Μέση Ανατολή

Διέρρευσε το σχέδιο των ΗΠΑ για την Μ. Ανατολή: Στα «σκαριά» η δημιουργία του Συριακού Κουρδιστάν - Σοκ στην Άγκυρα

«Φωτιά» βάζει το ρωσικό ινστιτούτο γεωπολιτικών θεμάτων IAREX για το θέμα της δημιουργίας του συριακού Κουρδιστάν, για το οποίο ότι και να κάνει ο Τούρκος πρόεδρος θα το δει να ορθώνεται απέναντι του ως «μέρος» του ενιαίου κράτους του Κουρδιστάν, το οποίο υλοποιείται εδώ και χρόνια αργά και σταθερά.  

To σημαντικό είναι ότι τα μέλη του εν λόγω ινστιτούτου αποτελούν μόνιμους συμβούλους του Κρεμλίνου.

Αρχικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την έναρξη της διαδικασίας δημιουργίας ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία, η οποία κατά τους Ρώσους ειδικούς είναι προπέτασμα καπνού για την ανακήρυξη του Κουρδιστάν της Συρίας, στα πρότυπα του ιρακινού Κουρδιστάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε στις 31 Μαΐου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεκίνησαν την διαδικασία υλοποίησης μιας ασφαλούς ζώνης στη βόρεια Συρία. Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών Χαϊκό Μάασ.

Ο Πομπέο δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεχίσει να εργάζεται για την εφαρμογή των πρωτοβουλιών του ΟΗΕ στη Συρία, ενώ θα συνεργαστεί μέσω των μελών της στην περιοχή,  να δημιουργεί τις «κατάλληλες συνθήκες» στην περιοχή.

Ο ίδιος ο Πομπέο πρόσθεσε: «Είδατε το έργο που κάναμε στο Manbij, δυτικά του ποταμού Ευφράτη. Τώρα  προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πρόσθετο κομμάτι. Την ονομάζουμε ζώνη ασφαλείας, εσείς μπορείτε να την αποκαλέσετε όπως θέλετε, αλλά αυτή  θα μειώσει τον κίνδυνο μιας πολεμικής σύρραξης Συρίας και Τουρκίας».

Σύμφωνα με Ρώσο ειδικό, οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν και πάλι ότι πρόκειται να δημιουργήσουν το συριακό Κουρδιστάν, εις βάρος του 28% της επικράτειας της συριακής δημοκρατίας και έτσι αγνοούν σαφέστατα την θέση της Τουρκίας σε αυτό το θέμα».

Το ρωσικό ινστιτούτο τονίζει ότι οι ΗΠΑ αφού ελέγξουν πλήρως την περιοχή κοντά στα τουρκο-συριακά σύνορα μέσω των ενόπλων τους δυνάμεων, στην συνέχεια θα ενισχύσουν τους Σύρους Κούρδους με όλους τους τρόπους, όπλα, πυρομαχικά, εκπαίδευση, χρήματα, για να ανακηρύξουν οι ίδιοι σε εύλογο διάστηματην αυτονομία τους στα πρότυπα του ιρακινού Κουρδιστάν.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙΡΙΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Δύο Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους και πέντε τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια πολεμικού επεισοδίου στην επαρχία Idır στα σύνορα με το Ιράν, όπου επιχειρούν εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες  μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) εντός του ιρανικού εδάφους, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu επικαλούμενο πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Αναφέρεται ότι οι Τούρκοι τραυματίες στρατιώτες μεταφέρθηκαν στα τοπικά νοσοκομεία, ενώ μεγάλες ενισχύσεις απεστάλησαν στην περιοχή, όπου "διεξάγεται  επιχείρηση για την σύλληψη  τρομοκρατών (όπως  ονομάζουν οι Τούρκοι τους Κούρδους).

Με λίγα και απλά λόγια η Τουρκία δέχεται επίθεση των Κούρδων από τον Πόντο, το Ιράν, το Ιράκ και την Συρία, με όλες αυτές τις κινήσεις να συντονίζονται από Αμερικανούς στρατιωτικούς στην Μέση Ανατολή και τα αρχηγεία στις ΗΠΑ.

Αυτό το «μισοφέγγαρο» θα κτυπήσει την τουρκική επικράτεια εφόσον συντονιστεί ακόμα πιο πολύ με την βοήθεια κατάλληλου πολεμικού υλικού, αποσταθεροποιώντας την Τεχεράνη και προκαλώντας μεγάλα ρήγματα στο τουρκικό έδαφος, με στόχο την ένωση με το τουρκικό Κουρδιστάν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...