ΗΠΑ

Πόσο αμερικανολαγνεία ακόμα;-Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιβάλουν κυρώσεις για τους S-400- Είναι «πολλά» τα λεφτά για τα 100 αεροσκάφη F-35

Διαβάζουμε σήμερα σε διάφορες  φιλοαμερικανικές ιστοσελίδες, οι οποίες υποτίθεται τιτλοφορούνται με σύνθημα τους την «αξιόπιστη ενημέρωση», ενώ  άλλες λένε  ότι διαθέτουν «αποκλειστικές πληροφορίες από ΗΠΑ», για το θέμα των κυρώσεων στη Τουρκία, περί νόμους και γερουσίας των ΗΠΑ, οι οποίοι ως οι καλή μας άγγελοι θα εμποδίσουν τη φιλοτουρκική πολιτική του Τραμπ.

Και γεννιέται αυθόρμητα το ερώτημα: Πόσο αμερικανολαγνεία ακόμα ρε παιδιά; Τι στιγμή όπου ο Τραμπ έκλεισε το μάτι στον Ερντογάν και εμμέσως του είπε προχώρα, εγώ είμαι εδώ, οι συγκεκριμένες σελίδες διαδίδουν θρασύτατη προπαγάνδα και αντιμετωπίζουν τους αναγνώστες τους ως πρόβατα χωρίς κριτική ικανότητα. Δεν ήταν τυχαία άλλωστε τα εύσημα της πρεσβείας προς αυτές τις σελίδες πριν λίγες ημέρες. Είναι άδικο και λυπηρό το 2019 η ύπαρξη μέσων που κατευθύνονται συνειδητά και αμετανόητα προς μια κατεύθυνση αμερικανόφιλη ή ρωσόφιλη. Αυτή η κουλτούρα δείχνει πόσο πίσω είμαστε σε όλες τις εξελίξεις της σύγχρονης γεωστρατηγικής σκακιέρας. Το έχουμε πει και δεν θα σταματήσουμε να το λέμε ξανά και ξανά, πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται να είναι ούτε αμερικανόφιλη ούτε ρωσόφιλοι, ας γίνομαι για μια και μοναδική στιγμή στη ιστορίας μας απλά φιλέλληνες.

Η αλήθεια στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι καν στην «μέση», έχει να κάνει κυρίως με τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Τουρκία, η οποία αποτελεί τον πιο σημαντικό σύμμαχο των ΗΠΑ στην Α.Μεσόγειο, ίσως σε πολλές περιπτώσεις σημαντικότερο  από την Ελλάδα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της περιοχής.

Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον πλανήτη και προτάσσει πάντα τα δικά της συμφέροντα, αγνοώντας οποιαδήποτε χώρα ή οποιονδήποτε άλλον παρεμβαίνει μεταξύ αυτών. Αυτό ας το κατανοήσουμε καλά.

Το να αναμένουμε εδώ στην πατρίδα μας να «τιμωρήσουν» οι ΗΠΑ την Άγκυρα για να το εκμεταλλευτούμε εμείς χωρίς να κάνουμε τίποτε άλλο είναι ουτοπικό και άστοχο.

Τα σχέδια ΝΑΤΟ/ΗΠΑ για πλήρη έλεγχο Μέσης Ανατολής-Βαλκανίων- Μαύρης θάλασσας- Αιγαίου-Α.Μεσογείου, συμπεριλαμβάνουν την Τουρκία ως το βασικό  σύμμαχο και "χωροφύλακα" στα σχέδια αυτά .

Συνεχώς ακούμε για "άγριες"  κυρώσεις κατά της Τουρκίας από τις ΗΠΑ για τους S-400 , αλλά δεν τις βλέπουμε πουθενά και όπως πάει δεν θα τις δούμε ποτέ.

Ο Τραμπ όπως δείχνουν τα πράγματα, φέρεται να  έχει έλθει εδώ και καιρό σε μια μυστική συμφωνία («μεσοβέζικη λύση») με τον Ερντογάν, την οποία ψέλλισε ο επικεφαλής των Κεμαλιστών Κιλιτσάρογλου και αφορά την πιθανή  αποθήκευση των ρωσικών πυραύλων, είτε στο Αζερμπαϊτζάν είτε στην κατεχόμενη Κύπρο, για να διέλθει ο ίδιος τον «σκόπελο» του καθεστώτος Ομπάμα που κάνει κουμάντο ακόμα στις ΗΠΑ, αλλά και να αποφύγει την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, ελέω των 100 και πλέον «τουρκικών» αεροσκαφών F-35, τα οποία στηρίζουν την αμερικανική εταιρεία κατασκευής τους και για το λόγο αυτό θα αντιμετωπίσει καίρια προβλήματα από μια ενδεχόμενη ακύρωση της παραγγελίας .

Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση Τραμπ δεν θέλει να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία, παρά τα μύρια όσα έχει κάνει τόσο προκλητικά ο Σουλτάνος μπροστά στα «μούτρα» της υπερδύναμης που λέγεται ΗΠΑ , από το 2001 και την απαγόρευση μετακίνησης αμερικανικών  δυνάμεων στο Ιράκ , μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο μας βασιζόμενο στην «πράβντα» του τουρκικού καθεστώτος, την Γενί Σαφάκ, αναφέραμε ότι η ωμή αλήθεια έχει ειπωθεί από τον Αμερικανό Γερουσιαστή Γκράχαμ η οποία έχει να κάνει κυρίως με την κρίση για την παραλαβή των πυραύλων S-400 και των αεροσκαφών F-35 από την Τουρκία , τη χώρα που αποτελεί σπουδαία σύμμαχο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ίσως σημαντικότερο όλων των χωρών της περιοχής, παρά το όσα μύρια έχει πράξει κατά της Ουάσιγκτον εδώ και χρόνια.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο  CBS News, ο Γερουσιαστής Lindsey Graham δήλωσε ότι η Γερουσία ψήφισε πρόσφατα νομοθεσία που απαγορεύει την πώληση αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, εάν και εφόσον παραλάβουν και ενεργοποιήσουν τους ρωσικούς πυραύλους S-400.

«Μας βοήθησε η Τουρκία στη Συρία, είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ, νομίζω ότι θα έπρεπε να είχαμε πουλήσει patriot  στην Τουρκία. Παρόλα αυτά οι  S-400, μπορούσαν να αντικατασταθούν με πυραύλους Patriot που είναι συμβατοί  με το ΝΑΤΟ. Δεν θέλω μια σύγκρουση με την Τουρκία, είναι ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος, ιδιαίτερα όταν έρχεται το θέμα της Συρίας  στην περιοχή», πρόσθεσε ο Αμερικανός Γερουσιαστής.

Υπενθυμίζουμε ότι παρά τις απειλές πολλών Αμερικανών αξιωματούχων προς την Τουρκία, η τουρκική πλευρά  χαρακτήρισε την όλη διαδικασία  ως "ολοκληρωμένη συμφωνία" και δεν κάνει πίσω με τίποτα.

Η Ελλάδα την ίδια στιγμή, όπως πολύ σοφά δήλωσαν πολλοί Έλληνες αξιωματούχοι σε όλο αυτόν τον κυκεώνα συμφερόντων και μυστικών διαπραγματεύσεων που διαδραματίζεται στην περιοχή μας , από υπερδυνάμεις και την «ανατέλλουσα» νέα οθωμανική αυτοκρατορία που θέλει να οριοθετήσει στην περιοχή ο Ερντογάν , θα βρεθεί μόνη της εντελώς να παλεύει με τα θηρία.

Άλλωστε δεν θα είναι η πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία μας που θα βρεθούμε σε αυτήν την θέση.

Πολλές φορές στο παρελθόν πολεμάγαμε με αυτοκρατορίες και γιγάντιους εχθρούς. Ποτέ όμως δεν ήμασταν τόσο «εξουθενωμένοι και διαιρεμένοι», πολιτικά , ηθικά, θρησκευτικά όσο είμαστε σήμερα.

Το πιο επικίνδυνο αυτήν την περίοδο είναι να πέσουμε σε «πολιτική και ηθική» ανοσία και να δεχθούμε ότι μας ετοιμάζουν οι διάφοροι μεσάζοντες εντός και εκτός χώρας, νομίζοντας ότι έτσι θα σωθούμε, όπως έγινε και με την συμφωνία των Πρεσπών με  την μία και μοναδική Μακεδονία μας.

Τώρα όπως δείχνουν τα πράγματα, ανάμεσα στο σήριαλ των δήθεν κυρώσεων των ΗΠΑ στην Τουρκία και στην ανένδοτη στάση του Ερντογάν, διακυβέυεται και  η πιθανή υφαρπαγή ελληνικής ΑΟΖ από το Καστελόριζο μέχρι την νότια Κρήτη, όπως αυτή εκφράστηκε απο τον ίδιο το Τούρκο ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ.

Πρόκειται για τον θανάσιμο κίνδυνο του ελληνισμού ολόκληρου.

Οφείλουμε στην  πατρίδα μας  να θυμόμαστε και  να τιμάμε τους ένδοξους  προγόνους μας για  τους αιματηρούς αγώνες τους. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να πολεμήσουμε στα ίσια με  τα «θεριά τα ανήμερα» που μαζεύτηκαν γύρω μας,  ενωμένοι με ομοψυχία, διότι τότε μπορεί να  γίνουν και θαύματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...