Ρωσία

«Απάντηση» Μόσχας σε ΝΑΤΟ: Mεγάλη κινητοποίηση - Στρατιωτική άσκηση-«μαμούθ» από Ρωσία, Σερβία & Λευκορωσία

Περισσότεροι από 200 Ρώσοι αλεξιπτωτιστές βρίσκονται στο Βελιγράδι για να συμμετέχουν σε κοινές ασκήσεις με τους Σέρβους, προκαλώντας μεγάλη δυσαρέσκεια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, ενώ κτύπησαν συναγερμό σε Κοσοβάρους και KFOR.

https://youtu.be/59bzauFQDHk?t=3

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνολικά περίπου 560 αλεξιπτωτιστές θα συμμετάσχουν στην άσκηση «Σλαβική αδελφότητα -2019», η οποία θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 27 Ιουνίου, από περίπου 200 αλεξιπτωτιστές από τις ρωσικές  δυνάμεις, 300 αλεξιπτωτιστές από τις σερβικές ένοπλες δυνάμεις και  60 αλεξιπτωτιστές από τη Λευκορωσία.

Η παρουσία και μόνο ρωσικών δυνάμεων στην Σερβία εν μέσω εντάσεως με το ΝΑΤΟ σε Πολωνία και Βαλτική, προκαλεί έναν ακόμη «πονοκέφαλο» στους επιτελείς της συμμαχίας για τις πραγματικές προθέσεις της Μόσχας στην χώρα αυτή.

 «Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι αλεξιπτωτιστές από τις τρεις χώρες θα υλοποιήσουν προετοιμασία για την κοινή δράση  τακτικής ομάδας συνασπισμού κατά την εκτέλεση αντιτρομοκρατικών σεναρίων», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων  Interfax.

Από χθες στο ρωσικό  στρατιωτικό αεροδρόμια Kresty κοντά στο Pskov, προσωπικό και στρατιωτικός εξοπλισμός φορτώθηκαν σε στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη  της ρωσικής ΠΑ.

Περισσότερες από 80 μονάδες τροχοφόρων οχημάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού φορτώθηκαν σε αεροσκάφη Il-76MD, για να μεταβούν στο Βελιγράδι για την διεξαγωγή της άσκησης, ενημερώνει το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

Όπως έχουν  επισημάνει  πολλοί στρατιωτικοί αναλυτές  εδώ και μεγάλο διάστημα, η «ιστορικο-θρησκευτική- σχέση» μεταξύ  Ρωσίας και  Σερβίας οδηγείται σε μια νέα αμυντική συμμαχία, ενόψει των εξελίξεων που «έρχονται» σε Ευρώπη και Βαλκάνια.

Στα πλαίσια αυτά οι Σέρβοι κατανοούν ότι η χώρα τους κινδυνεύει άμεσα λόγω της επικείμενης ένωσης του Κοσόβου με την Αλβανία, για αυτό στρέφονται προς την Ρωσία.

Η Ρωσία την ίδια στιγμή σχεδιάζει να κατασκευάσει και  νέα στρατιωτική βάση στη Σερβία (πάγιο ρωσικό αίτημα το τελευταίο διάστημα)  «καμουφλαρισμένη» στο  όνομα «κέντρο ανθρωπιστικής βοήθειας», όπως αναφέρει και ο αλβανικός τύπος.

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας  κατέστησε σαφές ότι, εκτός από το προσωπικό που μεταφέρθηκε στη Σερβία, μεταφέρθηκαν επίσης  οχήματα μάχης BMD-2,  μη επανδρωμένο αεροσκάφος «Tachyon», καθώς και τέσσερα ATV που εκτελούν αποστολές αναγνώρισης.

Μόλις  χθες ο  Αμερικανός  στρατηγός ε.α.  Ουέσλι Κλάρκ ( επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στο Κόσοβο το 1999), ανέφερε την εκτίμηση  ότι έχει ήδη  ξεκινήσει ο πόλεμος  στα Βαλκάνια, με την βοήθεια του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

"Τα Βαλκάνια είναι μια από τις περιοχές που ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να δημιουργήσει κρίση ανά πάσα στιγμή ", δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Κλάρκ, υπάρχουν «κρίσεις που περιμένουν τη στιγμή»,  όταν λοιπόν  θα υπάρξει πραγματική ανάγκη, ο Πούτιν θα "βάλει φωτιά" όπου θελήσει.

"Αυτό μπορεί να είναι εδώ (Κοσσυφοπέδιο), ίσως στην Ουκρανία ή στις Βαλτικές χώρες", εξήρε ο Clark. 

Είναι γνωστό εδώ και μεγάλο διάστημα ότι η νότια περιοχή της Σερβίας «βράζει» λόγω της παρουσίας μεγάλου αριθμού Αλβανών κατοίκων και των δυνάμεων του UCK που ζητούν αυτονομία και έπειτα ένωση με την Αλβανία πυροδοτώντας αντιδράσεις από το Βελιγράδι.

Την έως τώρα μυστική εκπαίδευση που διεξάγεται από επίλεκτα μέλη των ρωσικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων στους Σέρβους  αλεξιπτωτιστές της Σερβίας αλλά και σε εκπαιδευμένα μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας, είχε  επιβεβαιώσει και η εφημερίδα «Πολίτικα» επικαλούμενη  πηγές στο Υπουργείο Άμυνας της Σερβίας.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για την δημιουργία αντίστοιχης  σερβικής μονάδας με την ρωσική ZASLON, που θεωρείται κορυφαία παγκοσμίως, δρώντας αθέατη σε αποστολές υψηλού ρίσκου. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...