Κόσμος

Αγριεύει η κατάσταση! - Πακιστανοί επιτέθηκαν σε Νορβηγό που έκαψε το Κοράνι - (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Πακιστάν ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρέσβη της Νορβηγίας να μεταβιβάσει την οργή της μουσουλμανικής χώρας για ένα τηλεοπτικό περιστατικό καύσης Κορανίου στη νορβηγική πόλη Kristiansand.

https://twitter.com/i/status/1197922904094248960

Με αφορμή μια εκστρατεία που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα από τον οργανισμός "Σταματήστε τον ΕξΙσλαμισμό της Νορβηγίας" (SIAN) έχει προκληθεί μια τοπική και διεθνή φρενίτιδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης για το γεγονός με ποικίλες αντιδράσεις.

Ο επικεφαλής της αντι-μουσουλμανικής ομάδας, Lars Thorsen, στάθηκε μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος και πυρπόλησε το ισλαμικό ιερό βιβλίο και αυτό προκάλεσε το χάος, με τουλάχιστον δύο μουσουλμάνους άνδρες να σπεύδουν να επιτίθενται στον Thorsen αφού πήδησαν ένα κιγκλίδωμα.

Η αστυνομία "δάμασε" τους μαινόμενους επιτιθέμενους, και με έναν πυροσβεστήρα επιχειρήσε να σβήσει την φωτιά.

Το περιστατικό πυροδότησε έντονες διαμαρτυρίες στην πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Πακιστάν, το Καράτσι, όπου οι κάτοικοι έκαψαν νορβηγικές και αμερικανικές σημαίες.

Το Σάββατο, το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν δήλωσε: "Τέτοιες ενέργειες βλάπτουν τα αισθήματα των 1,3 δισεκατομμυρίων μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο", ανέφερε το Associated Press.

Το υπουργείο του Πακιστάν δήλωσε περαιτέρω ότι η δημόσια καύση ενός Κορανίου «δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης», και ζήτησε από τις νορβηγικές αρχές «να αποτρέψουν» τέτοιες επιθέσεις ενάντια στο Ισλάμ στο μέλλον.

Αναφέρεται επίσης ότι η Τουρκία έχει υποβάλει επίσημη διπλωματική καταγγελία στο Όσλο έναντι των αρχών που επιτρέπουν να συμβεί κάτι τέτοιο στο Κοράνι.

Εν τω μεταξύ, ο νεαρός μουσουλμάνος, ο οποίος πρωτοστάτησε στην επίθεση κατά του Thorsen, αντιμετωπίζεται ως ήρωας στο Πακιστάν, ενώ ακόμη και ένας αξιωματούχος του πακιστανικού στρατού καταράφηκε να τον επαινεί δημόσια για κατάφερε "να δείξει θάρρος να σταματήσει μια απολύτως λυπηρή ενέργεια ", έγραψε στο Twitter.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...