Κόσμος

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν την Ιντλίμπ: Καταιγισμός πυρών σε θέσεις τζιχαντιστών - Πολύ κοντά στα τουρκικά σύνορα η επίθεση

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Ξημερώματα Δευτέρας, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε σειρά πυραυλικών επιθέσεων κατά θέσεων τζιχαντιστών στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που μίλησε σε συριακό ΜΜΕ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή στη Λαττάκεια, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε τις - διοικούμενες από τζιχαντιστές - πόλεις Baksariyah και Marand, χτυπώντας θέσεις που ελέγχονται από τις ριζοσπαστικοποιημένες ομάδες της περιοχής.

Τα συγκεκριμένα σημεία βρίσκονται στην Jisr Al-Shughour, πολύ κοντά στα τουρκικά σύνορα.

Η στρατιωτική πηγή ανέφερε πως η ρωσική πολεμική αεροπορία επιτέθηκε κατά κατά μελών της Hay’at Tahrir Al-Sham και των ισλαμιστών που υποστηρίζονται από τους Τούρκους. Προς το παρόν δεν έχουν δημοσιευθεί περαιτέρω πληροφορίες.

Συνήθως, κινήσεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας σε αυτήν την περιοχή, πραγματοποιούνται όταν υπάρχουν υποψίες κινητοποίησης των τζιχαντιστών.

Τις τελευταίες 24 ώρες, μέλη παράνομων ένοπλων ομάδων παραβίασαν το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός σε 20 περιοχές στη ζώνη απαγόρευσης κλιμάκωσης της Συρίας, Idlib, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωση που μετέδωσε το Sputnik.

"Την προηγούμενη μέρα οι τρομοκράτες έριξαν το Darh Abu Assad (τρεις φορές), το Mamuhiyah (δύο φορές), το Akch Bair, το Ikko, το Sandran, το Beit Zivan και το Kirmil, την επαρχία Latakia, το Braididj δύο φορές), το Zor Mahruka (δύο φορές), τον Zellakiyat, τον Kibriya, τον Mgair, τον al-Rasif και τον Achan, την επαρχία Χάμα και την περιοχή του επιστημονικού και ερευνητικού κέντρου, της επαρχίας Sukkari στην πόλη του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με τη δήλωση, ένας Σύριος στρατιωτικός σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης των ακραίων ισλαμιστών στην εγκατάσταση Kirmil.

Το έργο των 10 σημείων ελέγχου που προορίζονταν για την επιστροφή των προσφύγων διευκολύνθηκε από το ρωσικό κέντρο συμφιλίωσης για τη Συρία κατά τη διάρκεια της δεδομένης περιόδου, με συνολικά 213.362 πρόσφυγες που επέστρεψαν στη Συρία από το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1079515095217197057

https://twitter.com/lummideast/status/1079512714798600197

https://twitter.com/ELINTNews/status/1079509547063103488

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...