Κόσμος

Απίστευτο θέαμα! Αστραπή χτυπάει ρωσικό πύραυλο μετά την εκτόξευση (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας ρωσικός πύραυλος τύπου Soyuz χτυπήθηκε από μια αστραπή κατά τη διάρκεια μιας εκτόξευσης τη Δευτέρα, αλλά το χτύπημα δεν εμπόδισε την πορεία του πυραύλου και η εκτόξευση ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Ο πύραυλος έφθασε σε τροχιά χωρίς θέμα, σύμφωνα με τους Ρώσους διαστημικούς αξιωματούχους. Το χτύπημα ωστόσο, οδήγησε σε εκπληκτικό βίντεο, που συλλαμβάνεται από πολλές οπτικές γωνίες και δημοσιεύτηκε στο YouTube.

Το χτύπημα συνέβη κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης από το Ρωσικό Κοσμοδρόμιο Plesetsk, περίπου 500 μίλια βόρεια της Μόσχας.

Ο Γενικός Διευθυντής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, έγραψε στο Twitter, ενώ γιορτάζει το λανσάρισμα: "Η αστραπή δεν αποτελεί εμπόδιο για σας!"

Η Roscosmos χρησιμοποίησε έναν ενισχυτή Soyuz 2.1b εξοπλισμένο με μια ανώτερη βαθμίδα Fregat για να ξεκινήσει το Glonass-M, το τελευταίο σε μια σειρά δορυφόρων πλοήγησης για να υποστηρίξει στρατιωτικούς και πολιτικούς πελάτες της Ρωσίας, σύμφωνα με το Space.com.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας έγραψε : "Η σταθερή τηλεμετρική σύνδεση διατηρείται με το διαστημικό σκάφος. Τα εποχούμενα συστήματα του διαστημικού οχήματος Glonass-M λειτουργούν κανονικά."

 

https://www.youtube.com/watch?v=n31zxkVREMU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...