Πατριαρχεία

Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία: Ηλίθιο να λάβει μόνο του αποφάσεις το Φανάρι - Ο Βαρθολομαίος δεν είναι Πάπας

Άμεση απάντηση στην διάθεση Βαρθολομαίου να προχωρήσει χωρίς την Μόσχα στην χορήγηση του τόμου αυτοκεφαλίας στην ουκρανική εκκλησία έδωσε η κανονική εκκλησία της χώρας.

Η αναγνωρισμένη Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία εξέφρασε την άποψη ότι η Κωνσταντινούπολη δεν μπορεί να διακηρύξει την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας από μόνη της.

"Εάν το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης διακηρύξει μονομερώς την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας, αυτή η απόφαση δεν θα ισχύσει μέχρι να επικυρωθεί από όλες τις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες" ανέφερε ο αρχιερέας Νικολάι Ντανιλέβιτς, αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

"Αν η Κωνσταντινούπολη αποφασίσει, πρέπει να αναγνωριστεί από όλες τις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες.Ας το θέσουμε αυτό, αυτό απαιτεί επικύρωση από όλες τις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες.Έτσι, δεν έχει νόημα μια Εκκλησία να πάρει κάποια απόφαση αν γνωρίζει εκ των προτέρων ότι οι άλλες Εκκλησίες ίσως δεν την αναγνωρίσουν, είναι ηλίθιο ", είπε ο ιερέας.

Το σύστημα λήψης αποφάσεων στην Ορθοδοξία είναι διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιείται στον καθολικό κόσμο, πρόσθεσε με νόημα.

"Ο πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης είναι ο πρώτος στα δίπτυχα, αλλά δεν είναι σαν ο Πάπας για εμάς.Στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ο Πάπας αποφασίζει οτιδήποτε από μόνος του και ο καθένας συμφωνεί με τις αποφάσεις του.Το σύστημα λήψης αποφάσεων δεν είναι κάθετο αλλά οριζόντιο, επομένως, κάθε απόφαση πρέπει να συμφωνηθεί με όλες τις τοπικές Εκκλησίες, ή αλλιώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ορισμένα σχίσματα, μέχρι να τερματιστεί η πλήρης κοινωνία", είπε.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...