Κόσμος

Τα «λιοντάρια» του SDF ετοιμάζουν φονική "παγίδα" στις ΤΕΔ - Eκατοντάδες αντιαρματικά των Κούρδων «φρενάρουν» την τουρκική επίθεση

Τρομερές μάχες δίνουν οι Κούρδοι και σήμερα κατά των Τζιχαντιστών του FSA παραχωρώντας συνεχώς έδαφος, καθώς ο τουρκικός στρατός δεν έχει διεισδύσει ακόμη βαθιά στο συριακό έδαφος.

Αυτόν περιμένουν οι Κούρδοι έμπειροι μαχητές, έχοντας στήσει παράλληλα μια τεράστια παγίδα από εκατοντάδες αντιαρματικά και άλλα όπλα, τα οποία δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιήσει, θέλοντας να τον κτυπήσουν αποφασιστικά "γεμίζοντας" με απώλειας τις ΤΕΔ, για να κερδίσουν στον αποκαλούμενο "επικοινωνιακό πόλεμο".  

Οι Κούρδοι αυτό που τονίζουν είναι ότι, στις έως τώρα μάχες στις οποίες χύθηκε όντως άφθονο κουρδικό αίμα, έχουμε ουσιαστικά τα προεόρτια της ίδρυσης του κουρδικού κράτους που τόσο τρέμουν οι Τούρκοι.

Η σημαντική πληροφορία είναι ότι στις μάχες στην βορειοανατολική Συρία σήμερα, οι τζιχαντιστές του (FSA) είχαν πολλές απώλειες (35 άτομα) και μαζί με τις προηγούμενες δημιουργούν  πονοκέφαλο στο τουρκικό ΓΕΕΔ, ενώ πολλά ΜΜΕ συνεχίζουν να αναπαράγουν την ομολογουμένως άθλια τουρκική προπαγάνδα.

Ως γνωστό, το πρώτο και το κυριότερο θύμα μιας τέτοιας στρατιωτικής εισβολής, ειδικά των Τούρκων, είναι η «αλήθεια» για το τι πραγματικά λαμβάνει χώρα στο συριακό έδαφος.

https://twitter.com/e_amyna/status/1182618375815606279

«Το SDF χρησιμοποιεί σήραγγες, τάφρους και ειδικές θέσεις στις αμυντικές τους επιχειρήσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος του συριακού παρατηρητηρίου.

Οι Κούρδοι έκαναν δύο μεγάλες αντεπιθέσεις τη νύχτα εξερχόμενοι από σήραγγες που δεν είχαν εντοπιστεί για την ανακατάληψη δύο εκ των 11 χωριών που είχαν χάσει από την έναρξη της επίθεσης.

Στρατιώτης του Κουρδικού στρατού δήλωσε ότι κάποιες φυλές στην κυρίως αραβική περιοχή έχουν στραφεί προς τους Τούρκους, τοποθετώντας όλμους στα χωριά τους για να επιτεθούν στις γραμμές του SDF.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης ότι δεκάδες αραβικοί πληθυσμοί στην συνοριακή περιοχή προσχώρησαν στην τουρκική πλευρά. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, από την έναρξη της επίθεσης σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 πολίτες και 49 μαχητές του SDF.

Σχέδιο αντεπίθεσης των Κούρδων κατά του τουρκικού στρατού

Οι Κούρδοι όμως, έχουν προετοιμάσει το έδαφος για έναν τεράστιας έκτασης ανταρτοπόλεμο κατά των τουρκικών δυνάμεων με στόχο την πρόκληση μαζικών θανάτων, με σκοπό να επηρεαστεί η τουρκική κοινή γνώμη ενώ μέχρι τώρα ο SDF έχει εμφανίσει όπλα παλαιάς τεχνολογίας και όχι τα αμερικανικά, τα οποία διατηρεί σε επιλεγμένες θέσεις με σκοπό τον πλήρη αιφνιδιασμό των τουρκικών δυνάμεων.

Μάλιστα το nationalinterest.org αναφέρει «μην περιμένετε ότι η τουρκική εισβολή θα είναι ανώδυνη για τους Τούρκους. Οι Κούρδοι στη βόρεια Συρία διαθέτουν αναμφισβήτητα τα σημαντικότερα όπλα του οκταετούς εμφυλίου πολέμου της Συρίας, ειδικά όσον αφορά τους αντιαρματικούς πυραύλους. Οι Τούρκοι και στο παρελθόν είχαν χάσει άρματα μάχης στη Συρία".

Οι Κούρδοι μαχητές αποτελούν σημαντικό μέρος της ένοπλης δύναμης των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων που υποστήριξαν οι ΗΠΑ, η οποία στα τέλη του 2017 βοήθησε στην απελευθέρωση της Ar Raqqa, στην ανατολική Συρία, η οποία ήταν η de facto πρωτεύουσα του Χαλιφάτου.

«Είναι πιθανό να χάσουν περισσότερα άρματα οι Τούρκοι και θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση εφόσον οι Τούρκοι διασχίσουν  τα σύνορα», δήλωσε ο Ματζλουμ Κόμπανι, διοικητής κουρδικής πολιτοφυλακής που μίλησε στους The New York Times σε σχέση με τους Τούρκους. «Δεν θα τους δεχτούμε με κανέναν τρόπο στη γη μας», τόνισε ο ίδιος.

Στην Συρία υπάρχει πληθώρα αντιαρματικών, κινεζικής, ρωσικής και αμερικανικής κατασκευής, αλλά, αναμφισβήτητα, οι σημαντικότεροι πύραυλοι είναι οι αμερικανικοί TOW. Με τις κεφαλές των 10 λιβρών και την εμβέλεια των 4 χλμ, οι τηλεχειριζόμενοι TOW είναι από τα πιο θανατηφόρα όπλα στο πεδίο της Συρίας.

Είναι σαφές ποιος ακριβώς παρείχε αντιαρματικά συστήματα στους Κούρδους, για αυτό υπάρχουν και εκατοντάδες αντιαρματικά αυτού του τύπου μαζί με Javelin, ενώ υπάρχουν επίσης και χιλιάδες βαρέα πολυβόλα και οπλοβομβίδες, με τα οποία οι Κούρδοι θα αντιμετωπίσουν τους Τούρκους.

Ο Ερντογάν και οι στρατηγοί του ανησυχούσαν ανοικτά για την χορήγηση βαρέων όπλων σε κουρδικά χέρια εδώ και μεγάλο διάστημα. Πρόκειται για ένα τρομερό σενάριο κατά των Τούρκων, το οποίο αναφέρει  την πρόκληση μεγάλων απωλειών στις τουρκικές δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποιούν ως «ασπίδα» τους τζιχαντιστές έως τώρα αλλά για πόσο ακόμη όμως;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ