Κύπρος

Πολεμικό μανιφέστο από την Άγκυρα: «Ζήτημα ζωής & θανάτου για την Τουρκία η Κύπρος!» - Άσκηση των ΤΕΔ στα Κατεχόμενα

Σαφή επίδειξη στρατιωτικής δύναμης υλοποιεί το τουρκικό ναυτικό και αεροπορία στην Κύπρο με την άσκηση έρευνας και διάσωσης που ξεκίνησε χθες και έχει την επωνυμία «αντισυνταγματάρχης Caner Gönyeli» και η οποία συμπεριλαμβάνει διάφορα σενάρια.

Πρόκειται για μία από τις ασκήσεις που πραγματοποιούν από κοινού οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και οι τουρκοκυπριακές δυνάμεις και η οποία θα λήξει την Πέμπτη.

Η  τουρκοκυπριακή δύναμη θα πραγματοποιήσει επίδειξη στην Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει με περίσσεια αλαζονεία ο τουρκικός τύπος.

«Υποχρέωση μας είναι η προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας στην περιοχή, και αυτό που θα πρέπει να τονιστεί είναι ότι είμαστε έτοιμοι  κάθε στιγμή», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση των ΤΕΔ.

Περίπου 13 παρατηρητές παρευρίσκονται σε αυτή  από Αφγανιστάν,  Παλαιστίνη,  Κατάρ,  Κοσσυφοπέδιο, Μαλαισία,  Νιγηρία και Πακιστάν.

Το σενάριο  που θα υλοποιηθεί αύριο στα «τουρκοκυπριακά» χωρικά ύδατα αφορά σύγκρουση ενός πλοίου ξηρού φορτίου στα διεθνή ύδατα με ιδιωτικό σκάφος αναψυχής και περιλαμβάνει και  κινήσεις αποτροπής θαλάσσιας ρύπανσης.

Ενώ πολλαπλασιάζονται οι τουρκικές κινήσεις στην Κύπρο με ασκήσεις, έχουμε παράλληλα ένα προκλητικό άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου Yusuf Kaplan, συμβούλου του Ερντογάν για την μεγαλόνησο και την τύχη της.

Άρθρο του Yusuf Kaplan:

«Βρείτε έναν χάρτη και κοιτάξτε προσεκτικά από την Αθήνα έως την Αλεξάνδρεια. Θα δείτε ότι όλα τα νησιά εκτός από την Κύπρο ανήκουν στην Ελλάδα και αν τα μάτια σας δεν βλέπουν καθαρά θα αντιδράστε λέγοντας: «Τι στο διάολο είναι αυτό», αν  ε αντίθεση, η πρώτη αντίδραση σας είναι και τι έγινε, να γνωρίζετε  ότι κάποιος  έχει περιέλθει από τη ψυχική παράλυση στην υποδούλωση».

Δώσαμε τη μάχη της ανεξαρτησίας εναντίον των Βρετανών, όχι των Ελλήνων.

Το νησί της Κύπρου βρίσκεται ακριβώς κάτω από τη μύτη μας. Δεν υπάρχει λόγος να ρωτήσετε πώς οι Έλληνες έφτασαν τόσο κοντά. Δεν είναι τόσο κοντά οι Έλληνες, αλλά κάποιοι άλλοι τους έβαλαν να μας πολεμήσουν στην μάχη της ανεξαρτησίας,  με άλλα λόγια, οι ιμπεριαλιστές Βρετανοί.

Φυσικά κερδίσαμε τη μάχη της ανεξαρτησίας, αλλά την χάσαμε διανοητικά.

Ήταν οι Βρετανοί που αγωνίζονταν ενάντια στη μάχη της ανεξαρτησίας μας, όχι οι Έλληνες.

Αν είχαμε πολεμήσει τη μάχη της ανεξαρτησίας  μας ενάντια στους Βρετανούς αντί των Ελλήνων, η Τουρκία δεν θα είχε περιπέσει πρόθυμα στα όρια μιας  διτικόφρονης υποδούλωσης.

Οι Βρετανοί χτύπησαν με ένα σμπάρο δύο ή περισσότερα τρυγόνια, κινητοποιώντας τους Έλληνες εναντίον μας.

Έσπειραν μια εχθρότητα που διαρκεί  δεκαετίες μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και από καιρό σε καιρό φέρνει τις δύο χώρες στο χείλος του πολέμου.

Δεύτερον, μας «τύφλωσαν» για να δυσκολεύονται οι Τούρκοι πολίτες να βλέπουν ποιες είδους «μαύρες επιχειρήσεις» διεξάγονταν κατά της Τουρκίας για μεγάλο χρονικό διάστημα, έτσι δεν ήταν δυνατόν να καταλάβουμε τι συνέβη μέχρι τώρα.

Εδώ θέλω να τονίσω για το ζήτημα της  ένωσης της  Κύπρου: Το Κυπριακό ήταν άλυτο και πριν την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Φυσικά στην Κύπρο οι Βρετανοί βρίσκονται με την ιδιότητα του εγγυητή.

Ένας από τους αποκαλούμενους νόμιμους λόγους που οι βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν  στην ελληνική πλευρά της  Κύπρου σήμερα βασίζονται σε αυτήν την ιδιότητα, του εγγυητή .

Οι Βρετανοί ετοιμάζονται να προκαλέσουν τους Τουρκοκύπριους ενάντια στην Τουρκία.

Στο άρθρο μου την Παρασκευή, ανέφερα με τίτλο ότι «θα μας επιτεθούν στην Τουρκία από την Κύπρο», και δεν είχα επιστήσει μόνο την προσοχή λόγω των  ιμπεριαλιστών  που συρρέουν στην Κύπρο απλά για τα αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που βρέθηκαν στην περιοχή.

Σε αυτό που πραγματικά ήθελα να επιστήσω την προσοχή, είναι η τρομακτική αλήθεια ότι οι Τούρκοι αδελφοί μας στην Κύπρο θέλουν να αποστασιοποιηθούν ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά από εμάς, και ότι αυτό πρόκειται να γίνει πραγματικότητα.

Οι Τουρκοκύπριοι το ζητούν αυτό στο όνομα της ισότητας και της ευημερίας.

Προειδοποιώ τους Τούρκους αξιωματούχους: Το αίτημα των Τουρκοκυπρίων  για αποχώρηση της Τουρκίας από την Κύπρο θα εκφραστεί πιο δυνατά τις επόμενες εβδομάδες.

Οι προσπάθειες των ιμπεριαλιστών να μοιραστούν τα κοιτάσματα  φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία αποτελούν το 67% των παγκόσμιων αποθεμάτων φυσικού αερίου, θα δώσουν ώθηση  σε ορισμένες ομάδες στο νησί να καταφερθούν  εναντίον της Τουρκίας, εκφράζοντας το αίτημα τους για απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από την Κύπρο.

Στο άρθρο μου είχα αναφέρει  τις φρικτές δηλώσεις που έγιναν στο πλαίσιο του σχηματισμού μιας οργάνωσης με το τίτλο Unite Cyprus Now, η οποία εξέφραζε το «όνειρο μιας ενιαίας Κύπρου».

Η Τουρκία δεν μπορούσε να δώσει προσοχή σε ένα μικρό νησί. Δεν θα μπορούσε να εισέλθει στην Κύπρο πολιτισμικά. Το νησί δεν θα μπορέσει να έχει ποτέ έναν  πληθυσμό με κοινή συνείδηση του τουρκικού πολιτισμού και ιστορίας.

Αν και δεν έχουμε καμιά ένδειξη, εκεί στην Κύπρο έχουμε ένα πληθυσμό που περιφρονεί και φοβάται το Ισλάμ.

Δεν έχουν ανοίξει ούτε μία ισλαμική θεολογική σχολή στην Κύπρο. Στην πραγματικότητα, οι Κύπριοι (οι Τούρκοι, όχι οι Έλληνες) αντέδρασαν σκληρά στις προσπάθειες ανοίγματος ενός μεντρεσέ και μιας σχολής ιμάμ-χατίπ.

Έχουμε χάσει πολύ καιρό την Κύπρο, τόσο διανοητικά όσο και πολιτιστικά. Εάν δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε  ριζοσπαστικά, δυνατά,  στρατηγικά βήματα, θα  παρακολουθήσουμε την Κύπρο να «φεύγει» από τα χέρια μας σε σύντομο χρονικό διάστημα περίπου 10-15 ετών.

Η Κύπρος είναι το ζήτημα της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας. Το λέω αυτό με έμφαση: Η Κύπρος είναι το θέμα εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας.

Το πιο στρατηγικό επίτευγμα που θα μας εμποδίσει να χάσουμε την Κύπρο είναι να κάνουμε μια επανάσταση ισλαμικής εκπαίδευσης, με το άνοιγμα ισλαμικών σχολείων και πανεπιστημίων,  τα οποία θα προσδώσουν μια προοπτική πολιτισμού και συνειδητοποίησης της τουρκικής ιστορίας στις νεότερες γενιές και σε όλη την Κύπρο.

Εάν ο τουρκοκυπριακός λαός  μοιραστεί τις ίδιες αξίες με εμάς, διανοητικά και πολιτιστικά, μπορούμε να ακυρώσουμε  ενδεχομένως όλα τα σχέδια που  έχουν σχεδιαστεί  στην Κύπρο. Οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό θα ήταν μια μεγάλη απογοήτευση  τόσο για τους Τουρκοκύπριους  όσο και για την Τουρκία.

Όλοι οι ιμπεριαλιστές που συρρέουν τώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, μας δημιουργούν παγίδες εκεί,  μετά την αποκάλυψη ότι τα πλουσιότερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο βρίσκονται γύρω από την Κύπρο, και μας αναγκάζουν να επαναπροσδιορίσουμε την ιδέα της εθνικής μας ασφάλειας ξανά. Επομένως, ένα είναι πλέον βέβαιο: η Κύπρος είναι το κύριο θέμα ασφάλειας της Τουρκίας», κατέληξε ο ίδιος.

Φοβούνται ή καλύτερα τρέμουν  οι Τούρκοι μην πάθουν με την Κύπρο ότι  ακριβώς έπαθαν με την Κρήτη το 1911, όταν πήραν οι Βρετανοί από την Τουρκία την κυριαρχία στο νησί ως μεσολαβητές και στην συνέχεια την έδωσαν στην Ελλάδα στην οποία και ανήκε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...