Κόσμος

Σύρος κατασκεύασε «ρομποτικό ελεύθερο σκοπευτή» με πολυβόλο που πυροβολεί «μόνο του» (βίντεο)

Σύρος μηχανικός χρησιμοποίησε κάμερες και υπολογιστικά συστήματα ώστε το πυροβόλο του να μπορεί να ελεγχθεί από μακριά, αλλά και να «αποφασίζει» αυτόματα αν πρέπει να ανοίξει πυρ.

Ένας Σύρος  μηχανικός από το χωριό Σρέιχι στη νότια Συρία κατασκεύασε ένα αυτόματο πολυβόλο χρησιμοποιώντας ένα ρωσικό PK, ύστερα από μια τραγωδία που βίωσε το χωριό του, καθώς οι μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους» σκότωσαν, τραυμάτισαν και απήγαγαν πολλούς συγχωριανούς του.

Η εφεύρεση του Χάμζα Σαλάμ ονομάστηκε «ηλεκτρονικός ελεύθερος σκοπευτής».

«Το αυτόματο σύστημα παρακολουθεί την κατάσταση και αν είναι απαραίτητο ανοίγει πυρ. Ο ηλεκτρονικός ελεύθερος σκοπευτής είναι πολύ βολικός επειδή μπορεί να ελεγχθεί από μακριά, ή να τεθεί σε αυτόματη λειτουργία», εξήγησε ο Σαλάμ μιλώντας στο Sputnik Arabic.

Σύμφωνα με τον εφευρέτη, η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μικρό όπλο, είτε αυτόματο, είτε τουφέκι. Υπάρχουν κάμερες που μεταδίδουν σήμα σε έναν υπολογιστή που αναλύει τα δεδομένα.

Ο υπολογιστής έχει πολλά προ εγκατεστημένα σενάρια. Το σύστημα διαθέτει νυχτερινή όραση, άρα μπορεί να λειτουργήσει όλο το 24ωρο. Η βάση του όπλου μπορεί να περιστραφεί κατά 360 μοίρες, με αποτέλεσμα να έχει τη μέγιστη δυνατή κάλυψη», εξήγησε στο Sputnik ο Χάμζα Σαλάμ.

Ο Σαλάμ είχε μελετήσει στο πανεπιστήμιο την τεχνολογία των αισθητήρων, ενώ τώρα συνεχίζει την έρευνά του στους τομείς των ηλεκτρονικών κλειδιών και των υπολογιστικών συστημάτων αναγνώρισης.

Τον Ιούλιο, η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος είχε επιτεθεί στην περιοχή όπου βρίσκεται το χωριό του Σαλάμ διεξάγωντας επιθέσεις αυτοκτονίας και σκοτώνοντας και απαγάγοντας ανθρώπους. Συνολικά από τις επιθέσεις αυτές στην ευρύτερη περιοχή Σουέιντα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 258 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 200.

https://youtu.be/mZakujgitvo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...