Κοινωνία

H Ρωσική Εκκλησία λέει ΟΧΙ στην Ηλεκτρονική Κάρτα του Πολίτη

“Οι πιστοί πολίτες της Ρωσίας θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν όχι μόνο ψηφιακά συστήματα προσωπικής αναγνώρισης”, αναφέρει σχόλιο της νομικής υπηρεσίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τον σχετικό νόμο την 1η Απριλίου 2019, σύμφωνα με τον οποίο το πιστοποιητικό υποχρεωτικής συνταξιοδοτικής ασφάλισης δεν θα εκδίδεται πλέον σε έντυπη μορφή και οι πληροφορίες για τον ασφαλισμένο θα φυλάσσονται σε ηλεκτρονική μορφή .

Παρά τις εκκλήσεις του Πατριαρχείου Μόσχας και αξιωματούχων στην Κρατική Δούμα, ο νόμος υιοθετήθηκε με μια διατύπωση που δεν εξασφαλίζει τα δικαιώματα των πολιτών σε εναλλακτικά μη ψηφιακά μέσα επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων, σημειώνει η νομική υπηρεσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. "Το νομοσχέδιο προβλέπει μια δηλωτική διαδικασία για την ανάθεση ενός ασφαλιστικού αριθμού (σ.σ. Τύπου ΑΜΚΑ) σε ατομικό προσωπικό λογαριασμό. Σε περίπτωση που ένας πολίτης δεν έλαβε τέτοιο αριθμό και δεν είχε ανοίξει προσωπικό λογαριασμό για αυτόν, δεν δικαιούται να λάβει σύνταξη και κοινωνική στήριξη ", λέει το μήνυμα.

Η διοίκηση σημείωσε ότι ο νόμος «φέρει μαζί του τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενιαίων συστημάτων ψηφιακής αναγνώρισης των πολιτών και τη δημιουργία θεσμών ψηφιακού προφίλ και ηλεκτρονικής ταυτότητας πολίτη» και ζήτησε να δημιουργηθεί μια εναλλακτική λύση για τους πιστούς σε νομοθετικό επίπεδο.

"Η Εκκλησία υποστηρίζει σταθερά την παγίωση των θέσεων σε νομοθετικές πράξεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προκειμένου να ληφθούν υπόψη τα δικαιώματα των πιστών να αρνούνται τα ψηφιακά μέσα αναγνώρισης και ζητάει να μειωθούν οι κίνδυνοι διακρίσεων με βάση την άρνησή τους να τα χρησιμοποιούν", σημειώνουν τα σχόλια.

Νωρίτερα, στην ετήσια έκθεση της Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Ρωσική Ομοσπονδία, Tatyana Moskalkova, σημειώθηκε ότι το 2018 έυπήρξαν 2.766 προσφυγές για την ελευθερία της συνείδησης και της θρησκείας, 46 από τις οποίες ήταν συλλογικές, ενώ το 2017 υπήρχαν μόνο 810 τέτοιες προσφυγές. Οι καταγγελίες συνδέονταν με την εισαγωγή της ηλεκτρονικής αναγνώρισης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...