Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Λιβύης συζήτησε την επέκταση της αμυντικής συνεργασίας με τον Τούρκο ομόλογό του.
Πρόκειται σαφώς για την αύξηση της παρουσίας των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Δυτική Λιβύη, την πιθανή επέκταση των τουρκικών βάσεων στην χώρα.
Για να μην γελιόμαστε, οι Τούρκοι στρατιώτες δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από την Δυτική Λιβύη, και θα επεκτείνουν συνεχώς την παρουσία τους με νέα οπλικά συστήματα, αν δεν ενωθεί η χώρα.
Με λίγα λόγια μετά το Β. Ιράκ, τη Συρία, τώρα και η Λιβύη βρίσκεται κάτω από τουρκικό στρατιωτικό ασφυκτικό έλεγχο, υλοποιώντας τα σχέδια των Τούρκων για επιστροφή στα πρώην οθωμανικά εδάφη.
Τώρα όμως Τούρκοι και οι μαριονέτες στην Δυτική Λιβύη συμφωνούν για επέκταση της τουρκικής στρατιωτικής συνεργασίας , μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Ελλάδος με την CHEVRON.
Η συμφωνία αυτή αφορά θαλάσσια οικόπεδα νοτίως της Κρήτης, και οι Τούρκοι καίγονται στην κυριολεξία.
Ένας ακόμη λόγος είναι το ότι η Τουρκία ετοιμάζει το Ισλαμικό ΝΑΤΟ” και θέλει διακαώς σε αυτό την Λιβύη, την Σομαλία αλλά και την Αίγυπτο.
Αυτό που επιδιώκουν οι Τούρκοι με Πακιστάν και Σαουδική Αραβία και άλλες ισλαμικές χώρες είναι, μια συμμαχία τύπου ΝΑΤΟ, που περιέχει μια διάταξη παρόμοια με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, που επιτρέπει στρατιωτική επέμβαση από το ένα μέρος σε περίπτωση επιθετικότητας εναντίον του άλλου.
Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Λιβύης, διορισμένος από το Προεδρικό Συμβούλιο, Αντιστράτηγος Salah Al-Namroush, συζήτησε με τον Αρχηγό του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Στρατηγό Selçuk Bayraktaroğlu, τρόπους επέκτασης της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Ο Al-Namroush ξεκίνησε επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα τη Δευτέρα, κατόπιν πρόσκλησης του Τούρκου ομολόγου του, όπου έγινε δεκτός με επίσημη τελετή που αντικατοπτρίζει το βάθος της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο στην Τρίπολη.
Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook, το Γενικό Επιτελείο της Λιβύης ανέφερε ότι η επίσκεψη του Al-Namroush στην Άγκυρα εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας και του κοινού συντονισμού μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και της υποστήριξης των προσπαθειών για την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Λιβύης.
Πρόσθεσε ότι ο Al-Namroush συζήτησε με τον Τούρκο Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού τρόπους επέκτασης της συνεργασίας στους τομείς της εκπαίδευσης και των αποστολών, της ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης και της υποστήριξης προγραμμάτων ανάπτυξης ικανοτήτων, εκτός από την αντιμετώπιση ορισμένων ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας, με τρόπο που να συμβάλλει στην ενίσχυση της στρατιωτικής ετοιμότητας και της περιφερειακής σταθερότητας.
Το λιβυκό Γενικό Επιτελείο εξήγησε ότι η επίσκεψη αντικατοπτρίζει επίσης τη δέσμευσή του για την εδραίωση των διεθνών συνεργασιών και το άνοιγμα σε φιλικούς στρατιωτικούς θεσμούς, σύμφωνα με τον στόχο της ανάπτυξης του στρατιωτικού κατεστημένου της Λιβύης σε σύγχρονες, επαγγελματικές βάσεις.
Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Al-Namroush στην τουρκική πρωτεύουσα από την ανάληψη των καθηκόντων του.
Η Άγκυρα είχε προηγουμένως γίνει μάρτυρας, στις 23 Δεκεμβρίου, της συντριβής του αεροσκάφους που μετέφερε τον πρώην Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατάρχη Mohammed Al-Haddad, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του μαζί με τη συνοδό στρατιωτική αντιπροσωπεία.