Κόσμος

Συρία: Ρωσικές δυνάμεις σε πρώην αμερικανική αεροπορική βάση

Ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα και στρατεύματα προσγειώθηκαν σε αεροπορική βάση στη βόρεια Συρία την οποία εκκένωσαν οι αμερικανικές δυνάμεις, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι Zvezda TV του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Ένοπλα μέλη της ρωσικής στρατονομίας εμφανίζονται στο βίντεο που μεταδόθηκε από το Zvezda να μεταφέρονται αεροπορικώς στο βόρειο Χαλέπι, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, και να αναπτύσσονται στην περιοχή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε εντολή αιφνιδίως τον περασμένο μήνα για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τμήματα της Συρίας.

Η εγκατάσταση θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και το στρατιωτικό αεροδρόμιο ελέγχεται τώρα από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που είναι σύμμαχες της Μόσχας, μετέδωσε το Zvezda.

Χθες, το Zvezda μετέδωσε πως η Ρωσία δημιούργησε μια βάση ελικοπτέρων σε αεροδρόμιο στην πόλη Καμισλί, στη βορειοανατολική Συρία, μια κίνηση που έχει στόχο να αυξηθεί ο έλεγχος της Μόσχας σε ό,τι συμβαίνει στην περιοχή.

Η Ρωσία και η Τουρκία διεξάγουν κοινές περιπολίες κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ρώσου πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και του Τούρκου ομολόγου του Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...