Κόσμος

Μόσχα: Εκατοντάδες τζιχαντιστές έχουν δραπετεύσει από κέντρα κράτησης στη βόρεια Συρία-Βίντεο


Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ρωσίας, περίπου 500 κρατούμενοι, πολλοί από τους οποίους, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, δραπέτευσαν από κέντρα κράτησης στη βόρεια Συρία, μετά την εισβολή της Τουρκίας.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε το βράδυ της Τρίτης (22.10.2019) πως έχουν ληφθεί μέτρα για να συλληφθούν ξανά οι τζιχαντιστές.

Ο Σόιγκου συμπλήρωσε πως οι συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν Ρωσία και Τουρκία για κοινές περιπολίες στη βόρεια Συρία απαιτούν από την Μόσχα να στείλει επιπλέον εξοπλισμό και δυνάμεις στην περιοχή.

Νωρίτερα την Τρίτη (22.10.2019), Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν, μετά από μια μαραθώνια συνάντηση που διήρκεσε γύρω στις επτά ώρες (!) αποφάσισαν νέα εκεχειρία στη Βόρεια Συρία 150 ωρών.

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν τόνισε πως οι ξένες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία παράνομα θα πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα, ενώ σε αυτό φαίνεται πως συμφωνεί και η Τουρκία, όπως επίσης και στην αντίληψη πως δεν πρέπει να υπάρξει πρόβλημα με την εδαφική κυριαρχία της Συρίας.

 
https://twitter.com/RT_com/status/1186686167275769856?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...