Κόσμος

«Σκάει» κάτι πολύ μεγάλο στην Συρία: Η Μόσχα στέλνει εσπευσμένα S-300 στη Δαμασκό - «Παγίδα» των Ρώσων στο Ισραήλ

Χοντραίνει τις αντιδράσεις της η Μόσχα μετά την άνανδρη κατάρριψη ρωσικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους IL-20 και μεταφέρει εσπευσμένα πυραύλους S-300 στην Συρία παραδίδοντάς τους στα χέρια του Άσαντ.

Πρόκειται για άλλη μία επιβεβαίωση του άρθρου μας με τίτλο («Έφαγε πόρτα» ο Ισραηλινός Α/ΓΕΑ από τον Β. Πούτιν: Σφοδρές κατηγορίες κατά του Τελ Αβίβ – Έρχεται κίνηση-ματ από Μόσχα στη Συρία) με το οποίο αναφέραμε ότι η  Ρωσία δεν θα αφήσει αναπάντητο το περιστατικό με την κατάρριψη του αεροσκάφους ΙL-20, αναφέρουν ειδικοί στην Μόσχα.

Εκεί είχαμε τονίσει ότι "οι Ρωσοι σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο θα μεταφέρουν α/α πυραύλους  S-300-S-400 στα «χέρια” του Άσαντ, για να αποφύγουν γενίκευση της σύγκρουσης, προκαλώντας παράλληλα «πανικό” σε Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ".      

Το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι  θα προμηθεύσει πυραύλους αυτού του τύπου  στη συριακή πλευρά, αναβαθμίζοντας κατακόρυφα την συριακή αεράμυνα με σκοπό να προκαλέσει κατάρριψη ισραηλινού ή ακόμα αμερικανικού αεροσκάφους .

Το διακύβευμα όμως είναι ποιο ακριβώς τύπο των S-300 θα παραλάβει η συριακή αεράμυνα και ο Άσαντ, διότι αν πρόκειται για το  μοντέλο S-300PMU2 «Favorit», τότε "γαία πυρί μειχθήτω" στην ισραηλινή πολεμική αεροπορία.

Το  σύστημα S-300PMU2 «Favorit», μεγάλου βεληνεκούς αποτελεί μια ολοκληρωτικά εκσυγχρονισμένη  έκδοση από τους "ελληνικούς" πυραύλους S-300PMU1.

Έχει σχεδιαστεί για να εξουδετερώνει όλα τα σύγχρονα είδη των ισραηλινών αεροσκαφών (εκτός από τα F-35) ,  κατευθυνόμενων βλημάτων,  κάτω απ’ όλες τις συνθήκες ακόμα και υπό την επίδραση ραδιο-ηλεκτρονικών αντιμέτρων του εχθρού.

Με βεληνεκές 200 km όλα τα ισραηλινά αεροσκάφη έχουν μέγα  θέμα, για αυτό και το Τελ-Αβιβ θα αναγκαστεί να κάνει ευρεία χρήση των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35, με αποτέλεσμα τα ρωσικά ραντάρ των S-400  να καταγράψουν το ίχνος τους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους με όλες τις λεπτομέρειες σε μελλοντική πολεμική επιδρομή.

Η Μόσχα είναι έξαλλη διότι το  Ισραήλ δεν την ενημέρωσε για  την  πρόσφατη  επίθεσή  σε στόχους στη Συρία, που είχε ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση της συριακής αεράμυνας και την κατάρριψη του IL-20  .

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε  το ρωσικό ΥΠΑΜ να λάβει διάφορα μέτρα για να ανταποκριθεί στο περιστατικό, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο σήμερα Δευτέρα. Ένα από αυτά είναι η παράδοση των πυραύλων S-300, ενώ έπεται και συνέχεια.

Αναμφισβήτητα, το πιο επικίνδυνο πράγμα για το Ισραήλ θα είναι η παράδοση στη Συρία συστημάτων (μιλάμε για τουλάχιστον 4 συστήματα)  S-300, τα οποία θα αναβαθμίσουν  τις αντιαεροπορικές δυνατότητες της Συρίας , στον δικό της εναέριο χώρο .

Το σύστημα είχε αγοραστεί  από τη Δαμασκό από το 2011 , αλλά ποτέ δεν παραδόθηκε λόγω πιέσεων Ισραήλ και ΗΠΑ.

«Το 2013, κατόπιν αιτήματος της ισραηλινής πλευράς, αναστείλαμε την παράδοση στη Συρία του συστήματος S-300, το οποίο ήταν έτοιμο να σταλεί μαζί με τα συριακά πληρώματα του για να τεθεί σε επιχειρησιακή λειτουργία»  ανέφερε η ρωσική ανακοίνωση .

Η ουσία είναι όμως ότι τα αεροσκάφη του Ισραήλ που είναι αμερικανικά μοντέλα δεν θα είναι σε θέση να αντέξουν στα ρωσικά συγκροτήματα εναέριας άμυνας.

Ο  Πούτιν είναι ένας εξαιρετικά στυγνός ρεαλιστής και εφόσον αποφάσισε να παίξει σκληρά στην Συρία, τότε το σενάριο να κινηθεί ακόμη και ενάντια στο Ισραήλ, είναι κάτι παραπάνω από εφικτό, επιβεβαιώνει και το το ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων debka .

Τώρα το πώς θα μεταφερθούν οι πύραυλοι αυτοί στην Συρία υπό τον «φόβο των Ιουδαίων» ;

Με το άρθρο μας με τίτλο (Προοίμιο πολυεθνικής εμπλοκής: Η Μόσχα ζήτησε ιρανική αεροπορική βάση – Η ρωσική αρμάδα στην Α.Μεσόγειο ετοιμάζει κύμα επιθέσεων), αναφέραμε  ότι η Ρωσία διαβλέποντας πολλά το επόμενο διάστημα, ζήτησε επίσημα προχθες  από την Τεχεράνη την παροχή πρόσβασης στη στρατιωτική βάση Noyeh (Αεροπορική Βάση Noyeh) στο βορειοδυτικό Ιράν, για την διέλευση ρωσικής μοίρας μαχητικών που περιλαμβάνει εκτός των μαχητικών αεροσκαφών και 4 μεγάλα, πολύ μεγάλα, μεταγωγικά αεροσκάφη, το φορτίο των οποίων έχει καταστεί αντικείμενο μεγάλης ανησυχίας από Ισραήλ και ΗΠΑ.

Συριακές πηγές μιλάνε για μια ντουζίνα μαχητικά αεροσκάφη Su-35S και σίγουρα 4 μεγάλα μεταφορικά αεροσκάφη IL-78 (τα οποία έχουν τεράστιο ενδιαφέρον σχετικά με το φορτίο τους) .

Άλλωστε η συνοδεία 4 ρωσικών μεγάλων μεταγωγικών με τόσα μαχητικά αποδεικνύει εμμέσως πλην σαφώς την σπουδαιότητα του φορτίου τους.

Αυτά τα μεταγωγικά με τον κωδικό «midas» θα αποτελέσουν κατά πάσα πιθανότητα το μεταφορικό μέσο των συριακών S-300 στο συριακό έδαφος.

Η ιρανική βάση Noyeh χρησιμοποιήθηκε ήδη από την ρωσική αεροπορία τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους για την μεταστάθμευση ρωσικών βομβαρδιστικών που ισοπέδωσαν τις θέσεις των τζιχαντιστών στην Ανατολική Συρία.

Όλα αυτά ενώ η ρωσική αρμάδα προετοιμάζεται να ξεκινήσει μαζικές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον των θέσεων των τρομοκρατών στη Βορειοδυτική Συρία, εφόσον οι διοικητές των  μεγαλύτερων τρομοκρατικών ομάδων στο Ιντλίμπ, δεν αλλάξουν γνώμη και αντιταχθούν στην συμφωνία Πούτιν–Ερντογάν στο Σότσι, ανέφερε σήμερα Σάββατο ρωσικό μέσο ενημέρωσης.

Πρόκειται δηλαδή για ένα σκηνικό το οποίο εφόσον επεκταθεί μπορεί να προκαλέσει πολυεθνική σύγκρουση, ανάμεσα σε Ισραηλινούς  και Σύρους και τότε θα έχουμε  πιθανή επέμβαση Ρωσίας και ΗΠΑ.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοβαρές ζημιές υπέστη το Ρωσικό σκάφος "Yamal" στην Κριμαία- Απομακρύνεται η πιθανότητα Ρωσικής αποβατικής ενέργειας στην Οδησσό

Η Κριμαία δεν είναι ασφαλής για τον Ρωσικό στόλο, ο οποίος αναγκαστικά έχει μετακινηθεί κατά κύριο λόγο ανατολικότερα...