Πατριαρχεία

Τούρκος βουλευτής κατά Φαναρίου: Φέρνουν από την Ελλάδα προσκυνητές, δεν υπάρχουν ιθαγενείς Χριστιανοί

Σκληρή γλώσσα κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου από Τούρκο  βουλευτή.

Ο Τούρκος ισχυρίζεται ότι προσκυνητές του Ελληνικού Πατριαρχείου ταξιδεύουν από την Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες του στις παλιές ενορίες, ενώ εκεί δεν υπάρχουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία Umit Ozdag επέκρινε τους πρόσφατους διορισμούς ιερέων στη χώρα από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Φαναρίου στην Κωνσταντινούπολη.

"Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο του Φαναρίου ​​αναθέτει σε μητροπολίτες διάφορες επαρχίες και περιοχές όπου δεν υπάρχουν [ιθαγενείς] ελληνικοί πληθυσμοί", δήλωσε ο Umit Ozdag του κόμματος της αντιπολίτευσης Good (IYI).

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία εγγυάται τα θρησκευτικά δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας της Τουρκίας,  ισχυρίστηκε ότι στις θρησκευτικές τελετές που διεξήγαγαν οι ιερείς αυτοί παραβρέθηκαν προσκυνητές που έφθασαν από την Ελλάδα.

Το όλο θέμα δημιουργήθηκε αφότου ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε αναθέσει σε έναν ιερέα μια ιστορική ενορία στην περιοχή Yatagan της δυτικής επαρχίας Mugla.

Ορισμένες ορθόδοξες κοινότητες που προέρχονταν από την Ελλάδα διεξήγαγαν μια θρησκευτική τελετή στα ερείπια όπου δεν υπάρχει πια Εκκλησία.

"Γιατί [η Εκκλησία] να αναθέσει σε επισκόπους τα ερείπια σε αρχαίες πόλεις;" αναρωτήθηκε.

Ο Ozdag κάλεσε την κυβέρνηση να ειδοποιήσει το πατριαρχείο για μια μελλοντική συμπεριφορά αυτού του είδους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές