Ελληνοτουρκικά

Τρέμουν τα ελληνικά αντιαεροπορικά οι Τούρκοι: Μετά τα άρματα μάχης, τοποθέτησαν νέο σύστημα αυτοπροστασίας και στα F-16 - Δείτε βίντεο

Μετά τα τουρκικά άρματα μάχης, τώρα εξοπλίζονται και τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 με συστήματα αυτοπροστασίας, με τις  τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, να  κινούνται ακάθεκτες στην υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου, μέρος του οποίου βλέπουμε στο Αιγαίο, σχεδόν κάθε μέρα. 

Oι Τούρκοι συνεχίζουν τα επιθετικά σχέδια τους στην πολεμική τους αεροπορία κατά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Προκειμένου να προστατευθούν τα τουρκικά αεροσκάφη F-16 από τις απειλές των αντιαεροπορικών πυραύλων, η τουρκική αμυντική βιομηχανία αποφάσισε την τοποθέτηση συστήματος αυτοπροστασίας με την ονομασία SPEWS-II Electronic Warfare, το οποίο αναπτύχθηκε από την ASELSAN, αναφέρει η τουρκική αμυντική βιομηχανία σε ανακοίνωση της, αναφέρει τουρκική εφημερίδα .

Το SPEWS-II,  ανιχνεύει το σήμα ραντάρ και την πυραυλική απειλή που στρέφεται εναντίον του, kai προειδοποιεί τον πιλότο.

Η Τουρκία, από τη μία πλευρά αυξάνει τα συστήματα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς για την κυριαρχία στο αέρα, ενώ ετοιμάζει έναν  "θόλο"  κατά των πυραυλικών απειλών, συνεχίζοντας  τις προσπάθειές της για να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του Τούρκου ηγέτη.

Το σύστημα SPEWS-II θα προστατεύσει τα αεροσκάφη της ΤΗΚ από  από  καθοδηγούμενους από ραντάρ πυραύλους, οι οποίοι αποτελούν μια σημαντική απειλή.

Το σύστημα μπορεί επίσης να συγχέει τα σήματα εκπομπής που θα δίνουν τα τουρκικά μαχητικά στα "εχθρικά" ραντάρ εξαπατώντας τους πυραύλους αυτούς, αφού θα δείχνουν  το αεροσκάφος σε διαφορετικές θέσεις.

Το σύστημα είναι σε θέση να ανιχνεύσει και να εντοπίσει τα σήματα των καθοδηγούμενων πυραύλων και να δίνει εντολή για την εκτόξευση αντιμέτρων, ενώ θεωρείται  ως ένας σημαντικός πολλαπλασιαστής ισχύος σε μελλοντικές επιχειρήσεις , ιδίως σε διασυνοριακές επιχειρήσεις.

Επίσης, τα  τουρκικά μαχητικά F-16 θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το κλασσικό σύστημα «FLARE» σε σχέση με τους πυραύλους  αέρος-αέρος.

Μετά το πέρας των άκρως επιτυχημένων δοκιμών, το εν λόγω σύστημα αυτοπροστασίας θα τοποθετηθεί σε ολόκληρο τον στόλο των τουρκικών F-16 με ένα βασικό στόχο τις επιχειρήσεις DEΑD κατά της ελληνικής αεράμυνας.

Η ελληνική αεράμυνα  αποτελεί ένα από τρία κύρια κομμάτια του τουρκικού σχεδίου, μαζί με την προστασία των τουρκικών αεροσκαφών από τους πυραύλους αέρος-αέρος των ελληνικών F-16 φυσικά.

Τα άλλα δύο είναι η ναυτική υπεροχή στο Αιγαίο, με την ναυπήγηση ολόκληρου του στόλου μονάδων επιφανείας της οικογένειας MILGEM, των αντιτορπιλικών TF-2000 και την περάτωση της παραλαβής των 6 υποβρυχίων Type-214, μαζί με την αυξημένη δυνατότητα αεραποβατικών επιχειρήσεων.

Κύρια επιδίωξη είναι ο ναυτικός αποκλεισμός νήσου και η απόβαση από αέρος των απαιτούμενων δυνάμεων για την κατάληψη της, με ταυτόχρονη τουρκική απόβαση από θαλάσσης, ως δεύτερο κύμα, για την επίτευξη τετελεσμένων στο Αιγαίο.

Αυτήν την στιγμή το κύριο εμπόδιο σε όλα αυτά είναι  η πανίσχυρη ελληνική πολεμική αεροπορία η οποία με την δράση της στο Αιγαίο, ακυρώνει όλα τα πιθανά σχέδια του τουρκικού γενικού επιτελείου,

Το σύστημα spews-II (EH) έχει τοποθετηθεί σε 21 μαχητικά, και μέσα σε εύλογο διάστημα θα τοποθετηθεί σε ολόκληρο τον τουρκικό στόλο των

Οι κινήσεις επιθετικού χαρακτήρα της γειτονικής χώρας δεν έχουν σταματημό ότι και να εκτιμούν πολιτικοί, αναλυτές και ειδικοί.

Η Άγκυρα, αμφισβητεί, προκαλεί και εκβιάζει ταυτόχρονα την ελληνική κυριαρχία κυρίως στο Αιγαίο στο οποίο θέλει να επεκτείνει την δική της κυριαρχία.

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ NAVTEX

Λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη επίσκεψη Τσίπρα στη Τουρκία, η Άγκυρα συνεχίζει την προσφιλή τακτική της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας.

Οι γείτονες, μέσω του σταθμού της Σμύρνης, εξέδωσαν NAVTEX για θαλάσσια περιοχή κοντά στη Λήμνο, όπου δεν έχει καμιά δικαιοδοσία.

Συγκεκριμένα με την υπ’ αριθμόν 0224/19 NAVTEX δέσμευσε περιοχή κοντά στο ακριτικό ελληνικό νησί για άσκηση με τη χρήση όπλων για τις 12 Φεβρουαρίου.

Η Λήμνος διαθέτει μία από τις πιο κομβικές θέσεις στο ελληνικό σύμπλεγμα νήσων του Αρχιπελάγους του Αιγαίου,  μιας και ελέγχει τα στενά των Δαρδανελίων.

Σε περίπτωση πιθανών μελλοντικών ελληνοτουρκικών επιχειρήσεων, οι Τούρκοι θα κτυπήσουν σίγουρα το νησί αυτό, στο οποίο μια συστοιχία πυραύλων επιφανείας για παράδειγμα θα ήταν αρκετή για να κλείσει  πολλά τουρκικά πλοία μέσα στα Στενά και αυτό το γνωρίζουν καλά οι Τούρκοι από τις ναυμαχίες του 1912-13.      

Αυτά για όσους προσπαθούν να μας πείσουν πως το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού ήταν επιτυχημένο στη Τουρκία.

Δείτε τον χάρτη:

https://twitter.com/SavunmaSanayii/status/1093445673318580224

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ