Ελληνοτουρκικά

Οι Τούρκοι μας κατηγορούν για διενέργεια ηλεκτρονικού πολέμου στο Barbaros - Συνέντευξη Αιγύπτιου Α/ΓΕΑ με αναφορά σε Ελλάδα-Κύπρο

Εξελίξεις έχουμε στον «υβριδικού τύπου» άγριο πόλεμο που έχει εξαπολύσει η Άγκυρα κατά της Ελλάδος,  με αφορμή τον πλου σε ελληνικά χωρικά ύδατα του Barbaros, το οποίο… φέρεται κατά τους Τούρκους να δέχθηκε μάλιστα και "ηλεκτρονικό πόλεμο" από την Φ/Γ Νικηφόρος.  

Συγκεκριμένα το τουρκικό κανάλι 7 αναφέρει ότι «μόλις η ελληνική Φρεγάτα έστειλε προειδοποίηση μέσω ασυρμάτου στο Barbaros απαιτώντας από το πλήρωμα  να εγκαταλείψει  την περιοχή , ο καπετάνιος  του Barbaros φέρεται να απάντησε ; « δεν θα εγκαταλείψω την περιοχή, διότι βρίσκομαι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

"Τότε η Φρεγάτα Νικηφόρος διενήργησε επιχείρηση ηλεκτρονικού πολέμου πλησιάζοντας το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο και προσπάθησε να μπλοκάρει τις λειτουργίες των συσκευών του», αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.

Η τουρκική φαντασία,  η οποία φυσικά σκοπίμως «οργιάζει» μέσω του τύπου , συνεχίζει αναφέροντας ότι το  πλήρωμα του Barbaros προκειμένου  να μην προκληθούν ζημιές στις πανάκριβες συσκευές του που στοιχίζουν εκατομμύρια δολάρια,  πήραν στροφή και αποχώρησαν από την περιοχή.

Μάλιστα τονίζει το τουρκικό κανάλι ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο κινήθηκε με «μεγάλη  εχθρότητα, προκλητικά με σκοπό την παρενόχληση του τουρκικού σεισμογραφικού», και  αυτές τις κινήσεις καταγράφηκαν από τα τουρκικά πολεμικά πλοία και θα δοθούν στα  Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ, εάν χρειαστεί.

Σαφώς όμως  και πρόκειται για  προφάσεις εν αμαρτίαις των Τούρκων,  που προσπαθούν να δικαιολογήσουν …πιθανή λέμε μελλοντική προκλητική ενέργεια κατά ελληνικού πλοίου στην περιοχή,  κατά την πάγια τακτική τους να "θολώνουν τα νερά" πριν προβούν σε επιθετικές ενέργειες.

Την ίδια στιγμή η  φρεγάτα «Σαλαμίς» (F451) κλάσης ΜΕΚΟ 200ΗΝ  κινείται πάση δυνάμει, επίσημα προς αντικατάσταση της Φ/Γ Νικηφόρος , ….ανεπίσημα όμως , όλα εξαρτώνται από το σκηνικό που θα βρει στην περιοχή.

Επιβεβαιωμένο είναι επίσης το γεγονός των συνεχών πτήσεων στην περιοχή τουλάχιστον δύο τουρκικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών  CN-235, τα οποία καταγράφουν όλα τα δεδομένα , δίνοντας  ζωντανή εικόνα στην Άγκυρα και τον Ερντογάν. 

Στο παιχνίδι  έχουν εισέλθει εκτός των ΗΠΑ με τα 4 αντιτορπιλικά πρώτης γραμμής που ευρίσκονται στα ανοικτά της Κύπρου και καταγράφουν τα πάντα,  και η Αίγυπτος που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Α.Μεσόγειο από πολύ κοντά.

Σε σημερινή συνέντευξη του ο Αιγύπτιος Α/ΓΕΑ Πτέραρχος Mohamed Abbas Helmi, ανέφερε την Ελλάδα ως μία από τις κύριες φιλικές χώρες με τις οποίες η πολεμική αεροπορία της Αιγύπτου διεξάγει πολύ συχνά κοινές ασκήσεις , για την « ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής" και της Α.Μεσογείου.

«Η Πολεμική Αεροπορία μας η οποία πάντα χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τους συμμάχους μας, συνεργάζεται στενά με πολλά έθνη σε κοινές ασκήσεις που περιλαμβάνουν τη μεταφορά τεχνογνωσίας και πολεμικής ικανότητας .

Διεξάγουμε κοινές ασκήσεις εκτός των συμμάχων μας  από την αραβική περιοχή, με τη Γαλλία, την  Ελλάδα και, πιο πρόσφατα με την Κύπρο , ενώ διεξάγουμε κοινές ασκήσεις και  με τη Ρωσία. Σε όλες αυτές τις κοινές ασκήσεις επωφελούμαστε από την ανταλλαγή εμπειρίας.

Οι μονάδες της αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας διενεργούν αποστολές κατά  τρομοκρατικών οργανώσεων σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Αναλαμβάνουν   επίσης αποστολές αναγνώρισης, επιτήρησης και άλλες ,  οι οποίες είναι απαραίτητες  για τη διασφάλιση των συνόρων της Αιγύπτου προς όλες τις κατευθύνσεις , συμπεριλαμβανομένης της Α.Μεσογείου», κατέληξε ο ίδιος.

Πολύ γρήγορα ενδεχομένως θα έχουμε και την παρουσία Αιγυπτίων και Ισραηλινών στην ίδια περιοχή , ειδικά μετά την κάθοδο 4 τουρκικών μονάδων επιφανείας και δύο υποβρυχίων.

Κανείς δεν επιθυμεί να δει τον Ερντογάν στην «πόρτα του», ειδικά σε μια περίοδο ανάθεσης ερευνών και σε μια περιοχή στην οποία υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα στα οποία δεν υπάρχει επίσημα μερίδιο για την Τουρκία.

 Ο «απρόβλεπτος» Τούρκος ηγέτης όμως θα προβεί κατά πάσα  πιθανότητα σε απονενοημένη κίνηση με σκοπό να εισέλθει βίαια στην μοιρασιά της πίτας των υδρογονανθράκων, και μόνο αν  δεχθεί ισχυρό «πλήγμα» θα ανακρούσει πρύμναν.

Για αυτόν τον λόγο υπενθυμίζουμε το άρθρο μας με τίτλο (Πόλεμος κυριαρχίας στην Α.Μεσόγειο: Έλεγχος του φυσικού αερίου από Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ-ΗΠΑ – Ικανοί για όλα οι Τούρκοι), με το οποίο αναφέραμε ότι  οι Τούρκοι ετοιμάζονται να μπλοκάρουν τον έλεγχο διακίνησης φυσικού αερίου στην Α.Μεσόγειο, πιθανόν και  μέσω του αγωγού East Med, ακόμα και με πόλεμο, σύμφωνα με τουρκικά THINK TANKS.

Το κύριο θέμα για το οποίο θα αντιδράσει η Άγκυρα, είναι  το γεγονός ότι ο αγωγός East Med «κόβει» στην μέση τα σχέδια της Τουρκίας για την απόκτηση Μεσογειακής ΑΟΖ.

Οι Τούρκοι στην ουσία έχουν  προειδοποιήσει μέσω του Τύπου, τον οποίο ελέγχει ολοκληρωτικά ο Ερντογάν, ότι τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Αιγαίο και Κύπρο θα προκαλέσουν πόλεμο.

Αυτό καλό είναι το έχουν υπόψιν τους όλες οι χώρες στην περιοχή που γνωρίζουν διαχρονικά πολύ καλά τι εστί  "Οθωμανός".    

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...