Κόσμος

Οι Κούρδοι απελευθερώνουν χωριά στην Ain Issa - Κατέσχεσαν στρατιωτικά οχήματα των ΤΕΔ - Νέοι τουρκικοί βομβαρδισμοί στο Derik

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστό πως οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων προχώρησαν στην ανακατάληψη επτά χωριών βόρεια της πόλης Ain Issa, ενώ προχώρησαν και στην κατάσχεση τουρκικών πυρομαχικών και στρατιωτικών οχημάτων.

Οι τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν περιοχές ανατολικά του Καμίσλι, ενώ όπως φαίνεται, παρά τους ισχυρισμούς του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, η Ρας αλ Αίν στέκει γερά και οι Κούρδοι απωθούν με κάθε μέσο τους Τούρκους εισβολείς και τους τζιχαντιστές που μπαίνουν στην πρώτη γραμμή ως "ασπίδα" των ΤΕΔ.

Ο Cegewera Zirîk, αξιωματικός του SDF δήλωσε πως ο αυτοκινητόδρομος M4 που συνδέει Al Jazeera, Manbij, Deir Azzor και Al Raqqa έχει καθαριστεί πλήρως, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, αναμένεται να ξεκινήσει επιχείρηση κατά των τουρκικών δυνάμεων νοτιοδυτικά της Tal Abyad.

Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ιρανό ομόλογό του, Ζαρίφ, δήλωσε πως η Μόσχα και η Τεχεράνη θα διαμεσολαβήσουν για την ενίσχυση των επαφών μεταξύ Κούρδων και Δαμασκού.

Οι τρομοκράτες του FSA που υποστηρίζονται από την Τουρκία χρησιμοποιούν συστήματα TOW ATGM που που παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ, στις παράνομες επιχειρήσεις κατά του SDF. Οι Αμερικανοί Δημοκρατικοί, αναλυτές της Ουάσινγκτον και τα δυτικά μέσα υποστήριξαν την παράδοση τέτοιων προηγμένων όπλων στους τζιχαντιστές.

Οι Κούρδοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στους τουρκικούς βομβαρδισμούς, καταστρέφοντας έναν σημαντικό αριθμό τουρκικών παρατηρητηρίων στη δυτική επαρχία Dêrik. Σύμφωνα με μία στρατιωτική πηγή από τον SDF, τουλάχιστον πέντε οχήματα που ανήκουν στον υποστηριζόμενο από την Τουρκία SNA (FSA) καταστράφηκαν.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, οι Τούρκοι ξεκίνησαν νέες αεροπορικές επιδρομές στα χωριά Qasr al-Deeb, Ein Diwar, Banukiya και Jarodiyeh. Αναμένεται εκ νέου απάντηση από τις κουρδικές πολιτοφυλακές.

Οι συγκρούσεις στη Βόρεια Συρία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, καθώς η προπαγάνδα του τουρκικού κράτους πέφτει για ακόμα μια φορά στο κενό. Οι Κούρδοι μαχητές απωθούν συνεχώς τις τουρκικές δυνάμεις σε Ρας αλ Αίν, Αin Issa, Καμίσλι και διαλύουν τα τουρκικά κέντρα ελέγχου στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας. Όλα δείχνουν πως η επιχείρηση των Κούρδων οδηγεί την Άγκυρα σε μία από τις μεγαλύτερες ήττες της ιστορίας της.

"Πόλεμος" ελεύθερων σκοπευτών ανάμεσα σε Κούρδους-Τούρκους

Κούρδος μαχητής πέφτει αιμόφυρτος, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του OPEN TV. Μόλις έχει χτυπηθεί από έναν ελεύθερο σκοπευτή. Στο σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο Κούρδος παρά τον σοβαρό τραυματισμό του και τους αφόρητους πόνους να κυλιέται στο έδαφος για να φτάσει στον σύντροφό του, ο οποίος βρίσκεται κοντά και προσπαθεί να βοηθήσει.

Όταν παίρνει την απόφαση να μείνει ακάλυπτος για να τραβήξει σε ασφαλές μέρος τον τραυματία, δέχεται νέα πυρά από τον ελεύθερο σκοπευτή. Οι ελεύθεροι σκοπευτές είναι το νέο πιο προωθημένο τμήμα των φιλο-ισλαμιστών ανταρτών που έχουν εκπαιδευτεί από την Άγκυρα και αποτελούν την εμπροσθοφυλακή στην τουρκική εισβολή.

Αντίστοιχες μονάδες, εξίσου ισχυρές και σίγουρα πιο έμπειρες, υπάρχουν και στις τάξεις των Κούρδων, αποτελώντας ένα από τα ισχυρότερα όπλα του SDF/YPG απέναντι σε Τούρκους και φιλότουρκους τζιχαντιστές.

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=zc1nGz7bwgY

https://www.youtube.com/watch?v=SPO0r8nnpUo

https://twitter.com/ConflictsW/status/1184871450710335490

https://twitter.com/Raman_Hassi/status/1184509736424759296?s=19

https://twitter.com/NPA_SY/status/1184883250671620103

https://twitter.com/RojavaNetwork/status/1184879247871086597

https://twitter.com/lummideast/status/1184854305830035456

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές