Κόσμος

Το απόλυτος "κράξιμο": Τούρκοι στρατιώτες εξευτελίζουν με γυναικεία εσώρουχα Σύριους αιχμάλωτους (εικόνες-βίντεο)

Το περιστατικό σημειώθηκε στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας, λίγες ημέρες αφότου Τούρκοι στρατιώτες συνελήφθησαν για τον ξυλοδαρμό Σύρων προσφύγων.

Λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο Τούρκων στρατιωτών να βασανίζουν Σύρους πρόσφυγες, ένα νέο περιστατικό κακοποίησης προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το περιστατικό θεωρείται ότι έλαβε χώρα στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας, λίγες ημέρες αφότου Τούρκοι στρατιώτες συνελήφθησαν για κακοποίηση Σύρων προσφύγων.

Εικόνες που ανέβασε την 1η Αυγούστου στο λογαριασμό του στο Twitter ο Σύρος δημοσιογράφος Ahmad Alkhatib εμφανίζουν τρεις άνδρες να φορούν φωσφοριζέ γυναικεία εσώρουχα, ενώ στα σώματά τους διακρίνονται μώλωπες και εκδορές.

https://youtu.be/ubBK4DvDlC4

Ειδικότερα, οι πρόσφυγες εμφανίζονται να φορούν παντελόνια και γαλότσες, καθώς και κίτρινα, ροζ και κόκκινα γυναικεία εσώρουχα, και να στέκονται δίπλα από ένα τανκ.

«Ξανά και ξανά Τούρκοι στρατιώτες προσβάλλουν Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν στην Τουρκία. Οι Σύροι ακόμη υβρίζονται», ήταν το σχόλιο του Alkhatib πάνω από τις φωτογραφίες που «ανέβασε» στο λογαριασμό του.

Οι φωτογραφίες αυτές λέγεται ότι έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο από από τους ίδιους τους στρατιώτες, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη τριών Τούρκων συναδέλφων τους για κακοποίηση Σύρων προσφύγων.

Οι τρεις αυτοί στρατιώτες βιντεοσκόπησαν την επίθεση με κλωτσιές και βρισιές εναντίον τεσσάρων νεαρών προσφύγων που προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα. Το βίντεο έκανε το γύρο του διαδικτύου και των social media, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.

Ο ένας από τους τέσσερις στρατιώτες, η σκιά του οποίου φαίνεται στο πλάνο, τραβούσε σε βίντεο τις αποτρόπαιες πράξεις των υπολοίπων τριών. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί το πώς διέρρευσε.

Ο ένας από τους στρατιώτες ακούγεται να ρωτά τους Σύρους: «Θα ξανάρθετε στην Τουρκία; Βούλωσέ το! Μην φωνάζεις», ενώ ένας άλλος απεικονίζεται να κλωτσά έναν άλλον πρόσφυγα ακόμη και όταν τον έχει ρίξει στο έδαφος.

Με τη δημοσίευση του περιστατικού ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών στους στρατιώτες. Δικαστήριο στη επαρχία Χατάι της νότιας Τουρκίας καταδίκασε τους τρεις από τους τέσσερις , όπως ανέφερε το πρακτορείο Ανατολή.

Η Τουρκία που έχει υποδεχθεί τρία εκατομμύρια πρόσφυγες από την Συρία, έχει ενισχύσει εδώ και μερικούς μήνες τα μέτρα ασφαλείας στα τουρκο-συριακά σύνορα και πλέον η είσοδος στην Τουρκία επιτρέπεται μόνο στα άτομα που διαθέτουν άδεια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ