Αρχείο

"Μπούμερανγκ" η προδοσία των Κούρδων: Πανικός στη CIA για διαρροή κρίσιμων πληροφοριών στη Μόσχα - Ο YPG "κρατάει" την Ουάσινγκτον

Πραγματικά είναι άξια απορίας, η στάση των ΗΠΑ στο θέμα των Κούρδων του YPG, με την πλήρη και ολοκληρωτική “παράδοση τους” ουσιαστικά στους Ρώσους και Σύρους, ενώ οι Κούρδοι κατέχουν κρίσιμες πληροφορίες για πολλά σοβαρά θέματα, που θα “πέσουν” στα χέρια των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην αμερικανική CIA, γράφουν τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία φυσικά έχουν πληροφόρηση από την ΜΙΤ.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τρέμουν στην ιδέα ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας του Άσαντ και οι Κούρδοι του YPG μοιράζονται πληροφορίες, τακτικές και πολλά άλλα, τα οποία θα καταλήξουν στα χέρια των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, αποκαλύπτοντας πολλά από αυτά τα οποία δεν επιθυμούσαν οι ΗΠΑ να βγουν στην φόρα.

Η CENTCOM άρχισε να φοβάται ότι θα δοθούν κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και την δράση της CIA στην Συρία, σε Ρώσους στρατιωτικούς, ενώ το Πεντάγωνο χαρακτήρισε την κατάσταση ως ένα "μεγάλο πρόβλημα", που είναι απότοκο της αιφνίδιας απόφασης του Τραμπ να παραιτηθούν στο έλεος τους οι Σύροι Κούρδοι, οι οποίοι ήταν σύμμαχοι των ΗΠΑ για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Γνωστό για την φερεγγυότητα του στις αμερικανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, το Military Times, αναφέρει τον τρόμο που έχει προκληθεί στον αμερικανικό στρατό, το Πεντάγωνο, την CENTCOM, τις Ειδικές Δυνάμεις, για το σύνολο των πληροφοριών που θα δοθούν ή έχουν ήδη δοθεί μέσω της οργάνωσης YPG/SDG στο καθεστώς της Δαμασκού, φτάνοντας τελικά στα “χέρια” των Ρώσων, αποκαλώντας το ως «τον μέγα κίνδυνο διαρροής αληθινά κρίσιμων μυστικών των αμερικανικών ΕΔ».

Στο δημοσίευμα του αμερικανικού ΜΜΕ αναφέρεται ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπαίδευαν τους Κούρδους για 7 χρόνια, δημιουργώντας ένα τρομερό παραστρατιωτικό σώμα, το οποίο διαθέτει σύγχρονα όπλα και ροή χρηματοδότησης.

Εκεί αναφέρεται ότι οι Κούρδοι μαχητές, συγκέντρωσαν επίσης σημαντικές πληροφορίες για τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τώρα μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων οι γνώσεις όλων αυτών των ετών θα “περάσουν”στον συριακό στρατό και από εκεί στην Μόσχα, κάνοντας παράλληλα έξαλλους τους Αμερικανούς στρατηγούς για την μοιραία απόφαση του Τραμπ στην ΒΔ Συρία.

Το "σούπερ πρόβλημα" του Πενταγώνου.

Αυτό που φοβάται το αμερικανικό υπουργείο άμυνας, είναι η διαρροή των τακτικών και των τεχνικών μάχης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, οι διαδικασίες, ο εξοπλισμός, η συλλογή πληροφοριών και οι «αρχές» του ειδικού πολέμου που υλοποιούσαν οι Αμερικανοί κομάντος στην Συρία, καθώς και τα ονόματα “μυστικών καταλόγων ονομάτων”.

Ο Αμερικανός αξιωματικός ε.α. Φρεντ Γάλβιν δήλωσε ότι η προστασία τέτοιων πληροφοριών, όπως οι τακτικές, οι τεχνικές και οι διαδικασίες μάχης είναι τρομερά «κρίσιμες», τονίζοντας ότι: "η διάδοση αυτών των πληροφοριών είναι ένας μεγάλος κίνδυνος "για τον αμερικανικό στρατό".

Μεταξύ των πληροφοριών που ανησυχούν το Πεντάγωνο εφόσον πέσουν στα χέρια των Ρώσων μέσω των Κούρδων, είναι τα ονόματα, οι τίτλοι και τα καθήκοντα των αξιωματικών των ΗΠΑ σε κάθε μονάδα που ήταν στην Συρία, καθώς και η ποσότητα, οι τοποθεσίες και οι διαδρομές  μεταφοράς όπλων και πυρομαχικών.

Επιπλέον, το ποσό των χρημάτων που εισπράχθηκαν από το YPG και ο κατάλογος των ατόμων που έχουν λάβει τα χρήματα αυτά ή έχουν εξουσιοδοτηθεί να τα δαπανήσουν, αλλά και  προϋπολογισμοί που χρησιμοποιήθηκαν κά.

Επίσης τι είδους όπλα και πυρομαχικά  χρησιμοποιήθηκαν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ενάντια στο ισλαμικό κράτος και περιστατικά που έλαβαν χώρα και μπορεί να σημαίνουν εγκλήματα πολέμου.

Τέλος πληροφορίες που αφορούν την δράση αραβικών φυλών, ομάδων και προσώπων που συνεργάζονται με το YPG, με λίστες, καθώς και ονόματα από τη διεθνή ασφάλεια, τις πληροφορίες, τον ακαδημαϊκό κόσμο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μιλάμε για την απόλυτη "κόλαση" η οποία επικρατεί στο αμερικανικό Πεντάγωνο, η οποία θα δώσει ένα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία των ΗΠΑ, και της δυνατότητας τους, να ασκούν τα καθήκοντα του "παγκόσμιου χωροφύλακα" στη Μέση Ανατολή. 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ