Εκκλησία

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου: Φονική διελκυστίνδα ανάμεσα σε φανατικούς μουσουλμάνους και “ψυχοπαθείς” αντι-ισλαμιστές - Νέα στοιχεία

Του Μάνου Χατζηγιάννη

Σε προ μηνός άρθρο με αφορμή τα χτυπήματα στα τζαμιά στην Νέα Ζηλανδία είχαμε αναλύσει τα δεδομένα σχετικά με το τρίπτυχο ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-Ισλάμ-ακροδεξιά .

Νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας προειδοποιούν πως η φονική διελκυστίνδα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια ανάμεσα σε φανατικούς μουσουλμάνους και “ψυχοπαθείς” αντι-ισλαμιστές θα κορυφωθεί το επόμενο διάστημα.

Για 1.500 εκπαιδευμένους ισλαμιστές τρομοκράτες που επιστρέφουν στην Ευρώπη έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ρωσικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), Alexander Bortnikov στη Συνδιάσκεψη για την Αντιμετώπιση της Διεθνούς Τρομοκρατίας η οποία έλαβε χώρα στην Αγία Πετρούπολη χθες Πέμπτη.

"Οι διεθνείς τρομοκράτες-μαχητές είναι το κύριο εργαλείο επέκτασης των διεθνών τρομοκρατικών ομάδων, πολλοί επιστρέφουν στις πατρίδες τους ή θα εγκατασταθούν σε άλλα κράτη, έχοντας εκπαιδευτεί σε ισλαμιστικούς καταυλισμούς και είναι σκληροπυρηνικοί στη μάχη." Ειδικοί λένε ότι πάνω από 1.500 από τους 5.000 τρομοκράτες που έφυγαν για τη Μέση Ανατολή είναι ήδη πίσω στην Ευρωπαϊκή Ένωση ", δήλωσε ο Μπόρτνικοφ.

“Εκείνοι που εκπαιδεύονται σε τρομοκρατικά στρατόπεδα έρχονται εσκεμμένα στην Ευρώπη”, προειδοποίησε.

"Πολλοί είναι στρατιώτες που αποστέλλονται στην Ευρώπη από τους αρχηγούς τους για να συνεχίσουν την τρομοκρατική δραστηριότητα. Δημιουργούν κυψέλες και ενισχύουν υφιστάμενους τρομοκράτες", δήλωσε ο Μπόρνικτοφ.

"Υπάρχουν πάνω από 10.000 ιστοχώροι που εκπροσωπούν σχεδόν κάθε διεθνή ομάδα τρομοκρατών, έχουν δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκδίδουν υλικό σε περίπου 40 γλώσσες, κυρίως αραβικά, αγγλικά και ρωσικά", ανέφερε ακόμη.

Οι τρομοκράτες "πραγματοποιούν στοχοθετημένη προπαγάνδα και προσπαθούν να προσεγγίσουν όσες περισσότερες ομάδες-στόχους είναι δυνατόν", τόνισε.

"Οι Ισλαμιστές μεταφέρουν την ιδεολογία τους μέσα από σύντομα θρησκευτικά κόμικς και κινούμενα σχέδια", επισήμανε ακόμη ο εκπρόσωπος της FSB.

Στον αντίποδα ο ίδιος τόνισε ότι ανησυχεί και για την αντι-ισλαμική τρομοκρατία, τους... ψυχοπαθείς.

“Η διεθνής διασυνοριακή και μεταναστευτική πολιτική έχει αυξήσει το εθνικιστικό κλίμα και προκάλεσε την εμφάνιση ριζοσπαστών αντι-Ισλαμικών μοναχικών δολοφόνων”, δήλωσε ο Bortnikov.

"Ένα τέτοιο φαινόμενο όπως η αντι-ισλαμική τρομοκρατία έχει μετατραπεί σε σοβαρό πρόβλημα", υπογράμμισε.

«Οι αρνητικές συνέπειες των μεταναστευτικών διαδικασιών, κυρίως εκείνων στις δυτικές χώρες, το μεγάλο χάσμα μεταξύ των πολιτιστικών και θρησκευτικών νοοτροπιών των προσφύγων και του τοπικού πληθυσμού, η εκ προθέσεως επιθετική συμπεριφορά των μεταναστών και τα εγκλήματά τους προκαλούν αύξηση του εθνικιστικού αισθήματος και κάνουν το πρόβλημα του ακροδεξιού νεορατσιστικού ριζοσπαστισμού οξύ», είπε χαρακτηριστικά.

"Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση βίαιων ψυχοπαθών που σκοπεύουν να σκοτώσουν μουσουλμάνους, κάτι που αποτελεί ανησυχητική τάση όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, κρίνοντας από την τραγωδία στη Νέα Ζηλανδία", κατέληξε.

Σε έναν ιδιότυπο, όσο και αποκρουστικό, αγώνα δρόμου, λοιπόν, ανταγωνίζονται το ριζοσπαστικό Ισλάμ και η φανατισμένη ακροδεξιά για το ποιός θα σκυλεύσει πρώτος το πτώμα της Γηραιάς Ηπείρου..και όχι μόνο. Όσο το προσφυγικό ζήτημα πολλαπλασιάζεται τόσο οι ξενοφοβικές τάσεις γιγαντώνονται.

Στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη η ακροδεξιά δεν πέφτει κάτω από τη θέση του τρίτου κόμματος. Η ξενοφοβία είναι το νέο αντικείμενο του πόθου κάθε αντιπολίτευσης που επιδιώκει να γίνει κυβέρνηση.

Και βέβαια η μάχη φανατικού Ισλάμ-ακροδεξιάς δεν ειναι μονάχα ευρωπαϊκό ίδιον. Τα κατορθώματα του Ντόναλντ Τράμπ στην άλλη όχθη του Ατλαντικού αποδεικνύουν πως οι…αγκαλιές των ΗΠΑ-που άλλοτε υπήρξαν γη της Επαγγελίας για τους μετανάστες- όλο και μικραίνουν.

Με λίγα λόγια η Ευρώπη, αλλά και οι ΗΠΑ, μοιάζουν με το κουφάρι ενός θηράματος που πάνω του έχουν πέσει δύο σαρκοβόρα θηρία. Και βέβαια σε αυτή τη μάχη δεν πρόκειται να υπάρξει νικητής αφού όπως είπε και ο Νίτσε “Αυτός που ζει από τη μάχη με έναν εχθρό, έχει προσωπικό συμφέρον να διατηρήσει τον εχθρό του ζωντανό”…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...