Πατριαρχεία

O Πατριάρχης Βαρθολομαίος τίμησε την μνήμη του Τουργκούτ Οζάλ

Ἡ Α. Θ. Παναγιότης, ὁ Πατριάρχης, ὡς πράττει κατ᾽ ἔτος, μετέβη καί σήμερον, 17ην Ἀπριλίου, ἐπέτειον τοῦ θανάτου αὐτοῦ, εἰς τόν τάφον τοῦ Προέδρου τῆς Τουρκικῆς Δημοκρατίας Turgut Özal καί κατέθεσεν ἄνθη, εἰς ἔνδειξιν τιμῆς καί εὐγνωμοσύνης πρός τήν μνήμην αὐτοῦ, ἐκδώσαντος, μετά ἀναμονήν καί κωλυσιεργίας σχεδόν ἡμίσεος αἰῶνος, τήν ἄδειαν διά τήν ἀνοικοδόμησιν τοῦ σημερινοῦ Πατριαρχικοῦ Οἴκου ἐν Φαναρίῳ.

Τόν Πατριάρχην συνώδευεν ὁ Πανοσιολ. Διάκονος κ. Γρηγόριος, Ὑπογραμματεύς τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου.

Σας θυμήζουμε τι είχε πει ο Τουργκούτ Οζάλ για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις: «Δεν χρειάζεται να προκαλέσουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αφού οι πληθυσμιακές εξελίξεις των δύο λαών θα επιλύσουν το Κυπριακό και το Αιγαίο». Τότε ο Οζάλ εννοούσε ότι η δημογραφική άνθηση της Τουρκίας ήταν τέτοια που θα άλλαζε δραματικά τα δεδομένα ισχύος μεταξύ των δύο χωρών, ώστε η Τουρκία δεν θα χρειαζόταν να διαπραγματευτεί, απλά θα αρκούσε να περιμένει. Αρκετά χρόνια μετά, έρχεται η πολιτική των ανοιχτών συνόρων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αλλάξει τα δεδομένα υπέρ της Τουρκίας με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς.

Θα είχε ενδιαφέρον μετά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στον τάφου του  Οζάλ, να μας πει αν συμφωνεί ή όχι με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...