Βαλκάνια

Οι Τούρκοι «περικυκλώνουν» την Ελλάδα: Μαζική οικονομική «εισβολή» σε Μαυροβούνιο, Κόσοβο, Αλβανία - Σχέδιο τουρκικής επέκτασης στα Βαλκάνια

Τρομερό σχέδιο άλωσης των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης βέβαια και της Ελλάδος, αφορά η στρατηγική μαζικών αγορών γης και επιχειρήσεων, από Τούρκους επιχειρηματίες στο Μαυροβούνιο σύμφωνα με σερβικές δημοσιογραφικές πηγές, κάτι το οποίο οφείλει να μας ανησυχήσει.

Οι Τούρκοι "εισβάλλουν" μαζικά στο Μαυροβούνιο, ως «έμποροι και ως επενδυτές».

Όλο και πιο πολλά αρχεία αποδεικνύουν ότι το περασμένο έτος (2018) 1.545 τουρκικές εταιρείες έχουν εγγραφεί στο επιμελητήριο, ενώ μόνο πριν τρία χρόνια ήταν μόλις εβδομήντα.

Οι Ρώσοι αποσύρονται μαζικά πουλώντας ακίνητα σε χαμηλότερες τιμές από αυτά που τα αγόρασαν το 2006, με την τάση να έχει αύξουσα ροή για τα επόμενα δύο χρόνια, γράφει η σερβική εφημερίδα «Novosti».

Μεγάλα κτίρια και κατοικίες σε ολόκληρες περιοχές (θυμίζει Εξάρχεια), σύμφωνα με την εφημερίδα, που αναζητούσαν αγοραστές σε περιοχές φιλέτα στην χώρα, με δεδομένη την μείωση της αγοραστικής δύναμης της μεσαίας τάξης τους έχει οδηγήσει σε πτώση των τιμών - 1.200 με 2.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στο Budva για παράδειγμα, τώρα πουλιούνται μαζικά σε Τούρκους.

Υπήρξαν σημαντικές αλλαγές στην αγορά. Τώρα οι Ρώσοι, οι οποίοι ήταν οι κύριοι αγοραστές πουλάνε συνεχώς διαμερίσματα, οικίες και γη. Οι αγοραστές είναι πλέον μόνο Τούρκοι.

Προς το παρόν, οι Τούρκοι παίρνουν θέση στην χώρα αυτή και ενοικιάζουν τα διαμερίσματά τους, ενώ προετοιμάζουν εστιατόρια, καθώς και άλλες επιχειρήσεις.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την αντίδραση μελών της κυβέρνησης, ενώ πολλοί φοβούνται σχέδιο οικονομικής άλωσης της χώρας από τον τουρκικό ισλαμισμό.

Παρόμοιο σχέδιο υλοποιείται εδώ και χρόνια σε Κόσοβο, Βοσνία και Αλβανία ενώ στο στόχαστρο έχει τεθεί φυσικά και η ΠΓΔΜ.

Με δεδομένη δε την παρουσία ισχυρότατης τουρκικής μειονότητας στην Νότια Βουλγαρία ο κίνδυνος οικονομικής διείσδυσης της Τουρκίας ξανά στα Βαλκάνια είναι υπαρκτός καθώς και αυτός της «περικύκλωσης» της Ελλάδος στα βόρεια σύνορα της.

Δεν χρειάζονται βέβαια στρατοί και πολυδάπανα στρατιωτικά συστήματα στην εποχή μας, καθώς υπάρχει και η λύση της ισχυρής οικονομικής διείσδυσης μιας χώρας σε μια ολόκληρη γεωγραφική περιοχή για να μεταβληθεί η πολιτική και γενικά η γεωπολιτική κατάσταση της. Αυτό εφαρμόζει ο Ερντογάν είτε με δικά του χρήματα είτε με χρήματα των χωρών του Κόλπου.

Ειδικοί αναφέρουν ότι πλέον για παράδειγμα στην Αλβανία αν δούμε τον αριθμό των τζαμιών, ειδικά αυτού που κατασκευάζεται στα Τίρανα θα κατανοήσουμε ότι το τουρκικό Ισλάμ επιτίθεται ξανά εκεί από όπου αποχώρησε με αιματηρούς πολέμους πριν 100 χρόνια.

Η αλβανική κυβέρνηση δεν έρχεται σε συνεννόηση για θαλάσσια σύνορα στο Ιόνιο με την Ελλάδα, διότι έτσι πρόσταξε ο Σουλτάνος Ερντογάν, ελέγχοντας την εξωτερική πολιτική της χώρας ενώ τουρκικά πλοία περιδιαβαίνουν κάθε λίγο σε αλβανικά λιμάνια.

Η Βουλγαρία είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τον Ερντογάν και τα σχέδια του διότι οι Βούλγαροι εθνικιστές αντιτίθεται σε κάθε είδους διείσδυση τουρκικών δραστηριοτήτων στο βουλγαρικό έδαφος. Υπενθυμίζουμε ότι η τουρκική κυβερνητική εταιρεία TİKA, απαγορεύεται στη Βουλγαρία, ενώ αντίθετα στα Σκόπια έχει φτιάξει τα πάντα από κτιριακά κέντρα, έως τζαμιά κά.

Στη Μολδαβία οι Τούρκοι άνοιξαν επιχειρήσεις και προσλαμβάνουν μόνον Τουρκογενείς Γκαγκαούζους, που μιλούν τουρκικά.

Το ίδιο πράττει και η τουρκική Τράπεζα στην Θράκη μας, έχοντας υπαλλήλους μόνον μουσουλμάνους, που έχουν την άδεια του τουρκικού Προξενείου.

Οι ελληνικές κρατικές επιχειρήσεις στα Σκόπια, στα οποία η Ελλάδα είναι η Τρίτη επενδυτική δύναμη, δεν έχουν έχουν για παράδειγμα ελληνικής καταγωγής υπαλλήλους.

Ο Χασίμ Θάτσι του Κοσσυφοπεδίου, σε παλαιότερη επίσκεψή του στην Τουρκία, είχε δηλώσει ότι «το Κοσσυφοπέδιο θεωρεί την Τουρκία στρατηγικό εταίρο και χαιρετίζει τη συμβολή της στην ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας στα Βαλκάνια».

Τα Βαλκάνια, λοιπόν, φαίνεται να είναι η μόνη περιοχή όπου η τουρκική εξωτερική πολιτική είναι με μεγάλη ακρίβεια πετυχημένη.

Σε Ασία και Καύκασο η Άγκυρα αντιμετώπισε τη ρωσική αντίδραση. Στη Μέση Ανατολή η σχέση της Τουρκίας με τους γείτονές της είναι εχθρική σε σημείο ρήξης.

Οι μεταναστευτικές ροές αυξάνουν συνεχώς τον αριθμό των μουσουλμάνων στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια γενικότερα, διευρύνοντας τις μελλοντικές δυνατότητες συμμαχιών της Τουρκίας, η οποία προσπάθησε επίσης να κατακτήσει τους μουσουλμάνους στα Βαλκάνια με τη χρηματοδότηση σχολείων και τζαμιών.

Έτσι λοιπόν ο Ερντογάν και οι σπόνσορες του προσπαθούν να αγοράσουν ολόκληρες περιοχές στα Βαλκάνια, με σκοπό κάποια στιγμή στο μέλλον να τις ελέγξουν πλήρως.

Το θέμα είναι τι πράττουν οι κυβερνήσεις στην βαλκανική χερσόνησο για να το αποτρέψουν αυτό...

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...