Ένοπλες Συρράξεις

Πυρά από ιρανικό έδαφος στη Συρία - Ένας Τούρκος στρατιώτης νεκρός, δύο τραυματίες - Σοκ και δέος στο τουρκικό γενικό επιτελείο

Κουρδική ένοπλη οργάνωση που έχει στενό σύνδεσμο με τους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ στην Τουρκία, φέρεται να κτύπησε τουρκική περίπολο που κινούνταν ανυποψίαστη σε μεθοριακή πόλη στα σύνορα με το Ιράν.

Περίεργες και συνάμα σοβαρές καταστάσεις έχουμε στα σύνορα Τουρκίας και Ιράν μετά την επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΑΜ, το οποίο ανακοίνωσε τον θάνατο από πυροβολισμό ενός Τούρκου στρατιώτη και τον τραυματισμό ακόμα δύο στα σύνορα με το Ιράν, κατά τη διάρκεια περιπολίας.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου σήμερα Παρασκευή, ανέφερε ότι ο Τούρκος στρατιώτης που σκοτώθηκε και οι δύο συνάδελφοι που τραυματίστηκαν,  βρίσκονταν στην παραμεθόρια πόλη Caldiran, στην ανατολική επαρχία Βαν κατά την διάρκεια περιπολίας, όταν δέχθηκαν αιφνιδιαστικά πυρά από την ιρανική πλευρά, στην οποία ευρίσκονται όμως ιρανικές δυνάμεις του στρατού οι οποίες εκτελούν στρατιωτικές ασκήσεις λόγω της τουρκικής εισβολής στην Συρία.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA έχει αναφέρει εδώ και μέρες περί μετακίνησης επίλεκτων μονάδων ταχείας επέμβασης, ελικοπτέρων και αεροσκαφών στην περιοχή των συνόρων με την Τουρκία.

Οι ασκήσεις υλοποιούνται στα βορειοδυτικά του Ιράν, παρουσία του Ιρανού Α/ΓΕΣ στρατηγού Σεϊντ Αμπντολράχιμ Μουσαβί.

Ο στρατηγός Mousavi επιβλέποντας τις αιφνιδιαστικές στρατιωτικές ασκήσεις στο Βορειοδυτικό Ιράν, δήλωσε ότι οι χερσαίες δυνάμεις ενημερώθηκαν μέσα στην νύκτα για την αποστολή τους και έφθασαν αμέσως στη ζώνη ασκήσεων.

Ο ίδιος μας μίλησε για επίλεκτες στρατιωτικές μονάδες που ευρίσκονται σε πολεμική ετοιμότητα, προσθέτοντας ότι τα πολεμικά παιχνίδια είναι μια προειδοποίηση στους εχθρούς οι οποίοι δεν υπολογίζουν λανθασμένα την εξουσία του Ιράν και την ετοιμότητα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων για αντίσταση.

Το πρακτορείο ειδήσεων AP ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν είναι σαφές εάν η επίθεση σχετίζεται με την εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία κατά των κουρδικών δυνάμεων.

Το Ιράν, όπως η Τουρκία, το Ιράκ και η Συρία, φιλοξενεί πληθυσμό κουρδικής καταγωγής.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η δράση των Κούρδων του Ιράν, τότε ίσως αλλάξουν πολλά ακόμα και στις σχέσεις Άγκυρας και Τεχεράνης, οι οποίες το τελευταίο διάστημα διάγουν μια πολύ άσχημη περίοδο λόγω της τουρκικής εισβολής στη Συρία.

Σύμφωνα με άρθρο μας, ένας απροσδόκητος «φίλος», το Ιράν ετοιμάζεται πιθανόν να γίνει εχθρός για την Τουρκία, μετά την αποκάλυψη των «βρώμικων» σχεδίων της Άγκυρας για υφαρπαγή συριακού εδάφους, για το οποίο πολεμούν εδώ και 8 χρόνια χιλιάδες Ιρανοί φρουροί μαζί με τις σιιτικές πολιτοφυλακές τους.

Οι Ιρανοί (σιίτες) Ιμάμηδες αναφερόμενοι στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία την προσδιόρισαν ως «επίθεση Μογγόλων», θέλοντας με αυτό να δείξουν την καταδίκη τους για όσα συμβαίνουν εκεί.

Εφόσον όμως εμπλέκεται και η θρησκεία σε τέτοια ζητήματα πολύ γρήγορα θα έχουμε εξελίξεις και ανάμεσα στις δύο χώρες όπως το Ιράν και την Τουρκία όπου κυριαρχεί ο θρησκευτικός φανατισμός.  

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...