Κόσμος

«Γέφυρα» πολέμου στήνει η Μόσχα: Δεκάδες οπλικά συστήματα μεταφέρονται στη Συρία - Τελ Αβίβ: «Θα συνεχίσουμε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις»

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό μεταφέρει μεγάλο αριθμό αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων στις εγκαταστάσεις του Συριακού Στρατού, καθώς βρισκόμαστε σε προοιμιακό στάδιο νέων επιχειρήσεων στο βορειοδυτικό κομμάτι της Συρίας.

Το ρωσικό πλοίο Project 1171 BSF Tapir (NATO:Alligator) κλάσης LST Nikolay Filchenkov 152, φωτογραφήθηκε στα Στενά του Βοσπόρου, κατευθυνόμενο προς τη Μεσόγειο θάλασσα.

Το ρωσικό πλοίο φέρεται να βρίσκεται στο δρόμο προς την Ταρτούς της Συρίας, καθώς λόγω της χωρητικότητας των πλοίων, το ρωσικό Ναυτικό συχνά μεταφέρει τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα οπλικά συστήματα σε μεγάλες ποσότητες.

Συγκεκριμένα, τα πλοία αυτά διαθέτουν την ικανότητα να μεταφέρουν μέχρι και 20 άρματα μάχης ή 40 AFV ή 1.000 τόνους εξοπλισμού.

Παράλληλα ο επικεφαλής του IDF, Gadi Elzenkot, προμήνυσε νέες επιχειρήσεις του Ισραήλ εντός του συριακού εδάφους, αναφέροντας πως, "Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ εντός της Συρίας περιορίζουν την επιρροή του Ιράν στη χώρα", μεταδίδει συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

"Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να αναχαιτίσει τις ιρανικές φιλοδοξίες [στη Συρία], προστατεύοντας παράλληλα την ασφάλεια στο βορρά [δηλ. την περιοχή Γκολάν]".

Παρά τις αξιώσεις αυτές, το Ισραήλ δεν έχει επιτεθεί στη Συρία από τη μεγάλη αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε στις παράκτιες επαρχίες Λαττάκεια και Ταρτούς στα μέσα Σεπτεμβρίου, που οδήγησε στην κατάρριψη ενός ρωσικού Il-20.

Τα παραπάνω γεγονότα οδήγησαν στην παράδοση του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 στη Συρία, από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η κόντρα Ρωσίας-Ισραήλ στη Συρία, πρόκειται να λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς όπως αποκαλύψαμε στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, πραγματοποιήθηκαν πολεμικές επιχειρήσεις από ρωσικά Su-57 στο συριακό εναέριο χώρο, ως απάντηση στην ενίσχυση του Ισραηλινού στρατού με αμερικανικά F-22 Raptor.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας διένειμε, όπως αναφέρεται σε ένα δελτίο τύπου, «μοναδικό υλικό του μαχητικού έργου των ελπιδοφόρων συγκροτημάτων αεροπορίας Su-57 πέμπτης γενιάς στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας”.

«Οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν για να επιβεβαιώσουν τις ικανότητες του αεροσκάφους σε μια πραγματική κατάσταση μάχης. Κατά τη διάρκεια των πτήσεων, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους, με το εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης και ελέγχου, η λειτουργία όλων των συστημάτων επί του αεροσκάφους, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος όπλων, σε υψηλές θερμοκρασίες, δοκιμάστηκαν απο το πλήρωματα των Su-57 τα οποία πραγματοποίησαν περισσότερες από δέκα πτήσεις στη Συρία”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Όλα τα παραπάνω, αλλά και η γεωστρατηγική θέση της χώρας, τόσο στα ενεργειακά συμφέροντα, όσο και σε ζητήματα γεωπολιτικής επιρροής, οδηγούν στην εκτίμηση ότι η Συρία θα γίνει μάρτυρας νέων γεγονότων το επόμενο διάστημα, με εξαιρετικά μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση από τις εμπλεκόμενες δυνάμεις.

https://twitter.com/YorukIsik/status/1064892436974116865

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ