Κόσμος

Ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα με την αναγνώριση προσώπου;

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Όκλαντ έδωσε πρόσφατα την τελική έγκριση σε ένα διάταγμα που απαγορεύει την αναγνώριση προσώπου στην πόλη. Αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης κίνησης σε κρατικό και τοπικό επίπεδο για την πλήρη απαγόρευση ή τουλάχιστον τον περιορισμό αυτής της επεμβατικής τεχνολογίας επιτήρησης.

Αλλά, ποιο είναι το μεγάλο πρόβλημα με την αναγνώριση προσώπου;

Υπάρχουν πολλά.

Πρώτον, δεν είναι πολύ ακριβές, ειδικά όταν διαβάζετε τα χαρακτηριστικά Αφροαμερικανών και άλλων μειονοτικών προσώπων. Είναι λάθος πολλές φορές.

Αυτό δεν είναι μόνο θεωρητικό στο μυαλό. Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής δοκιμής από την ACLU της Βόρειας Καλιφόρνιας, η αναγνώριση προσώπου αναγνώρισε εσφαλμένα 26 μέλη της της νομοθετικής ομοσπονδίας της Καλιφόρνιας ως άτομα που ανήκαν σε μια βάση δεδομένων φωτογραφιών καταζητούμενων!!

Αλλά, όπως δήλωσε ο δικηγόρος του ACLU Matt Cagle, αυτό δεν είναι πρόβλημα που μπορεί να επιλυθεί τροποποιώντας έναν αλγόριθμο. Υπάρχουν περισσότερα θεμελιώδη ζητήματα με την αναγνώριση προσώπου. Η κυβερνητική χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση συγκρούεται με τις συνταγματικές διατάξεις που αφορούν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής σε κάθε πολιτειακό σύνταγμα.

Η Δημοτική Σύμβουλος Kate Harrison από το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια,  πιέζει για απαγόρευση αναγνώρισης προσώπου και στην πόλη της. Στη σύστασή της για το διάταγμα, επεσήμανε το έμφυτο συνταγματικό πρόβλημα με την αναγνώριση του προσώπου.

Εξαλείφει το ανθρώπινο και δικαστικό στοιχείο πίσω από το υφιστάμενο σύστημα εγγυήσεων με το οποίο οι κυβερνήσεις πρέπει να αποδείξουν ότι η σχεδιαζόμενη εποπτεία είναι τόσο συνταγματική όσο και αρκετά στενή για να προστατεύσει τα θεμελιώδη δικαιώματα των ιδιωτών και των παρευρισκομένων αναφορικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και παράλληλα να παράσχει στην κυβέρνηση την ικανότητα να ασκεί τα καθήκοντά της .

Η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου αυτοματοποιεί τη διαδικασία έρευνας, κατάσχεσης και ανάλυσης που μέχρι τώρα ακολουθείτο σε στενή βάση μέσω της αυστηρής θεσμοθετημένης και ανθρωποκεντρικής εποπτείας στον δικαστικό κλάδο. Λόγω της εγγενούς φύσης της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου, οι κυβερνήσεις δεν μπορούν ευλόγως να υποστηρίξουν με όρκο ή επιβεβαίωση τα συγκεκριμένα πρόσωπα ή πράγματα που πρέπει να κατασχεθούν. Η προγραμματική αυτοματοποίηση της επιτήρησης υπονομεύει θεμελιωδώς την ελευθερία της κοινότητας.

Η αναγνώριση προσώπου καταπατά τους περιορισμούς στην κρατική εξουσία που αποσκοπούν στην προστασία του δικαιώματός μας στην ιδιωτική ζωή. Τροφοδοτεί το ευρύτερο κράτος ομοσπονδιακής επιτήρησης. Και στον πυρήνα της, ουσιαστικά υπονομεύει την ελευθερία

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ