ΗΠΑ

Παραιτήθηκε ο Μάτις λόγω Συρίας - Ξεκίνησαν οι επιθέσεις - Οι Τούρκοι σφυροκοπούν τους Κούρδους στην Μανμπίτζ


Υπό διάλυση η Αμερικανική Κυβέρνηση. Ο ένας μετά τον άλλον διαφωνεί με την απόφαση Τραμπ, καθώς η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων, πλήττει την εικόνα των ΗΠΑ και εκθέτει την χώρα στα μάτια των συμμάχων.

Έτσι λοιπόν, ο Στρατηγός Μάττις παραιτήθηκε από Υπουργός Άμυνας, καθώς οι διαφωνίες του με τον Αμερικανό Πρόεδρο ήταν έντονες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε, μέσω Twitter, ότι αποχωρεί από την κυβέρνησή του ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις, τον οποίο ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είπε το όνομα του διαδόχου του Τζέιμς Μάτις, τόνισε όμως ότι θα το ανακοινώσει σύντομα.

Ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, παραιτήθηκε την Πέμπτη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει 2.000 Αμερικανού; στρατιώτες από τη Συρία, όπου πολεμούσαν το Ισλαμικό Κράτος.

Ο απόστρατος στρατηγός και υπουργός Άμυνας του Ντόναλντ Τραμπ είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία και οχύρωνε τους Κούρδους για να μπορέσουν να αμυνθούν στον Ερντογάν.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο κ. Μάτις πήγε στο Λευκό Οίκο την Πέμπτη το απόγευμα σε μια τελευταία προσπάθεια να πείσει τον κ. Τραμπ να κρατήσει τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία.

Η εισήγησή του απορρίφθηκε από τον Πρόεδρο στον οποίο είπε ότι παραιτειται. Λίγες ώρες αργότερα, το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης του κ. Μάτις, στην οποία επικρίνει σιωπηρά τον κ. Τραμπ. Ο υπουργός Άμυνας γράφει στον Πρόεδρο ότι αξίζει έναν υπουργό που να βρίσκεται σε περισσότερη αρμονία με την κοσμοθεωρία του.

Δείτε την επιστολή παραίτησης:

Τι έγραψε ο Ν. Τραμπ:

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Τουρκική επίθεση εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στις κουρδικές αμυντικές γραμμές στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει τις κουρδικές θέσεις, ενώ οι ισλαμιστές μισθοφόροι της Άγκυρας, άνδρες της Αλ Κάιντα και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), είναι εμπροσθοφυλακή στις χερσαίες δυνάμεις.

Σφοδροί βομβαρδισμοί αναφέρθηκαν βόρεια της πόλης Μανμπίτζ, του προγεφυρώματος που έχουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δυτικά του Ευφράτη στη βορειοδυτική Συρία.

Οι μισθοφόροι των Τούρκων και «άτακτοι» Τούρκοι χρησιμοποιούν βαριά όπλα για να πλήξουν τις κουρδικές θέσεις.

Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί εγκσταλείπουν την Συρία:
https://twitter.com/Ozkok_/status/1075877344122994689?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ