Κόσμος

Ξεχάστε την αναγνώριση προσώπου! Πιστοποίηση ταυτότητας από ουλές, τατουάζ, παλάμες ή φωνή

Πόσες φορές από αυτό εδώ το μιντιακό βήμα δεν έχουμε αναλύσει τα μεγάλα προβλήματα που επιφέρει η σύγχρονη μέθοδος με την αναγνώριση προσώπου για την πιστοποίηση ταυτότητας των πολιτών.... (Διαβάστε εδώ & εδω) 

Κι όμως πλέον υπάρχουν και χειρότερα!! Το DHS διαθέτει ένα νέο σύστημα αναγνώρισης που ονομάζεται HART.
Το πανεπιστημιακό σύστημα τεχνολογίας προηγμένης αναγνώρισης είναι το ανησυχητικό νέο σύστημα ταυτότητας που τίθεται σε εφαρμογή από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Το DHS αποσύρει το παλιό του σύστημα που βασίστηκε στην αναγνώριση προσώπου. Είναι πλέον αντικατεστημένο με το HART, ένα σύστημα βασισμένο σε ηλεκτρονικό cloud  που περιέχει πληροφορίες για τις ταυτότητες εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η νέα πλατφόρμα που βασίζεται σε cloud, που ονομάζεται Homeland Advanced Recognition Technology System ή HART, αναμένεται να φέρει περισσότερη ισχύ επεξεργασίας, νέες δυνατότητες ανάλυσης και αυξημένη ακρίβεια στις βιομετρικές λειτουργίες του τμήματος. Θα επιτρέψει επίσης στον οργανισμό να κοιτάξει πέρα ​​από τους τρεις τύπους βιομετρικών δεδομένων που χρησιμοποιεί σήμερα - πρόσωπο, ίριδα και δακτυλικά αποτυπώματα - και να ταυτοποιήσει τα άτομα με μια ποικιλία άλλων χαρακτηριστικών, όπως παλάμες, ουλές, τατουάζ, φυσικά σημάδια και ακόμη και τις φωνές τους.

Παρεμπιπτόντως, το cloud hosting για το HART δεν γίνεται από κανένα άλλο εκτός από το Amazon (συσκευές επιτήρησης, το σπίτι βοηθός Alexa και το σύστημα ασφαλείας Nest)

Επίσης, σημειώστε ότι η υπηρεσία Amazon Web Services φιλοξενεί επίσης δεδομένα για τη CIA, τη DoD και τη NASA.

Καθώς το HART εδραιώνεται θα μπορούσε επίσης να επιτρέψει στους αξιωματούχους να αναπτύξουν το δίκτυο εξωτερικών συνεργατών με τους οποίους μοιράζονται τις δυνατότητες βιομετρικών δεδομένων και αναλύσεων, σύμφωνα με τον Patrick Nemeth, διευθυντή επιχειρήσεων ταυτότητας στο Office of Biometric Identity.

"Όταν φτάσουμε στο HART, θα είμαστε καλύτεροι, γρηγορότεροι και ισχυρότεροι", ανέφερε ο Nemeth σε συνέντευξή του στον Nextgov. "Θα απαλλαγούμε από πολλά από τα προβλήματα δυναμικότητας που έχουμε τώρα ... και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε από εκεί, και θα μπορέσουμε να προσθέσουμε [ικανότητες]."

Το DHS θέλει να ξεπεράσει τους περιορισμούς του παλαιού συστήματος με το νέο και "βελτιωμένο" σύστημα τους. Το HART θα χρησιμοποιεί πολλαπλά κομμάτια βιομετρικών δεδομένων για να αυξήσει την ακρίβεια ταυτοποίησης.

Σήμερα, όταν ένας υπάλληλος υπόκειται σε έλεγχο προσώπου, δακτυλικό αποτύπωμα ή ιριδίζουσα σάρωση μέσω της μαζικής βάσης δεδομένων IDENT, το σύστημα δεν επιστρέφει ούτε ένα αποτέλεσμα. Αντίθετα, συγκεντρώνει έναν κατάλογο δεκάδων πιθανών υποψηφίων με διαφορετικά επίπεδα εμπιστοσύνης, τους οποίους πρέπει να εξετάσει ένας ανθρώπινος αναλυτής για να κάνει τελική ανάλυση. Το σύστημα μπορεί να χειριστεί μόνο μία μέθοδο κάθε φορά, οπότε αν ο πράκτορας προσπαθεί υποθετικά να εντοπίσει κάποιον που χρησιμοποιεί δύο διαφορετικά datapoints, πρέπει να αξιολογήσει δύο λίστες υποψηφίων για να βρει έναν ενιαίο στόχο.

Ωστόσο, η πλατφόρμα HART μπορεί να περιλαμβάνει πολλαπλά datapoints σε ένα ενιαίο ερώτημα, που σημαίνει ότι θα ταξινομήσει πιθανές αντιστοιχίσεις με βάση όλες τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες. Αυτό μεταξύ άλλων θα βοηθήσει επίσης τον οργανισμό να ξεπεράσει τα ζητήματα ποιότητας δεδομένων που συχνά πλήττουν τις βιομετρικές ανιχνεύσεις, ανέφερε ο Nemeth.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ