Κόσμος

Έκθεση: Οι αντιχριστιανικές επιθέσεις στην Γαλλία αυξήθηκαν κατά 285% σε μια δεκαετία

Είναι συγκλονιστικό πως κατά τα έτη 2008-2019, ο αριθμός των καταγεγραμμένων αντιχριστιανικών περιστατικών στη Γαλλία αυξήθηκε κατά σχεδόν 300%. Αυτό τουλάχιστον δείχνει μια έκθεση από το Παρατηρητήριο για τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις κατά των Χριστιανών στην Ευρώπη (OIDACE). Η Σουηδία αναφέρεται επίσης σε αυτό το πλαίσιο.

Πολλές φορές έχουμε αναφέρει το κύμα επιθέσεων σε εκκλησίες στη Γαλλία που κατέληξαν στις πυρκαγιές στη Νοτρ-Νταμ στο Παρίσι και πιο πρόσφατα στον καθεδρικό ναό στη Νάντη. Οι δύο πυρκαγιές είναι μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου όπου οι αντι-χριστιανικές επιθέσεις έχουν αυξηθεί δραματικά σε όλη την Ευρώπη. Σε συνέντευξή του στο Καθολικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο (CNA), η Έλεν Φαντίνι, επικεφαλής του OIDACE, λέει ότι η αύξηση είναι ιδιαίτερα δραματική στη Γαλλίa, όπου ήταν 285% από το 2008.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Φαντίνι αναφέρει επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Γερμανία και τη Σουηδία ως παραδείγματα χωρών όπου τα αντιχριστιανικά εγκλήματα έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Εκτός από τις καθαρά φυσικές επιθέσεις όπως ο βανδαλισμός, πολλοί Χριστιανοί εκτίθενται επίσης σε διακρίσεις με διάφορους τρόπους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι Χριστιανοί δολοφονήθηκαν λόγω της πίστης τους. Όσον αφορά απειλές και επιθέσεις εναντίον Χριστιανών, αναφέρονται πρώην μουσουλμάνοι που έχουν μεταστραφεί στον χριστιανισμό.

Όλη η Ευρώπη επηρεάστηκε

Το 2019, ένα ρεκόρ 3.000 χριστιανικών σημείων σε όλη την Ευρώπη, όπως εκκλησίες, σχολεία, νεκροταφεία και μνημεία δέχτηκαν επιθέσεις. Το χειρότερο όμως πλήγμα υπέστη η Γαλλία, όπου κατά μέσο όρο τρεις χριστιανικοί στόχοι δέχονται επίθεση την ημέρα. Ακόμη και στη Γερμανία, η κατάσταση είναι ζοφερή με κατά μέσο όρο δύο επιθέσεις την ημέρα. Οι Χριστιανοί σήμερα είναι η πιο διωκόμένη θρησκευτική ομάδα στον κόσμο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ