Ένοπλες Συρράξεις

Τρίπολη: «Η Τουρκία θα στείλει βοήθεια σύντομα!» - «Ρώσοι μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό του LNA, θα τους σκοτώσουμε»


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Θέμα ωρών είναι όπως φαίνεται η αποστολή τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη. Ο Πρέσβης της παράνομης κυβέρνησης της Τρίπολης στην Άγκυρα και αρχιτέκτονας της συμφωνίας με την Τουρκία, ο οποίος ταυτόχρονα είναι στενός φίλος του Ερντογάν, δήλωσε πως η οι Τούρκοι θα στείλουν σύντομα βοήθεια στον GNA.

Δεν διευκρίνισε ποια θα είναι η βοήθεια, αλλά όπως είναι λογικό αυτή θα είναι η αποστολή στρατιωτών και ναυτικών δυνάμεων. Το καθεστώς καταρρέει, όποτε και ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δεν έχει άλλη επιλογή.

Μάλιστα δεν ήταν τυχαίο που η στρατιωτική συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης πήγε προς ψήφιση στο τουρκικό κοινοβούλιο όπως αποκάλυψε πρώτο το Πενταπόσταγμα.

Η Άγκυρα βιάζεται, όμως έχει δύο εμπόδια μπροστά της. Το Ελληνικό ΠΝ και το αντίστοιχο του LNA.

Όπως αναφέραμε πρώτοι χθες (σήμερα ξύπνησαν κάποια ΜΜΕ), Αθήνα και Χαφτάρ συντονίζουν τις ενέργειές τους κατά της Άγκυρας, καθώς σύμφωνα και με τις δηλώσεις του φιλέλληνα Α/ΓΕΝ, το ελληνικό ΠΝ έχει εντολή να χτυπήσει τουρκικά πολεμικά και ερευνητικά όταν αυτά εμφανιστούν ανάμεσα σε Κρήτη και Λιβύη.

Την ίδια στιγμή, το GNA κατηγορεί την Μόσχα πως εμπλέκεται ενεργά στην μάχη της Τρίπολης με τους μισθοφόρους της γνωστής ιδιωτικής εταιρείας Wagner, οι οποίοι σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν, μάχονται στη πρώτη γραμμή με μαχητές του LNA, ενώ ορκίστηκαν πως θα τους σκοτώσουν όπου τους βρίσκουν!

Πάντως έχουμε και μία εξέλιξη αρνητική για την χώρα μας, καθώς ο Ιταλός ΥΠΕΞ Luigi Di Maio θα επισκεφθεί εσπευσμένα την Τρίπολη, για να συντηθεί με Αξιωματούχους του GNA.

Αυτή ήταν η στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα κ. Μητσοτάκη; Πρέπει να αντιληφθούμε ότι είμαστε μόνοι και πως κανείς δεν θα βοηθήσει την χώρα!

https://twitter.com/LibyanAddressJo/status/1205918012051804160?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/MElmalehLNA/status/1205866165337235456?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/LibyaReview/status/1205876884778688512?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/pentapostagma/status/1205929196402487296?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ