Κοινωνία

"Ντου" αναρχικών σε διαμερίσματα Airbnb στα Εξάρχεια-Ετοιμάζεται “νυν υπέρ πάντων αγών” με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας Φύσσα

Η “μάχη” των Εξαρχείων μεταξύ μπαχαλάκηδων και κοινωνίας συνεχίζεται! Με σύνθημα “Δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά στην στρατιωτική κατοχή της γειτονιάς, που θέλει να στρώσει το δρόμο για να γίνει η γειτονιά τουριστικό θέρετρο” ομάδα αναρχικών την περασμένη εβδομάδα , νυχτερινές ώρες, και ενώ οι αστυνομικές “καταδρομικές” επιχειρήσεις για τις καταλήψεις κτιρίων στην περιοχή έχουν κορυφωθεί, προσπάθησαν να...απαντήσουν!

“Κατάληψη παντού! Εκκένωση σε airbnb!” ήταν η απάντηση και αναρχικοί μπήκαν σε πολυκατοικίες όπου υπάρχουν διαμερίσματα airbnb, κατέστρεψαν τις κλειδαριές των εισόδων και έβαψαν τους τοίχους με σπρέυ.

Το γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο πως οι Εξαρχειώτες γυρίζουν την πλάτη στους μπαχαλάκηδες απηυδισμένοι από την συνεχόμενη βία, τις ζημιές, την ασυδοσία.

Όσον αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό οι μπαχαλάκηδες με την επονομασία “η Αμμοθύελλα” μιλούν για “επιχείρηση αυξανόμενης κρατικής πίεσης και καταστολής” και για “στρατιωτική πολιορκία της περιοχής που συνοδεύεται από ένα νέο κύμα εκκενώσεων καταλήψεων και επιθέσεων στην αυτοοργανωμένη κοινότητα”.

Στη συνέχεια επιχειρείται να ντυθεί η δράση τους με κοινωνικό μανδύα και αναφέρουν πως

“Τα airbnb με γεωμετρική πρόοδο, εκτοπίζουν τις χαμηλές τάξεις και τη νεολαία από τη γειτονιά, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιοκτητών που βλέπουν χρυσές ευκαιρίες στους τουρίστες-ηδονοβλεψίες που επισκέπτονται τα Εξάρχεια ψάχνωντας ένα άρωμα ριζοσπαστικότητας.Μπροστά σ’αυτή την πραγματικότητα, η θέση μας είναι ξεκάθαρη: δεν θα μείνουμε άπραγοι μπροστά στην στρατιωτική κατοχή της γειτονιάς, που θέλει να στρώσει το δρόμο για να γίνει η γειτονιά τουριστικό θέρετρο. Ούτε θα μείνουμε απαθείς μπροστά στο ξεπούλημα των Εξαρχείων και της δυναμικής του αγώνα και της αντίστασης, που βρίσκει στέγη σ’αυτή τη γειτονιά δεκαετίες τώρα. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στους αιμοσταγείς καπιταλιστές και τους στρατούς τους. Μέχρι να γίνει κάθε γειτονιά Εξάρχεια! Η χτεσινή επίθεση ήταν μια πρόγευση.Γείτονες, μη σιωπάτε. Μάθετε ποια διαμερίσματα στις πολυκατοικίες σας έχουν μετατραπεί σε airbnb, μοιραστείτε τις πληροφορίες και δράστε ενάντια στους κανίβαλους ιδιοκτήτες που κερδοσκοπούν από την αυξανόμενη φτωχοποίηση του εκτοπισμένου πληθυσμού των εξαρχείων. Τουρίστες του instagram, οι μπάτσοι δεν θα σας σώσουν! Δεν είστε ευπρόσδεκτοι εδώ, ούτε ασφαλείς. Ιδιοκτήτες, έρχεται η ώρα σας”.

Και οι δράσεις συνεχίζονται ενώ αναμένεται να κορυφωθούν με αφορμή την επικείμενη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου. Εκεί οι αρχές ανησυχούν πως θα υπάρξει ευρύ κύμα επεισοδίων.

Σε πρώτη φάση το ερχόμενο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται νέα συγκέντρωση-διαδήλωση στα Προπύλαια με τσιτάτα για αντεπίθεση “στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κράτος και αφεντικά”.

Προειδοποιούν μάλιστα πως “η κυβέρνηση μετέτρεψε το υπ. Δημόσιας Τάξης σε μια υπερδομή με νέες προσαυξημένες αρμοδιότητες: τη διαχείριση του μεταναστευτικού και τη λειτουργία των φυλακών. Στα σκαριά βρίσκονται πάλι οι φυλακές τύπου Γ, το μαζικό κόψιμο αδειών που αποτελούν ανάσες ελευθερίας για τους κρατούμενους, η μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού εκτός αστικού ιστού, σε συνδυασμό με την αυστηροποίηση και την υποχρεωτική έκτιση των ποινών καθώς και ένα νέο αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο για αδικήματα που έχουν να κάνουν με βίαιες κοινωνικές αντιδράσεις. Οι πρόσφατες αναφορές του ξυλοδαρμένου Μπαλάσκα για σκόνες και σκουπίδια σχετικά με τους πρόσφυγες και τον α/α χώρο, οι δηλώσεις του πρώην δημοσιογράφου του πρώτου θέματος και νυν κυβερνητικού βουλευτή Μαρκόπουλου πως «αν τρέξει λίγο αιματάκι από μπαχαλάκια μη πούμε πω πω το παιδί», η ανάρτηση του επίσης κυβερνητικού πλέον Κύρτσου για εφαρμογή μεθόδων Αυστραλίας με εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, η προκλητική μετατροπή ποινής με αποτέλεσμα την αποφυλάκιση του μπάτσου δολοφόνου Κορκονέα και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, καθώς και η επαναφορά στο προσκήνιο της επικήρυξης του Β. Παλαιοκώστα από τον ρεβανσιστή Χρυσοχοϊδη, πέραν του ότι δοκιμάζουν την υπομονή μας, υπενθυμίζουν για άλλη μια φορά: το κράτος έχει συνέχεια και αυτό ας μη το ξεχνάει κανείς, καθώς τα μέτωπα που πρέπει να σαρωθούν είναι πάρα πολλά”.

Γενικά η συντονισμένη δράση των αρχών και το “καθάρισμα” της περιοχής με εκδιώξεις από καταλήψεις κλπ έχουν προκαλέσει ανησυχία στους αναρχικούς οι οποίοι έχουν κάνει σημαία δήθεν το προσφυγικό δηλώνοντας ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα καταλήξουν να ζουν στα ήδη υπερπλήρη στρατόπεδα ή στους δρόμους.

Σε σχετικό άρθρου του TRT World ο Arash Hampay, ένας Ιρανος πρόσφυγας που ήρθε στην Ελλάδα το 2016, και βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων στην χώρα μας δηλώνει:

"Κάποιοι από τους εκτοπισμένους βρίσκονται τώρα σε στρατόπεδα", συμπληρώνοντας ότι άλλοι κατέληξαν άστεγοι στους δρόμους.

"Δρουν σαν πραγματικοί φασίστες και ψεύδονται για τους πρόσφυγες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης λέγοντας ότι μεταφέρουμε ναρκωτικά", δήλωσε. "Συμπεριφέρονται στους πρόσφυγες σαν σκουπίδια. Όλα γίνονται χειρότερα. "

Το άρθρο μάλιστα αναφέρει πως τη στιγμή της δημοσίευσης, η Ελληνική Αστυνομία δεν απάντησε στο αίτημα της TRT World για κάποιο σχετικό σχόλιο.

Και βέβαια η αντεπίθεση κατά της κυβέρνησης συνεχίζεται ποικιλοτρόπως. Χαρακτηριστική περίπτωση η επίθεση με γκαζάκια στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος στην Πευκη 

Όπως και να έχει το κλίμα μοιάζει πιο τεταμένο από ποτέ και μια γενική σύρραξη δείχνει να πλησιάζει...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ