Εσωτερική Ασφάλεια

Στη Ν. Καβάλα μεταφέρονται 1.000 μετανάστες από την Μόρια με αρματαγωγά του ΠΝ - Νέες απειλές Ερντογάν


Δραματική είναι η κατάσταση με το μεταναστευτικό. Οι Τούρκοι απειλούν τον Ελληνισμό με νέο κύμα προσφύγων με σκόπο να μας βουλιαξουν και να μας χτυπήσουν στην οικονομία, ενώ στόχος και σκοπός είναι να δημιουργήσουν πρόβλημα στην εσωτερική αφάλεια.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Προειδοποίηση για ένα νέο προσφυγικό κύμα από τη Συρία που ενδέχεται να προκαλέσει πίεση απηύθυνε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα είναι ψέμα αν πούμε πως στο Ιντλίμπ τα γεγονότα είναι στο σημείο που επιθυμούμε. Έχουν πεθάνει 60.000 άνθρωποι. Επίσης σχεδόν διπλασιάστηκαν οι προσφυγικές ροές. Έρχονται στα βόρεια της χώρας. Πρέπει να λάβουμε μέτρα!», σημείωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Όλα αυτά την ώρα που την Πέμπτη «απόβαση» πραγματοποίησαν στη Λέσβο 500 πρόσφυγες και μετανάστες με 13 βάρκες.

Είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μεταναστών που έρχεται μαζικά στη Λέσβο από τις ακτές της Τουρκίας, μετά τις μεταναστευτικές ροές που είχαν ξεσπάσει κατά τα έτη 2015 – 2016.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Στη μεταφορά 1.002 ατόμων με χαρακτηριστικά ευαλωτότητας από τη Μόρια σε καταυλισμό προσφύγων στη Νέα Καβάλα προχωρά η κυβέρνηση. Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής, το υπουργείο ειδοποίησε τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας να εντοπίσει και να προετοιμάσει τα συγκεκριμένα 1.002 άτομα, προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, να μεταφερθούν με δυο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην κίνηση αυτή η κυβέρνηση προχωρά, προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, που σήμερα έφτασε τους 10.241 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ. Όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ, ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης!

ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ

Την ίδια στιγμή, σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, Σύροι πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία, με Τούρκους στρατιώτες να ανοίγουν πυρ κατά πολιτών. Πρόκειται για άτομα τα οποία μετά από λίγο καιρό θα έρθουν στην Ελλάδα. Καταλαβαίνετε λοιπόν όλοι πως τίποτα δεν έχει τελειώσει στο μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...