Κόσμος

Αιματηρές συγκρούσεις SAA-ΤΕΔ - Οι Κούρδοι ανταποδίδουν πυρά στην Ain Issa - 1.000 στρατιώτες φέρεται να μεταφέρει το Ιράν

Ο στρατός της Συρίας αντιμετώπισε μια επίθεση που ξεκίνησαν οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και οι μισθοφόροι τους σε πόλεις στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο συριακός στρατός απέκρουσε μια επίθεση που διενήργησαν οι δυνάμεις του τουρκικού καθεστώτος και οι μισθοφόροι τους στις πόλεις Kozleh και Tel Laban στην επαρχία Tel Tamer.

Η σφοδρή επίθεση της οποίας ηγήθηκαν οι μισθοφόροι του τουρκικού καθεστώτος στις θέσεις του συριακού στρατού στην πόλη Κοζλέχ άφησε αρκετά, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι της Συρίας Alikhbaria, ωστόσο δεν αναφέρεται συγκεκριμένος αριθμός απωλειών και από ποια πλευρά.

Χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο συριακός στρατός θα δημιουργήσει 15 παρατηρητήρια κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία.

Παράλληλα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων (SDF), δεν παραδίδει τα όπλα, ανταποδίδοντας τους τουρκικούς βομβαρδισμούς και την παραβίαση της κατάπαυσης πυρός από ΤΕΔ και τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι τουρκικές δυνάμεις συνεχίζουν την προώθησή τους και μετά τη συμφωνία με τη Ρωσία, στοχοποιώντας αμάχους και οικογένειες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σοβαρός τραυματισμός ενός πατέρα και των τεσσάρων παιδιών του στην Ain Issa (Παρατίθεται βίντεο από το νοσοκομείο της Reqqa).

Το ιρανικό καθεστώς φέρεται να μεταφέρει 1.000 στρατιώτες της Χεζμπολάχ και των Φρουρών της Επανάστασης με αραβική καταγωγή, στη Βόρεια και Ανατολική Συρία, κυρίως σε κουρδικές πόλεις. Οι 1.000 πάνοπλοι στρατιώτες απότ ο Ιράν, φέρεται να φορούν στολές του Συριακού Αραβικού στρατού.

Στη Συρία συγκεντρώνονται στρατιωτικές δυνάμεις από πολλές χώρες, δημιουργώντας μια έκρυθμη κατάσταση που ανά πάσα στιγμή μπορεί να μετατραπεί σε γενικευμένη σύρραξη. Ένα ολοκληρωτικός πόλεμος είναι προ των συριακών πυλών, και από ότι φαίνεται επεκτείνεται και αλλού.

https://twitter.com/kurdistannews24/status/1187762111419543552

https://twitter.com/NPA_English/status/1187742385268297728

https://twitter.com/kurdistannews24/status/1187775395447263233

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...