Πολεμική αεροπορία

Αναβάθμιση F-16 και Mirage: Η «ώρα της κρίσεως» την Παρασκευή στην Βουλή

Η αναβάθμιση των F-16 και Mirage της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αποτελεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε δεσμευτεί προσωπικά για την θετική κατάληξη του.

Λίγες μέρες μετά την βαρυσήμαντη δήλωση του ΥΕΘΑ για την αναβάθμιση των αεροπορικών δυνάμεων της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μίλησε πριν από λίγη ώρα στο πλαίσιο ενημέρωσης πολιτικών συντακτών, όπου αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα του νομοσχεδίου του ΥΠΕΘΑ.

Την Παρασκευή ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη Βουλή

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας που θα ψηφιστεί στη Βουλή την Παρασκευή και που αφορά πρωτίστως την ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεών μας και της αμυντικής μας βιομηχανίας.

Περιλαμβάνει τη συμφωνία αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 και Μιράζ 2000, καθώς και τη συμφωνία για την παροχή «επιπλέον υλικών» (excess materials) για τον εκσυγχρονισμό και τη συντήρηση των υποβρυχίων (τύπου 209 και 214) του Πολεμικού Ναυτικού.

«Με τις αποφάσεις αυτές αναβαθμίζεται σημαντικά η επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, ξεμπλοκάρονται προγράμματα που χρόνιζαν και ενισχύεται η αμυντική βιομηχανία της χώρας μας» δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Η βαρυσήμαντη δήλωση ΥΕΘΑ

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, την περασμένη Παρασκευή, είχε χρησιμοποιήσει δραματικούς τόνους, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, καταδεικνύοντας την κρισιμότητα των στιγμών, αλλά και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του «Πενταγώνου» για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων «εδώ και τώρα».

Ο ίδιος είχε πει χαρακτηριστικά πως: «Θα προτιμούσα να χάσω τον ύπνο μου μπροστά στο ενδεχόμενο να με καλέσουν στο μέλλον να πάω σε μια εξεταστική επιτροπή, παρά να χάνω τον ύπνο μου επειδή δεν έκανα τίποτα για να αναβαθμίσω τα αεροπλάνα F-16 με δραματικά καλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες, με ό,τι συνεπάγεται για επαύξηση ετοιμότητας αυτόν τον καιρό και τις υπαρκτές απειλές που συμφωνούμε ότι περικυκλώνουν την χώρα μας».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ