Εκκλησία

Τι τρέχει με την εικόνα της Παναγίας που δακρύζει στο Σικάγο; Για θαύμα μιλούν οι πιστοί, επιφυλάξεις από την Μητρόπολη

Ένα θαυμαστό γεγονός καταγράφεται από την περασμένη Κυριακή στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Σικάγο και κατά συρροήν οι πιστοί σπεύδουν προκειμένου να γίνουν μάρτυρες από κοντά στην δακρυρροούσα εικόνα της Θεοτόκου.

Τα τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι η εικόνα της Παναγίας άρχισε να δακρύζει την περασμένη Κυριακή, και μιλούν για θαύμα σε μια εκκλησία πάντως που αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα και απειλείται με πλειστηριασμό, όπως είχε γράψει από τον Μαϊο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 

«Πιστεύω ότι είναι ένα σημάδι ότι η χριστιανική κοινότητά μας έχει προστασία» δηλώνει στους Chicago Sun Times η Elena Susan.

Για το θέμα πάντως τοποθετήθηκε η Ελληνορθόδοξη Μητρόπολη του Σικάγο και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Την Κυριακή το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου 2019, η εικόνα της Αγίας Θεοτόκου στο τέμπλο της ΕλληνΟρθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Τριάδας στο Σικάγο ανακαλύφθηκε από έναν υπάλληλο της ενορίας να φαίνεται πως δακρύζει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι ορθόδοξοι κληρικοί γνωρίζουν πως πρέπει να ενημερώσουν αμέσως τον Επίσκοπό τους, ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να διακρίνουν τη φύση του φαινομένου. Όταν παρόμοια γεγονότα ανακαλύφθηκαν στο παρελθόν στη Μητρόπολη, τέτοιες ειδήσεις δεν δημοσιοποιήθηκαν μέχρι και μήνες αργότερα για να διακρίνουν ότι αυτό που παρατηρήθηκε ήταν πραγματικά ένα σημάδι από τον Θεό.

Δυστυχώς, δεν χρησιμοποιήθηκε η κατάλληλη διάκριση σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση και αναγγέλθηκε βιαστικά μια ανακοίνωση στο Facebook, το οποίο στη συνέχεια οδήγησε σε αρνητική δημόσια προσοχή. Προκειμένου η Εκκλησία να δώσει την επίσημη θέση της σε αυτό το γεγονός, η Ιερά Μητρόπολη του Σικάγου ζήτησε από την ενορία την προσωρινή κατοχή της εικόνας. Μετά από μια περίοδο προσευχής και εξέτασης, η μητρόπολη του Σικάγου θα επιστρέψει την εικόνα στην ενορία της Αγίας Τριάδας και θα εκδώσει επίσημη δήλωση σχετικά με τη φύση αυτού που παρατηρήθηκε”.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές