλά αυτοί δεν μετράνε... Ο “κακός μετανάστης” είναι πάλι εδώ και απειλεί!! Τρανή ευκαιρία για όσους “τσουβαλιάζουν¨ τα πάντα κρίνοντας επιδερμικά να ξιφουλκήσουν κατά των μεταναστών!

Γράφαμε και χθες πως είναι τουλάχιστον περίεργο να χτυπούν μουσουλμάνοι στις “ιερές” τους ημέρες

Ανάμεσα στις δακρύβρεχτες δηλώσεις συμπαράστασης και στην περιστασιακή συμπάθεια προς την Γαλλία υπάρχουν κάποιες τοποθετήσεις που αποδεικνύουν ξεκάθαρα πως όσο κι αν δυσκολεύονται κάποιοι να το χωνέψουν υπάρχουν δύο Ισλάμ!

Οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας θέλουν να ζήσουν ειρηνικά με τους συμπατριώτες τους, το Ισλάμ δεν έχει καμία σχέση με τον ισλαμισμό” είπε ο ιμάμης της κοινότητας Drancy, που δεν απέχει πολύ από το Παρίσι, Assen Chalgumi. Σύμφωνα με τον Shalgumi, μετά τη δολοφονία του δασκάλου στα προάστια του Παρισιού, στο τζαμί του προσευχήθηκαν για όλα τα θύματα. Τόνισε ότι δεν πρέπει να αντιδρά κανείς σε μια προσβολή με μίσος. «Θυμόμαστε ότι η θρησκεία μας και ο προφήτης μας δεν μας διδάσκουν το μίσος, αλλά την αγάπη. Ίσως ορισμένοι (πιστοί) είναι ενάντια στα σκίτσα, δεν τους αρέσει το γεγονός ότι ο προφήτης τους είναι ζωγραφισμένος. Αλλά ποτέ δεν χρειάζεται να αντιδρουμε σκληρά, αλλά μέσω αγάπης και όχι μέσω μίσους», είπε ο ιμάμης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο τμήμα Saint-Saint-Denis, όπου βρίσκεται η κοινότητα του Drancy, άνθρωποι από "περισσότερες από 140 εθνικότητες" ζουν δίπλα-δίπλα, αντιπροσωπεύοντας ένα είδος "συμβόλου της Γαλλίας". Ταυτόχρονα, οι πιστοί "φοβούνται πολύ και πρέπει να υποστούν διπλή τιμωρία: εξαιτίας της τρομοκρατίας και του ισλαμισμού και, από την άλλη πλευρά, λόγω του ρατσισμού", πρόσθεσε.

Κι εδώ έρχεται το ερώτημα: Έχει αναλογιστεί κανείς από όσους δαιμονοποιούν το Ισλάμ κατά κόρον και άκριτα, πως τα περισσότερα τρομοκρατικά χτυπήματα καταγράφονται σε χώρες που επί χρόνια Χριστιανισμός και Ισλάμ διαβιούν ειρηνικά; (Γαλλία, Αίγυπτος, Λίβανος κ.α.)

"Πρέπει να αντισταθούμε απέναντι στον ισλαμισμό. Το Ισλάμ δεν έχει καμία σχέση με τον ισλαμισμό ... Οι μουσουλμάνοι ζητούν να προστατευθούν για να ζήσουν ειρηνικά και να προσευχηθούν. Θέλουμε να ζήσουμε με τους συμπατριώτες μας, ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους. Γενιές και γενιές μας ζούσαν ειρηνικά. Και, ως πατριώτες, σεβάστηκαν τη χώρα τους και τους νόμους της χώρας τους. Και έτσι ώστε η θρησκεία τους να παραμένει πάντα προσωπική τους υπόθεση. Έτσι, είναι αυτό το Ισλάμ, το οποίο ονομάζεται φωτισμένο Ισλάμ ", δήλωσε ο Shalgumi.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του ισλαμιστικού αυτονομισμού, που πρότεινε ο Πρόεδρος Macron και η κυβέρνησή του ακόμη και πριν από τις επιθέσεις, ο ιμάμης συμφώνησε ότι χρειάζονται νόμοι και άλλα «απαραίτητα πράγματα για την εξάλειψη του ισλαμισμού και του μίσους». "Αυτοί οι άνθρωποι που προκαλούν μίσος δεν πρέπει να ακούγονται. Πρέπει να κλείσουμε ιστότοπους στο Διαδίκτυο, να καταστείλουμε ανθρώπους (που διαδίδουν) το μίσος. Εγώ εγκρίνω αυτό το νομοσχέδιο", είπε.

Κι εδώ έρχεται άλλο ένα ερώτημα: Έχει αναλογιστεί κανείς από όσους δαιμονοποιούν το Ισλάμ κατά κόρον και άκριτα, πως η κυβέρνηση Μακρόν περνάει αυτό το νομοσχέδιο για να αλιεύσει ψήφους από την δεξαμενή της Λεπέν; 

Στον αντίποδα ο πρώην πρωθυπουργός της Μαλαισίας, ο οποίος υποστήριξε πως οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα να σκοτώνουν εκατομμύρια Γάλλους!  Η δήλωση εμφανίστηκε στο Twitter την Πέμπτη, από τον πρώην πρωθυπουργό της Μαλαισίας Μαχούντ Μουχάιντ.

Εκτός από το... δικαίωμα των Μουσουλμάνων να δολοφονήσουν Γάλλους, ο ίδιος επέκρινε επίσης τον Μακρόν ότι δεν καταδίκασε τα σκίτσα του Μωάμεθ. Έγραψε επίσης στο Twitter ότι ο Μακρόν «δεν ήταν πολιτισμένος» και είναι «πολύ πρωτόγονος» όταν κατηγορεί τη θρησκεία του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων για τη δολοφονία του Πατί. Επιπλέον, ειπώθηκε ότι η Δύση δεν πρέπει να επιβάλλει τις απόψεις και τις αξίες της σε άλλους. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, ο Μαλαισιανός πολιτικός διέγραψε τις δηλώσεις.

Πρόκειται λοιπόν για δύο Ισλάμ ή όχι;

Σε αυτό το δεύτερο Ισλάμ, εντάσσονται και τα σχέδια των τσετσενικών αρχών να πληρώνουν 100.000 ρούβλια σε κάθε ζευγάρι για την ονομασία των νεογέννητων από τον Προφήτη Μωάμεθ. Βέβαια το εάν ο προϋπολογισμός της Τσετσενίας διαθέτει αρκετά διαθέσιμα κεφάλαια, είναι ένα..θεματάκι..

Και για το τέλος υπενθυμίζουμε για όσους έπεσαν από τα σύννεφα σχετικά με την νέα επίθεση στην Γαλλία πως από τον Ιούλιο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε αποκαλύψει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι αντιχριστιανικές επιθέσεις στην Γαλλία αυξήθηκαν κατά 285% σε μια δεκαετία!

Θα επαναλάβουμε, λοιπόν, όπως και σε πρόσφατο άρθρο, πως το γεγονός πως αίφνης κατακτά την επικαιρότητα η τρομοκρατία δημιουργώντας ένα αίσθημα ανασφάλειας, ενώ την ίδια στιγμή λαμβάνονται αποφάσεις για lockdown στην χώρα, δεν μοιάζει και πολύ τυχαίο...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ