Αρχείο

Οι ΗΠΑ στέλνουν φονικά όπλα στους Ουκρανούς: Παρότρυνση Πομπέο για επιθέσεις σε Ρώσους - Τούρκος στρατηγός μιλά για παγκόσμιο πόλεμο

Απίθανα σενάρια για Ουκρανία-Ρωσία που αφορούν πληροφορίες από τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μ.Πομπέο, ο οποίος μίλησε για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία για να «πολεμήσουν οι Ουκρανοί τους Ρώσους».

"Είμαι περήφανος για το τι έκανε η αμερικανική κυβέρνηση", τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρείχαν στην Ουκρανία θανατηφόρα όπλα για να «πολεμήσουν ενάντια στους Ρώσους», αυτό αναφέρθηκε σε συνέντευξή του από τον υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, προκαλώντας την οργή της Μόσχας.

Ο επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ σημείωσε ότι ήταν περήφανος για την απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπμ να δώσει το Κίεβο θανατηφόρα όπλα.

Ο Πομπέο υπενθύμισε ότι ο προηγούμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα περιορίστηκε στην παροχή κουβερτών στον ουκρανικό στρατό.

"Τους δώσαμε πραγματικά όπλα για εκείνες τις περιπτώσεις, που αφορούν την περίπτωση να πολεμήσουν εναντίον των Ρώσων. Είμαι περήφανος για το τι έχει κάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ σε συνέντευξή του.

Υπενθυμίζουμε ότι για πολύ καιρό οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν περιορίσει τη στρατιωτική τους βοήθεια στην Ουκρανία αποκλειστικά σε μη θανατηφόρα όπλα.

Το Κίεβο ήταν εφοδιασμένο με παλαιό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ χωρίς σύγχρονα όπλα, με την έλευση του προέδρου του Ν.Τραμπ άλλαξαν όλα με την παροχή θανατηφόρων όπλων.

Σενάριο ΗΠΑ-Ρωσίας κατά Κίνας από Τούρκο ανώτατο αξιωματικό.

Τούρκος στρατηγός ε.α, αναφέρει το τρομακτικό για την ανθρωπότητα σενάριο, ενός πιθανού παγκόσμιου πολέμου ο οποίος κατά τον ίδιο,  είναι προ των πυλών.

Ο Τούρκος στρατηγός Osman Pamukoglu εξέδωσε το βιβλίο "Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος", όπου αναφέρει ότι ένας νέος μεγάλος πόλεμος είναι μπροστά μας και είναι αναπόφευκτος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aydinlik και τον Pamukoglu, ο πόλεμος θα ξεκινήσει μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Κίνας και της Ρωσίας.

Και, ίσως, οι δύο (ΗΠΑ-Ρωσία) να ενωθούν κατά του τρίτου (Κίνας).

Ο Τούρκος στρατηγός στο νέο του βιβλίο, περιγράφει το πώς, και πού, κατά την άποψή του, θα ξεκινήσει μια νέα παγκόσμια παγκόσμια σύγκρουση.

Για να δούμε το σαφέστερο και ευκρινέστερο σημάδι ότι ένας νέος μεγάλος πόλεμος είναι αναπόφευκτος, αρκεί να προσέξουμε τα χρήματα που διατίθενται για τα όπλα στους ετήσιους προϋπολογισμούς των κρατών, που αποκαλούνται υπερδυνάμεις, και το γεγονός ότι το κόστος αυτό συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο”, τονίζει ο Pamukoglu, ο οποίος πιστεύει ότι ένας νέος μεγάλος πόλεμος θα είναι παρόμοιος με τις προηγούμενες συγκρούσεις μόνο που υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις.

“Όπως και στο παρελθόν, ο πόλεμος θα ξεκινήσει λόγω της επιθυμίας των χωρών που κατευθύνουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη για να μην χάσουν αλλά να διευρύνουν την κυριαρχία τους στον έλεγχο των παγκόσμιων πόρων ", σημειώνει ο Pamukoglu.

Ισχυρίζεται δε ο ίδιος ότι, ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος δεν θα επηρεάσει και τις πέντε ηπείρους. Κατά την άποψή του, η γεωγραφία του μεγάλου πολέμου δεν θα κάλυπτε τη Νότια Αμερική και την Αφρική.

Ως στρατηγικά ευαίσθητες περιοχές που μπορούν να προκαλέσουν το ξέσπασμα του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τούρκος στρατηγός κατονομάζει τη Βαλτική, την Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Ασία, την Ινδοκίνα και την περιοχή του Ειρηνικού.

Στο ερώτημα «ανάμεσα σε ποιους θα ξεκινήσει ο μεγάλος πόλεμος;» ο Pamukoglu απαντά ότι, “αυτό θα συμβεί μεταξύ των ΗΠΑ, της Ρωσίας  και της Κίνας και ίσως οι δύο χώρες ενωθούν εναντίον της τρίτης χώρας.

Με βάση το γεγονός ότι σε δύο παγκόσμιους πολέμους η Ρωσία ήταν σύμμαχος της Μεγάλης Βρετανίας και της Αμερικής, ο Οσμάν Παμούκογλου υποδεικνύει ότι σε ένα νέο πιθανό πόλεμο, η Ρωσία θα είναι και πάλι σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά την άποψή του, η Αμερική - η Ρωσία και η Κίνα - Ινδία μπορεί να είναι τα αντιμαχόμενα μέρη. Ωστόσο, σημειώνει ο ίδιος ότι το βρίσκει δύσκολο να δικαιολογήσει οποιαδήποτε συγκεκριμένη απόδειξη ότι η Ρωσία θα πάρει νετ φάκτο την πλευρά της Αμερικής ή της Κίνας.

"Ο πόλεμος θα ξεκινήσει από την πλευρά κατά την οποία λειτουργεί αντίστροφα  ο χρόνος, και όταν η κατάσταση γίνει αφόρητη, και αυτό αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες και αυτή θα είναι αυτή η πλευρά που θα κινηθεί πρώτη", προσθέτει ο ίδιος.

"Η σπίθα από την οποία θα ανάψει η “φωτιά” μπορεί να προκληθεί από ένα περιστατικό κάπου σε ένα συνοριακό σταθμό, ή από την καταστροφή ενός αεροσκάφους,  από μια τρομοκρατική επίθεση, μια απόπειρα κατά του Προέδρου, ή οποιοδήποτε άλλο αδιανόητο περιστατικό. Επιπλέον, ο λόγος για έναν πόλεμο μπορεί να είναι ένα γεγονός, το οποίο  δεν συμβαίνει  στην πραγματικότητα, αλλά θα παρουσιαστεί ως πραγματικό", πιστεύει ο Τούρκος στρατηγός ε.α.

Υπάρχουν όντως πολλά “σημάδια” ότι οι αποκαλούμενες υπερδυνάμεις ευρίσκονται σε “σύγκρουση” λόγω των τεραστίων συμφερόντων τους, τα οποία δεν έχουν ‘διευθετήσει”, όπως το 1945 για παράδειγμα, ενώ οι αμυντικοί προϋπολογισμοί αυξάνονται αλματωδώς. Το πότε όμως και το εάν, θα ξεκινήσει κάτι τέτοιο, δεν είναι ακόμα ορατό στον ορίζοντα και ελπίζουμε να μην γίνει ποτέ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές