Πολεμική αεροπορία

Μας φορτώνουν με «σαπάκια» οι ΗΠΑ: Παραχωρούν ελικόπτερα Black Hawk στην Ελλάδα - Τα χρησιμοποιούν από το... 1979

Νέα ελικόπτερα έρχονται στη χώρα μας, αλλά δεν πρόκειται για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Οι ΗΠΑ πριν λίγους μήνες μας παρέδωσαν τα Kiowa, έχουμε ήδη τα Χιούι που πολέμησαν στο... Βιετνάμ, ενώ πριν λίγες ημέρες έκλεισε η συμφωνία γιατην παραχώρηση 9 οχημάτων του τύπου, εκ των οποίων 7 της εκδόσεως μεταφοράς προσωπικού AAVP-7A1, ένα διοικητικό AAVC-7A1 και ένα εκδόσεως περισυλλογής AAVR-7A1, όπως είχε αναφέρει το Πενταπόσταγμα. 

Ασφαλώς πρόκειται για ενισχύσεις, αλλά από το κάτω ράφι. Θα έλεγε κανείς, ότι έχει για πέταμα η Ουάσινγκτον μας το φορτώνει.

Μάλιστα δεν μας επιτρέπει να αγοράσουμε και Belharra, για να πάρουμε Arleigh Burke, όπως ανέφερε αποκλειστικό ρεπορτάζ μας. 

Πρόταση για Βlack Hawk;

Απάντηση στο αίτημα που είχε θέσει η χώρα μας αναφορικά με την παραχώρηση μεταφορικών ελικοπτέρων τύπου UH-60 Black Hawk φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχουν δώσει οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η υπερδύναμη δήλωσε σε επικοινωνία που είχε με στελέχη του ελληνικού Πενταγώνου ότι ελικόπτερα θα υπάρχουν διαθέσιμα για εμάς, αλλά όχι τώρα αλλά από το έτος 2022 και μετά, αναφέρει το newsbeast.gr

Επίσης δεν θα μας παραχωρηθούν τα νέας τεχνολογίας αλλά μονάχα η έκδοση UH-60A.

Πρόκειται για την παλαιότερη έκδοση που άρχισε να εντάσσεται στο δυναμικό των Ηνωμένων Πολιτειών το μακρινό 1979, δηλαδή πριν από 40 ολόκληρα χρόνια.

Ούτως ή άλλως ο αμερικανικός στρατός έχει λάβει την απόφαση να αποσύρει από την ενεργό δράση όλα τα UH-60A Black Hawk, οπότε η Ελλάδα θα είναι ένας από τους επίδοξους παραλήπτες.

Ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρων κατασκευάζεται από την Sikorsky Aircraft και εκτός από τις Η.Π.Α. τα χρησιμοποιεί η Ιαπωνία, η Κολομβία και η Νότια Κορέα.

Πάντως εάν τελικά προχωρήσει η αγορά θα πρόκειται για ένα τεράστιο λάθος!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ