Ρωσία

Έτοιμος για όλα ο Β. Πούτιν: Στηρίζει με όπλα & στρατό την Σερβία - «Δεν ζούμε στο 1999, είμαι εδώ για να βοηθήσω τους αδελφούς!»

Στηρίζει ακλόνητα Σερβία ο Βλαδίμηρος Πούτιν όπως ακριβώς έκανε και με Συρία-Βενεζουέλα και αν απαιτηθεί  μετά τις «διαδηλώσεις» των «αγανακτισμένων» της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης οι οποίες ξεκίνησαν μόλις έφυγε από το Βελιγράδι ο Ρώσος ηγέτης στην προ μηνών επίσκεψη του, θα κάνει ...πραγματικά τα πάντα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι μετά τις  αποτυχημένες προσπάθειες για την αποκατάσταση της μονοπολικής παγκόσμιας τάξης από τις ΗΠΑ, η ισορροπία στις διεθνείς σχέσεις σιγά-σιγά επιστρέφει, διότι τώρα …τα πράγματα είναι αλλιώς λόγω Ρωσίας.

«Είναι αναπόφευκτο. Έχουν γίνει προσπάθειες για τη δημιουργία ενός μονοπολικού κόσμου. Ζούμε ήδη σε διαφορετική εποχή. Η Ρωσία πάντοτε επέμενε ότι παράλληλα με την υπεράσπιση των συμφερόντων της, πρέπει να σεβόμαστε και τα συμφέροντα των άλλων. Έτσι θα οικοδομήσουμε σχέσεις με όλους»,  δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στη ρωσική τηλεόραση NTV.

Ο Ρώσος ηγέτης  δήλωσε ότι η Δύση  συχνά παραμένει "κουφή" στις  θέσεις  της Μόσχας, όπως έκανε  για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του «παράνομου  βομβαρδισμού  της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ», το 1999 και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη το 1995.

«Η απάντηση είναι πολύ απλή: άκουγαν μόνο έντονες φωνές.Η κατάσταση άλλαξε τώρα εν έτει 2019. Νομίζω ότι δεν είναι πλέον μυστικό ότι πολλοί από τους εταίρους μας, τώρα προτιμούν να καταφύγουν στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου, διότι δημιουργεί μια ισορροπία στον κόσμο»,  δήλωσε ο Πούτιν.

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς αυτούς, ο υπουργός Άμυνας Αλεξάνταρ Βουλίν λέει ότι οι ζωές που χάθηκαν κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ δεν ήταν ένα λάθος, αλλά εγκληματική πρόθεση.

«Σχεδίασαν  να εξοντώσουν ένα  ολόκληρο το έθνος. Ωστόσο, όταν  διαμαρτύρονται   για τους αμάχους, αναρωτιόμαστε τι συνέβαινε  με τους στρατιώτες και τους αστυνομικούς μας;

Δεν πρέπει να φωνάξουμε και  για αυτούς;

Γιατί δεν  διαμαρτύρονται για τους φύλακες που σκοτώθηκαν στο βομβαρδισμό του νοσοκομείου  Dragisa Misovic;

Κανένα στρατόπεδο σε μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα δεν αποτελεί θεμιτό στόχο!

Το ΝΑΤΟ επιτέθηκε Σερβία χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», είπε ο υπουργός Vulin.

Ο πολιτικός αναλυτής Αλεξάνταρ Πάβιτς πιστεύει ότι ο Πούτιν δεν είναι μόνο ευτυχία για την Σερβία, αλλά και ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή.

« Η Ρωσία δεν έχει ξεχάσει την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας, η οποία δεν αποτελεί μόνο  ταπείνωση, αλλά και μια συνειδητή καταπάτηση του διεθνούς δικαίου.

Τώρα η Ρωσική ομοσπονδία είναι και πάλι αρκετά ισχυρή για να προστατεύσει όχι μόνο τον εαυτό της, αλλά και να γίνει ένας  σοβαρός παράγοντας ενάντια στην επιθετικότητα σε όλο τον κόσμο, όπως στη Συρία, και στην Βενεζουέλα.

Η Ρωσία είναι επίσης σε θέση να προστατεύσει τα συμφέροντα της Σερβίας, αν το Βελιγράδι ζητήσει βοήθεια», κατέληξε ο ίδιος.

Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας αναφέραμε  ότι  ο Ρώσος ηγέτης είναι  και εγγυητής της σερβικής ασφάλειας στο Κόσοβο για παράδειγμα, ενώ απευθυνόμενος στους Αλβανούς είχε τονίσει επανειλημμένως  την τήρηση του ψηφίσματος 1244 του ΟΗΕ για το Κόσοβο, το οποίο έχει παραβιαστεί πολλάκις από τους ίδιους.

«Η Ρωσία μοιράζεται την ανησυχία της σερβικής ηγεσίας και των πολιτών επειδή αυτές οι κινήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων», δήλωνε πριν μερικούς μήνες ο Πούτιν, και αυτό ισχύει.

Πολλοί ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι Αμερικανοί και Ρώσοι θα κονταροχτυπηθούν άγρια στην περιοχή των Βαλκανίων, ειδικά πάνω από τα βόρεια ελληνικά σύνορα, ενώ «φωτιά» φαίνεται να βάζει το Κρεμλίνο σε Σκόπια, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία δημιουργώντας μια εντελώς νέα κατάσταση, ενάντια στα σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια. 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ